Robert Lewandowski: továbbra is topcsapat vagyunk!

Johanna Lukács

A Bayern lengyel csatára, Robert Lewandowski mindenképp meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. A Kickernek beszél többi között az esélyekről, a riválisokról, az önzőségről és a tizenegyesekről.

Vége a délelőtti edzésnek, Robert Lewandowski laza, szabadidős outfitben jön az interjúra a müncheni Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski-be. Nyugodt környezetben szeretne beszélgetni, vizet rendel. Ha egy különleges alkalomról lenne szó, ugyanerre a helyre hívna pezsgőzni. A csatár felnevet, miközben ezt mondja – egyébként hibátlan némettel.

Most, hogy a Bundesliga eldőlt, a Bayern számára a Besiktas ellen kezdődik el igazán a szezon?

Úgy gondolom, hogy igen. Ebben az évben eddig csak Bundesliga mérkőzésekre, egy Német Kupa meccsre és csupán egy „angol-hétre“ került sor, ezért várjuk a Bajnokok Ligáját. A legfontosabb időszak most kezdődik.

A Besiktas az optimális ellenfél a kieséses szakasz elején?

Ki tudja. Természetesen tovább szeretnénk jutni, és az első, hazai pályán játszott meccsnek különösen nagy a jelentősége, mert, ahogy hallottam, Isztanbulban hihetetlen lesz a hangulat. Ezért volt fontos, hogy már Münchenben megmutassuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

A Besiktas csoportelsőként jutott tovább legyőzve a Portot, a Leipzigot és a Monacot. Veszélyt jelenthetnek a törökök a Bayernre?

Cenk Tosun a Besiktas házi gólkirálya már az Everton játékosa

Télen eladták a legjobb támadójukat, Cenk Tosunt. Főként szélről ívelik be a labdákat és a büntetőterületen belül nagyon veszélyesek. Jól egyensúlyoznak védekezés és támadás között. Azonban, ha mi is tartjuk magunkat a játékstílusunkhoz, akkor jó esélyekkel indulunk.

Nem az FC Bayern az egyértelmű favorit ebben az összecsapásban?

Nem szeretem ezt a szót. A meccs előtt lehet valaki favorit, azonban a pályán is bizonyítani kell.

A Besiktas belső védőjét, Pepe-t jól ismeri a Real Madrid elleni mérkőzésekről. Kellemetlen ellenfélnek tartják. Ezt Ön is alá tudja támasztani?

Pepe mindenki számára kellemetlen ellenfélnek bizonyul

Pepe egy szuper játékos. A csoportmérkőzések során bebizonyította, hogy ő irányítja a Besiktas védelmét, segíti a csapatot.

A visszavágó szempontjából milyen eredménnyel lenne elégedett az első mérkőzés után?

Legalább egy gólt lőnünk kellene, és az lenne ideális, ha kapott gól nélkül zárnánk a találkozót. Azonban mindenképp két jó meccset kell játszanunk, függetlenül attól, hogy alakul az első. Ezen kívül idegenben is meggyőzőnek kell lennünk, az elmúlt két év során ez néhány játékosnak nem ment olyan jól. Ezen a téren mindenképp fejlődnünk kell. (az interjút még a müncheni BL mérkőzés előtt készítette a Kicker - a szerk.)

Hátránynak tartja, hogy először hazai pályán kell játszaniuk?

Nem, sőt, néha még jobb is, ha először otthon játszunk.

Miért?

Mert az ember néha nem ismeri olyan jól az ellenfelet. A hazai pályán szerzett tapasztalatok segítségével könnyebb átlátni, mi várható idegenben, megkönnyíti a dolgokat.

Elégedett a csoportmérkőzések során szerzett három találatával?

Azt gondolom, hogy elégedett lehetek. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy több gólt tudok lőni. Ugyanakkor a hat csoportmérkőzésből csak ötöt játszottam.

66 Bajnokok Ligája meccsen 43 gólt lőtt. Szeretné még idén megünnepelni a jubileumi, 50. találatát?

Természetesen fantasztikus lenne, akkor találkozhatnánk itt még egyszer, és koccinthatnánk pezsgővel. (nevet)

Nagy jelentőséget tulajdonít az Ön által rúgott gólok számának egy Bajnokok Ligája szezon előtt?

