Blogolj!

Sammer: nagy hiba volt Kroos eladása!

Török Péter

A klub volt sportigazgatója, Matthias Sammer szerint a Bayern nagyot hibázott, amikor elengedte Toni Kroost a Real Madridba. A 2014-es vb után a klub eladta Kroost a Realnak, elég csekélynek mondható 30 millió € összegért.

A bajoroknak akkor nem sikerült új szerződést kötniük Kroos-szal (ő inkább a pénzt választotta), így nem volt más választása, csak eladni.

Matthias Sammer volt ekkor a Bayern sportigazgatója. A Sport Bildnek adott nyilatkozatából kiderül, hogy szerinte óriási hiba volt Kroos eladása. Hisz abban, hogy a Bayern jobban teljesítene az európai porondon, ha Kroos még mindig a Bayern kötelékébe tartozna. Bár azt is elismerte, hogy Kroos karrierje szempontjából az átigazolás volt a legjobb döntés:

„Néha vannak olyan szituációk, hogy becsülettel kell elemezni egy számunkra rossz dolgot. Ki mondhatja el magáról, hogy mindent jól csinált az életben? Talán a Bayern München megnyerhette volna a BL-t Toni Kroossal, vagy legalább a döntőt elérte volna. Ma már azt mondhatom, nem kellett volna elengedni őt.”

Kroos jól érezte megát Németországban, mert számos címet bezsebelt a Bayernnel. A német középpályás kulcsszerepet töltött be a 2013-as triplázós évben, habár a szezon végét sérülés miatt ki kellett hagynia. Pep Guardiola első szezonja alatt is jól szerepelt, annak ellenére, hogy Pepnek Thiago volt a fő kedvence.

Kroos távozása óta a Bayern megnyerte az összes szezonban a Bundesligát, de BL döntőbe nem sikerült a bejutás. Ezalatt, Kroos a világ egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, és meghatározó játékosa lett a Real Madridnak. A spanyol óriás az elmúlt három évben két BL győzelmet is bezsebelt, és Kroos mindkét szezonban kulcsfontosságú volt.

Kroos megerősítette, hogy a német karrierjének vége. Távozása óta a Bayern sok középpályást vett meg. A rekordbajnok tavaly nyáron megdöntötte a saját átigazolási rekordját, Corentin Tolissot igazolták le  a Lyontól. A Bayern jól áll „középpálya-témán”, de valljuk be, Kroossal még erősebbek lennének.

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49082/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,matthias sammer,real madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?