Blogolj!

Visszatekintő: három lényeges észrevétel az FC Bayern-Hertha BSC meccs kapcsán

Pandula László

A Hertha BSC véget vetett a Bayern győzelmi szériájának. Egy pontot el tudtak csenni a sokszor ötlettelen Bayerntől a remek védekezésükkel.

Ez volt a 66. alkalom, hogy összecsapott a fővárosi csapat és a rekordbajnok a Bundesligában az Isar partján. A müncheni alakulat egy 14 meccses győzelmi sorozattal érkezett a párharcra. Ez a sorozat megszakadt.

Heynckes 5 helyen változtatott a Besiktas elleni győztes Bajnokok Ligája meccs után. Kimmich, Boateng és James a keretben sem volt. Vidal és Coman először a padon kapott szerepet.

3 dolog amit feljegyeztünk:

1. A szombati sétagalopp nem mindig elég

Egy bizonyos mintát fedezhettünk fel a csapat játékában, ami a játékunkat jellemezte a szezon második felében. A csapat az első félidőben túlságosan óvatoskodik és kevesebbet nyújt, mint amit elvárnánk a bajnokság éllovasától.

A Hoffenheim ellen korán hátrányba kerültek, és ez által nagyon nehéz dolguk volt. Ugyanilyen nehéz mérkőzés volt ez most is a Hertha ellen. A Bayern játékából hiányoztak az egyéni megoldások és a kreativitás. A teljes letámadásra fókuszáltak.

Úgy tűnt, mintha mind a 22 játékos tudta volna mi lesz az eredmény, és csak a mérkőzés végét jelző sípszóra várnának. Mintha csak le kéne tudni a 90 percet és kész.

Gyakran elég egy hasonló teljesítmény a Münchennek. A rövid sprintek gólt szoktak eredményezni. Miért kéne többet tenni, mint amit muszáj?

Szombaton a Hertha a tökéletes védekezésre koncentrált. Szándékosan nem gyakoroltak nagyobb nyomást, ami más esetben pl: Hoffenheimnek korai góllal járt. Mindazonáltal, a Bayern nem találta a kulcsot a Hertha védelme ellen.

A mérkőzés elején a védők mögé beívelt labdákkal próbálkozott a Bayern. A legtöbb labda nem talált embert, mert rossz volt az időzítés. A Hertha aztán mélyebben kezdett védekezni és még annyi lehetőség sem adódott mint az elején.

A kényelmes fölény sok mérkőzésen előtte bőven elég volt, ma nem volt sikeres. A jövőben, Heynckesnek meg kell találnia a megoldást erre a problémára, hogy a többi hasonló meccsen több kreativitással és erővel szálljanak bele a párharcba a játékosok- akármennyire is nagy az előny a bajnokságban.

2. Cselek nélkül a szélen

A félidőre az egész csapatnak mindössze 4 csele volt. Ribery-nek 1 volt, Robben pedig csel nélkül hozta le az első 45 percet.

A bal oldal legtöbbször üresen volt hagyva. Ribery hőtérképe nem igen mutatott semmi mozgalmasat az ellenfél 16-osa közelében. A 68. percben egy rossz teljesítmény végén le is cserélték a franciát.

A mély Hertha védekezésnél, kulcsfontosságúak lettek volna a szélek segítségei, hogy helyet teremtsenek Lewandowskinak középen. Ám a müncheni csapat túlságosan is középen erőltette a játékot a jól védekező Hertha ellen. Thiago még nem volt önmaga, és gyenge edzettségével sok dolgot nem tudott még megoldani a pályán.

Egy másik kreatív társ tudott volna segíteni neki, de a „raumdeuter” Müller nem tudja betölteni ezt a szerepet, valamint Javi Martinez a védekező középpályás posztján se tudott segíteni.

Amint James újra fitt lesz, újra be tud illeszkedni és segíteni a kreativitást, pl Martinez helyett, aki inkább mélyebből indul és leginkább a védekezésben vállal szerepet.

Heynckesnek azzal kell szembenéznie, hogy Riberyt és Robbent újra formába kell hozza, hogy minél több veszélyes szituációt tudjanak kialakítani a 16-os környékén, még akkor is ha már nem annyira jók és hatékonyak az egy az egy elleni játékban.

3. Lewandowski szerencsétlenkedése

A hét végére Lewandowski került középpontba, sajnos a pályán kívüli történetek miatt. A lengyel támadó és ügynöke útjai elváltak. Ezzel együtt elkezdtek spekulálni Lewandowski körül a jövőjét illetően.

A Bayern legjobb góllövőjét ebből semmi sem zavarta a pályán. Ez még jobban kiemeli a profizmusát. Bármi is történjék a pályán kívül, Lewandowski amíg München mezt visel magán, mindent belead a pályán.

250. Bundesliga mérkőzésén, az év legjobb Lengyel labdarúgójának választott játékos remek formát mutatott a pályán. Sok területet játszott be, hogy ezáltal dinamikusabbá tegye a Bayern statikus játékát akár a félpályáig visszalépve.

Amint a Bayern veszélyes zónába ért, Lewandowski mindig be volt vonva a játékba. Ribery-t hozta helyzetbe, vagy egy másik társának teremtett lövőhelyzetet. Sajnos 12. hazai mérkőzésünkön idén nem sikerült 12-edszerre is a kapuba találni.

Pár jó helyzetet elpuskázott. Egyre több az ilyen elrontott helyzete. Különösen az egyszerűbb helyzeteknél oldja meg nehezebben a feladatot.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49204/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?