Nem, a Bajnokok Ligájában akkor is lehet jól játszani, ha nem szerez gólt az ember. Az elsődleges cél nem a gólszerzés, hanem mindig továbbjutni egy fordulóból. Azonban tudom, hogy ehhez hozzájárulnak a góljaim, illetve a teljesítményemet is igazolják.

Egy olyan csatárnak, mint Ön, csak akkor szép igazán a győzelem, ha sikerült gólt szereznie?

Igen, természetesen. Egy támadótól mindenki azt várja, hogy gólt lőjön. Győzelem esetén elégedett az ember, ha pedig ő maga is betalált a kapuba, akkor még elégedettebb, ez természetes. A gólszerzés az én feladatom, és büszkeséggel tölt el, ha jól teljesítek.

Mennyiben tud egy csatár csapatjátékos lenni, mennyiben kell önzőnek lennie?

Mindig a legjobb megoldást próbálom megtalálni. És ez nem mindig az, hogy gólhelyzetben én magam fejezem be a támadást. Természetesen önzőnek is kell lennem, de nem úgy, hogy átnézek a csapattársaimon, hanem inkább olyan esetekben, amikor felismerek egy olyan lehetőséget, amit rajtam kívül más nem. A gólszerzésre való törekvés az, ami ilyenkor vezérel. Ezt egyfajta egészséges egoizmusnak nevezném.

Az első müncheni szezonjához képest sokat változott a pályán tanúsított viselkedése. Sokkal inkább érezhető a jelenléte, céltudatosabban törekszik a gólszerzésre. Itt Münchenben alakult ki Önben ez a csatár-mentalitás?

Így van. Ez azzal is magyarázható, hogy a Bayernben a góllövésre kell fókuszálnom. Itt alakult ki ez a fajta céltudatosság, mert tisztában vagyok vele, hogy a csapatot segítem azzal, ha még többször találok be a kapuba.

Hogyan kell helyezkednie egy középcsatárnak egy ilyen csapatban, ahol ilyen sok a sztárjátékos, akiknek szintén a gólszerzés a céljuk?

Az én dolgom, hogy gólt lőjek, és ezt a csapattársaim is tudják. Ha egy középpályás csak arra koncentrál, hogy betaláljon a kapuba, az nem olyan szerencsés, mert ez nem az ő feladata. Azonban nálunk ilyen probléma nincsen, hiszen mindenki tisztában van a saját-, illetve a csapattársai kötelességével.

Lionel Messi a Bajnokok Ligájában minden 103., Christiano Ronaldo minden 110., Ön pedig minden 129. percben lőtt gólt. Könnyebb az ő individualista, labdavezető játékukkal gólt szerezni, mint Önnek klasszikus középcsatárként, aki rá van utalva a passzokra?

Lionel Messi 103, Cristiano Ronaldo pedig 110 percenként lő gólt a BL-ben, még Lewa 129 percenként

Zseniális játékosok, de nem klasszikus középcsatárok. Egy középcsatárnak ez néha nehezebb, mert gyakran háttal áll a kapunak. Tartani kell a labdát, figyelni kell a várható eseményeket, meg kell fordulni és előre kell menni a labdával. Könnyebb, ha mindez veled szemben történik.

Tehát Önnek nehezebb dolga van középen, mint Messinek és Ronaldonak?

Úgy fogalmaznék, hogy más. Többet kell harcolni, több erőre van szükség.

Nem arról van szó, hogy Messi és Ronaldo egyszerűen önzőbbek, mint Ön?

Nem. Messi nem önző a pályán, és Cristiano sem. Azonban, bizonyos fokig muszáj önzőnek lenni, különben nem lehet gólt lőni.

A 2012/’13-as szezonban tíz gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Az Ön kvalitásai mellett nem kellene folyamatosan hozni ezt az arányt?

Nem, mert az arány attól is függ, hogy kik az ellenfelek a csoportmérkőzések során. Lehet, hogy egy erős védelemmel rendelkező csapatnak csak három gólt tudsz lőni, egy másik ellenfél kapujába viszont hétszer betalálsz. Ezért nem lehet az évek alatt nyújtott teljesítményt összehasonlítani. A kieséses szakaszban más a helyzet, de sosem lehet előre tudni, meddig jut el a csapat.

Az idei világbajnokság tíz kvalifikációs mérkőzése során 16 gólt szerzett, senki nem talált be ennél többször a kapuba. Könnyebb gólt lőni a válogatott meccseken, mint a bajnokságban?

Az idei világbajnokság tíz kvalifikációs mérkőzés során 16 gólt szerzett Lewandowski

Nem mondanám. A válogatott mérkőzésekre ritkábban kerül sor, akár Kazahsztánig vagy Örményországig is el kell utazni, és ehhez jön még az időeltolódás. Mindent összevetve ez nem egyszerű helyzet, főként mert az ellenfél játékosai sokszor zártan védekeznek hátul. Mindig száz százalékon kell teljesíteni, különben pontot veszít a csapat, és így akár egy világ-, vagy Európa- bajnokságról is le lehet maradni.

Didi Hamann a Kicker Európa-kupa különkiadásában a világ legjobb kilencesének nevezi Önt. Azonban azt is hozzáteszi, hogy ezt folyamatosan meg kellene mutatnia.

Az a kérdés, hogy mit nevezünk folyamatosnak. A nyolcad-, a negyed-, és az elődöntőben is szereztem gólokat.

A negyeddöntőktől kezdve 15 mérkőzés során tíz gólt szerzett az FC Bayern és a Borussia Dortmund csapatának, a 15 mérkőzésből viszont kilenc során nem lőtt gólt. Mi az oka ennek?

Valószínűleg az, hogy idegenben kevesebbszer találtam a kapuba. Ezen a téren még van hová fejlődnöm.

Mit tehet, és mit tegyen a csapat annak érdekében, hogy Ön középcsatárként még több gólt tudjon szerezni?

Én másképp gondolkozom, és először azt a kérdést teszem fel magamnak, hogy én mit tudnék még jobban csinálni. Sokat várnak tőlem. Ha a csapattársaim látják, hogy jó helyzetben vagyok, rendszerint passzolnak nekem.

A Jupp Heynckes irányítása alatt alkalmazott 4-3-3-as felállás két olyan középpályással, aki egyszerre lát el támadó és védekező feladatokat, optimális Önnek?

Az attól függ, ki tölti be a három középpályás posztot. Ha három védő, akkor csak három játékos marad, akik előre tudnak támadni. Egy ötös formáció ellen ez csak akkor működik, ha valaki a védelemből gyakrabban előremegy. Ha Thomas Müller vagy James tölti be ezt a posztot, ők meglátják a lehetőségeket, az ellenfél védelmének különösen oda kell rájuk figyelnie, ez az én dolgomat megkönnyíti. Ha támadás szempontjából rugalmasan játszunk, az úgy mindig működik.

A 4-2-3-1-es formációban volt egy baloldali középpályás. Kedvezőbb lenne Önnek ez a felállás?

Nem a bal- vagy jobb oldali középpályásról van szó, hanem arról, hogy az illető mennyiben segít nekem. Ha senki nincs mellettem, a párharcaim nem eredményesek, ilyenkor legtöbbször az ellenfél két vagy három játékosával kell egyedül megküzdenem.

Franck Ribéry, Arjen Robben, Manuel Neuer, Arturo Vidal és Rafinha mind 30 évesek, vagy már 30 fölött vannak; Ön, Jerome Boateng és Mats Hummels idén lesz 30. Ez azt jelenti, hogy a Bayernnek ebben az évben mindenképp meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját, hiszen sok idejük már nem maradt erre?

A futballban a 29 és 33 éves kor közötti időszak a legideálisabb egy játékos számára. Sokan vagyunk ebben a korban, és most tudjuk kihozni magunkból a legjobbat. A kiinduló helyzet jó, de tőlünk függ, hogy tudunk- e élni a lehetőséggel.

Ribéry és Robben már 34 éves.

Ribéry és Robben a két veterán szélső már 34 évesek is elmúltak

Tudom. Azonban még mindig abban a helyzetben vannak, hogy fantasztikusan futballoznak. Nagy tapasztalatuk van, és tudják mi a feladatuk.

Alapjában véve elég erős a Bayern csapata ahhoz, hogy ilyen európai konkurencia mellett megnyerje a Bajnokok Ligáját?

Az előző szezonban top formában voltunk a Real Madrid elleni negyeddöntő előtt. Akkoriban sokszor hallottam, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek a bajnoki cím megszerzésére. Ezután jött a sérülésem, az első találkozón Münchenben nem játszottunk jól, kétszer hibáztunk, kaptunk egy piros lapot, és 1:2-re kikaptunk. Madridban ugyan játszottam, de nem voltam jó formában. Mégis kevésen múlott. Nem tudom, hogy alakultak volna a dolgok, ha mindkét Real elleni meccsen ki tudtam volna hozni magamból a maximumot.

A kihagyott tizenegyes mindenesetre egy gólt jelentett volna…

Ezt nem lehet tudni. Azonban az alapján, amilyen formában volt a csapat, már az első mérkőzésen eldönthettük volna a helyzetet. Madridban jól játszottunk, de sajnos nem volt elég. A kieséses szakaszban minden egy hajszálon múlik, ezért nem is mondanám soha, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek. A Bajnokok Ligájában soha nem lehetsz biztos semmiben. A lehetőségünk azonban megvan, még mindig topcsapat vagyunk.

Elképzelhetőnek tartja egyáltalán, hogy Ön is kihagyjon egy tizenegyest?

Igen, persze, de nem gondolok bele. Az első alkalommal, amikor a Bayernnel léptem pályára, kihagytam egy büntetőt. Egy kupameccs volt.

Tényleg, 2014-ben, az első fordulóban a Preußen Münster elleni, 4:1-es eredménnyel zárult meccsen. 

Az első alkalommal, 2014-ben, mikor pályára lépett Lewa a Bayern színeiben, kihagyott egy büntetőt aPreußen Münster elleni kupameccsen

Igen, a 90. percben, fejben már mindannyian az öltözőben voltunk…

Mitől ilyen magabiztos, amikor tizenegyes rúgásra kerül sor?

Ez fejben dől el, amikor leteszed a labdát a tizenegyes pontra. A lövő játékos a nagy vesztes, ha kihagyja, a kapus csak nyerhet.

Az eddigi tapasztalatok alapján Ön ellen egy kapus sem nyerhet. Mi a titka?

Tudom, hogy maximálisan koncentráltnak kell lennem. Tizenegyes rúgásnál, ha csak a legkisebb hibát is véted, a labda már a kapu mellé mehet. Ezért nem szabad túlságosan elbíznia magát az embernek azzal kapcsolatban, hogy a következőt is biztosan belövi.

Többször kihangsúlyozta, hogy mindenképp meg szeretné nyerni a Bajnokok Ligáját. Fél, hogy lassan kifut az időből?

Ilyesmibe nem gondolok bele. Attól, hogy egy címet nem nyerek meg, még ugyan az a játékos vagyok. Mindig mindent megpróbálok beleadni. A Dortmunddal döntős voltam, a Bayernnel kétszer elődöntős, tavaly pedig a negyeddöntőig jutottunk. Ezen kívül ötszörös német bajnok, és kétszeres kupagyőztes vagyok. A Bajnokok Ligája természetesen valami egészen különleges jelentőséggel bír, de nem szeretném teljesítménykényszer alá helyezni magam. Ha az ember elég erős ahhoz, hogy megnyerje ezt a címet, akkor egyszer eljön az az idő, amikor ténylegesen meg is nyeri.

Nem tűnik egyre távolibbnak ez az időpont, látva az őrületes angol és párizsi befektetéseket? Vagyis, egyfajta szenzációnak számítana, ha a Bayern idén megnyerné a Bajnokok Ligáját?

Nem lenne szenzáció, ha a Bayern nyerné a BL-t. Azonban a jövőben egyre nehezebb lesz a helyzet. Tisztában vagyunk azzal, mi zajlik a többi bajnokságban. Nagyon fontos, hogy a Bundesligának megmaradjon a joga, hogy négy csapatot indíthasson a nemzetközi kupákban. Ezért lenne jó, ha a Bayern és a Dortmund mellett lenne még egy harmadik csapat, amelyik állandó szereplője lenne a Bajnokok Ligájának.

Ebben a szezonban hatodik alkalommal lesz német bajnok, és harmadjára duplázhat. Ezen kívül harmadik alkalommal kapja meg a kicker legjobb góllövőnek járó elismerését. Ez már igazából borítékolható. Vagy van ellenvetése ezzel kapcsolatban?

Igen. Természetesen ezt még túl korai lenne kijelenteni, sok mérkőzés áll még előttünk.

Gerd Müller hétszer is megkapta a legjobb góllövőnek járó elismerést. Milyen céljai vannak még a Bundesligában?

Amíg tart a szezon, addig arra koncentrálok. Utána majd átgondolhatom, hogy mi az, amit megnyertünk, és mi az, amit nem, mi az, amit meg kellett volna nyernünk, mit csináltunk jól, és mit rosszul.

Kihívást jelent még Önnek a Bundesliga annak ellenére is, hogy már csak az a kérdés, hány pontos előnnyel nyeri a Bayern a bajnokságot?

Engem jelenleg csak a szezon érdekel, nem foglalkozom azzal, hogy unalmas-e vagy sem. A bajnoki cím, az bajnoki cím. Vannak játékosok, akik egy egész életen át játszanak azért, hogy bajnoki címet nyerjenek.

Sajnálja, hogy Aubemeyang az Arsenálhoz igazolt? Hiszen így nélkülöznie kell a közvetlen riválisát a bajnokságban.

Aubameyang, Lewa közvetlen riválisa a gólkirályi címért folytatobb harcban az Arsenalhoz igazolt

Kiélezett volt a küzdelem a legjobb góllövő címért, és sajnálom, hogy ennek vége, mert mindkettőnknek jót tett ez az egészséges rivalizálás. Azonban az embernek mentálisan elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy jól végezze a munkáját, akár riválissal, akár nélküle.

Gerd Müller után Ön a második játékos a Bundesliga történetében, aki egymás után két szezonban elérte a 30 gólos határt. Mit jelentenek Önnek az ilyen statisztikák?

Gerd Müller után Lewa a második játékos a Bundesliga történetében, aki egymás után két szezonban elérte a 30 gólos határt

A Bundesligában szezononként négy meccsel kevesebb van, mint Angliában, Spanyolországban, vagy Olaszországban. Ez nagy különbség, az ember négy, hat, vagy akár nyolc góllal többet is tudna lőni. Tudom, hogy a bajnokságban a 30 találat nagy teljesítménynek számít. Ha szezononként kétszer-háromszor nem tudsz játszani, és néha kispadon is ülsz, akkor még nehezebb a helyzet. Ezért örülnék, ha zsinórban harmadik alkalommal is sikerülne a 30 találat.

Gerd Müllernek öt alkalommal is sikerült több, mint harmincszor a kapuba találnia. Nem érzi úgy, hogy az Ön képességeinek birtokában meg kell döntenie Müller 1971/’72-es, 40 találatos rekordját?

A modern futballban szinte lehetetlen 40 gólt lőni a Bundesligában.

Miért?

Mert összességében túl sok a mérkőzés. A Bundesligában 34 meccset játszunk, ami azt jelenti, hogy minden alkalommal pályára kellene lépni, és hat góllal többet kellene lőni, mint ahány meccsre összesen sor kerül. Aztán amikor elkezdődik a kieséses szakasz a Bajnokok Ligájában, akkor oda kell figyelni az erőtartalékokra – arra, hogy melyik meccsbe kell igazán sok energiát befektetni. Korábban egyszerűbb volt minden mérkőzésen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mert összességében kevesebb volt a meccs. Manapság tényleg óriási a terhelés, így nem olyan egyszerű arra koncentrálni, hogy 40 gólt szerezzen az ember a Bundesligában.

Most, hogy nemzeti szinten rivális nélkül maradt, figyelemmel kíséri a többi bajnokság góllövőlistáit, tekintettel az Európa legjobb gólszerzőjének járó Aranycipőre?

Nem. Pont azért, mert a Bundesligában négy meccsel kevesebbre kerül sor. Ráadásul a bajnokságban a csapatok 90 százaléka szélsőségesen védekező játékstílust képvisel, keveset támadnak és azoknak a nagy része is ellentámadás, vagyis kevesebbet játszanak. Ez megnehezíti, hogy az ember több gólra törekedjen, illetve, hogy támadójátékot játsszon.

Az elmúlt években folyamatosan a Real Madrid, az FC Barcelona és a Bayern München volt a legnagyobb favorit a Bajnokok Ligájában. Ez ebben a szezonban is így van?

Igazából a PSG is ezen a szinten van, meglátjuk, hogy tud- e a csapat korrigálni az 1:3-as, madridi vereségen. A Manchester City szintén a legesélyesebbek között van, az említett Real, Barcelona és Bayern mellett. A nagy csapatok nagy csapatok maradnak.

Hogy reagálna, ha idén sem sikerülne a bravúr a Bayernnel? Annál is inkább, hiszen újra és újra összefüggésbe hozzák Önt a Real Madriddal.

Lewát folyamatosan összefüggésbe hozzák a Real Madriddal

Jelenleg nem gondolkodom ezen. Csak arra koncentrálok, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsak. Tisztában vagyok azzal, hogy miért játszunk ebben a szezonban. Mindent meg akarunk nyerni.

Hozzá tartozik egy olyan topjátékos karrierjéhez, amilyen Ön is, hogy egyszer viselje azt a bizonyos fehér Real-mezt, ha meg van rá a lehetősége?

Ha jelenlegi Bayern játékosként a Real Madriddal kapcsolatos esélylatolgatásra koncentrálnék, az nem lenne célravezető, mert attól kezdve nem tudnék az itteni munkámra figyelni. Az FC Bayern játékosa vagyok, és itt akarok mindent beleadni. Ez az elsődleges célom.

Egy világbajnoki cím Lengyelországgal jó kárpótlás lenne, ha nem sikerülne a bravúr a Bajnokok Ligájában…

… Ha világbajnok leszek Lengyelországgal, akkor már semmi dolgom nem lesz… (nevet)

Egy 2017 szeptemberi Spiegel - interjúban kifejtette a véleményét az FC Bayern átigazolási politikájával kapcsolatban. Átbeszélték az akkori nyilatkozatát a klub vezetőségével?

Természetesen sor került a beszélgetésre. Én mindig nagyon nyíltan kimondom, amit gondolok. Fontosnak tartom, hogy a klub tisztában legyen azzal, hogy mit gondolnak a játékosok. Nem azt mondom, amit hallani akarnak, hanem annak akár az ellenkezőjét is, ha épp az a véleményem. Miért mondanék mást?

Ugyanebben az interjúban mondta azt is, amikor a 2021-ig érvényes szerződéséről volt szó, hogy a hűség az élsportban csak egy romantikus elképzelés, az átigazolások során a siker és a pénz az elsődleges szempont. Mit gondol jelenleg erről a kijelentéséről?

Tegyük fel, hogy a Bayern nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját. Mindenki azt fogja mondani, hogy az idei szezon nem volt jó. Senki nem fogja azt mondani, hogy nagyon jó játékos vagy, minden rendben! Az fog számítani, hogy a BL győzelemhez ez nem volt elég. Ezzel pedig ránk, játékosokra nézve is oda a romantika.

Az Ön számára a Bajnokok Ligája győzelem nélkül is sikeres lenne a szezon?

Ez mindig attól függ, hogy meddig jut a csapat és mennyire voltunk a győzelemtől. Jelenleg az a célunk, hogy mindent megnyerjünk.

Ön a lengyel válogatott kapitánya. Úgy érzi, Münchenben is elismerik vezető játékosként?

Igyekszem vezető lenni, a válogatottnak köszönhetően tisztában vagyok a feladattal. Itt az egyesületben is tudok testbeszéddel, és szavakkal is irányítani. Nem tudatosan teszem ezt, inkább ösztönösen, a magatartásommal, amivel hozzá is teszek valamit a csapathoz.

Tapasztalja, hogy a csapat hallgat Önre?

Igen, ha a többi játékos látja, hogy igazam van, akkor miért ne tennék?

Fontos téma a Bayernnél az edző, Jupp Heynckes jövőjének a kérdése. Mi a véleménye erről?

Lewa szerint Jupp szuper edző és fantasztikus ember

Jupp szuper edző és fantasztikus ember. Ő tudja a legjobban, hogy mit kell tennie. Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Sokat gondolkodott a dolgon, és sokat is fog még. Nagyon örülök annak, hogy jelenleg együtt dolgozhatok vele.

Egy olyan szupercsapatnál, mint a Bayern, már azzal is történelmet lehet írni, ha az ember egy huzamban hatszor, vagy még többször német bajnok? Vagy ehhez mindenképp meg kell nyerni még egyszer a Bajnokok Ligáját?

A Bayern utoljára öt éve nyerte meg a BL-t. Az egyesület történelméhez hozzátartozik a 2013-as Bajnokok Ligája győzelem is.

Kit tartasz leginkább alkalmasnak arra, hogy Jupp Heynckes után a Bayern szakvezetője legyen?

Szavazok

Forrás: https://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49203/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,robert lewandowski
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?