Blogolj!

FC Hollywood visszatér? Nagy zuhanás követheti Heynckest!

Ikonikus képsorok: Ribéryt lecseréli Ancelotti. A franciát elönti a méreg, dühösen odaszól Carlónak, a Bayern mezét pedig a padra vágja… Néhány hónappal később: Ribéryt lecseréli Heynckes. A francia összeölelkezik a pályán Robbennel, megöleli a helyére beálló Comant és széles mosollyal az arcán pacsizik Juppal…

Repült Ribéry meze...

Jobban nem is lehetne kifejezni, hogy a Bayern ikonjai milyen elképesztően tisztelik Jupp Heynckest. És mennyire nem fogadnak el szinte senki mást!

De mi lesz, ha Jupp végleg búcsút int?

A klubvezetés magabiztos szavai ellenére egyre inkább aggódom a jövőt illetően! Hiába erősödik ugyanis a szemünk előtt az FC Bayern amúgy is bivalyerős kerete idényről idényre, igazi karmester nélkül megint FC Hollywood lehet a gárdából, és ami ezzel jár: a mélyrepülés. Az egyetlen számottevő karmester ugyanis épp lelépni készül. Végleg.

Bár sohasem szerettem amikor a játékosok edzőt buktattak, most megemelem előttük a kalapom… Bármennyire is nagy tudású Mr. Ancelotti, a Bayern jelenlegi keretéhez abszolút nem illett az ő felfogása. A játékosok meglépték azt, amire a klub történetében csak elvétve akadt példa, megbuktatták az edzőt, Ancelottit. Sőt, van egy olyan gyanúm, hogy amikor szóba került, hogy ki legyen az „utód”, közülük volt valaki az, aki Jupp nevét bedobta. Tán nem is egy…

Ancelotti. Bármennyire is nagy tudású Mr. Ancelotti, a Bayern jelenlegi keretéhez abszolút nem illett az ő felfogása

Így visszagondolva annál logikusabb lépés nem is lehetett volna, mint Jupp reaktiválása. A Bayennek nem az volt a baja, hogy a játékosok elfelejtettek focizni, hanem az, hogy szétesett a gárda, megszűnt az egymásért harcolás, megszűnt a fegyelem, megszűnt a tekintély, ami kordában tartotta, sőt a csapat érdekében mozgósította az egyéni ambíciókat.

Azaz: a vezető hiányzott. Ráadásul egy olyan vezető, akinek megkérdőjelezhetetlen tekintélye van és ezért hinni tudnak benne és neki a játékosok! És ennek a kritériumnak csak és kizárólag Jupp Heynckes felelt meg.

És az az oltári nagy gond, hogy ez azóta sem változott és esély sincs, hogy változzon június 30-ig!

Márpedig ha Jupp tartja magát a többször kinyilvánított elhatározásához, hogy az idény végén végleg nyugdíjba megy, akkor a Bayern ismét bajban lesz, hogy ki legyen a szakvezető.

Kalle leszögezte: csak német edző jöhet szóba. Ami nem is meglepő, hiszen még a kétségkívül zseni Pep Guardiolát sem fogadta el München egy része, Ancelotti csúfos leszereplése után pedig nem maradt olyan külföldi szakvezető, aki elfogadható lenne.

A német edzők közül viszont a szóba jöhető személyek - egy kivételével – aggasztóan rossz megoldásnak tűnnek.

Most Tuchelt mondják befutónak sokan. Hát kérem, ő újabb csúfos bukást valószínűsítene. Tuchel ugyanis nemhogy nemzetközi szinten, de még a Bundesliga szintjén sem tett le semmi olyasmit az asztalra, ami a Bayern sztárjainak a szemében elfogadhatóvá tenné őt. Mert egészen más kávéház egy Bundesliga kiscsapatot fölhozni a dobogó közelébe, mint a világ egyik legnagyobb értékű keretével rendelkező csapatot fölkészíteni mondjuk a Manchester City ellen.

Tuchel, Nagelsmann és a fiatal, most nagyon futó német edzők egyben erősek: egy átlagos keretet jól föl tudnak készíteni, a középszerű játékosoknak is önbizalmat tudnak adni és egy viszonylag állandó kezdőcsapatot kialakítva tudnak egy fronton, a Bundesligában helyt állni.

Tuchel. Mi alapján lenne tekintélye a tucatnyi Bayern sztár előtt?

Na most a Bayern esetében minden másképp van. Itt nem középszerű játékosok vannak, hiszen még a padon is válogatottak sora ül minden mérkőzésen. Itt nem a játékosok önbizalmát kell erősíteni, abból van mindegyiknek bőven, hanem ellenkezőleg, az egójukat visszafogni, kordában tartani és a csapat érdekében hasznosítani. Azaz, kezelni kell tudni egy tucatnyi nemzetközi szinten is sztárnak számító játékost! Na ebből még semmit sem tanultak meg Tuchelék! És ez óriási nagy baj, mert gyakorlatilag alkalmatlanná teszi őket jelenleg a Bayern vezetésére.

Vegyük Tuchelt. A Dortmundban negyedannyi sztár nincs, mint a Bayernben, mégis csúfosan megbukott, képtelen volt őket kezelni, nem volt hiteles a szemükben Klopp után… Elképzelhetetlen, hogy egy ilyen múlttal, Jupp után, elfogadnák őt a Bayern világbajnok és/vagy Bajnokok Ligája győztes játékosai.

A Bayernben annyi kiváló játékos van, hogy egy megkérdőjelezhetetlen tekintélyű karmester nélkül szinte borítékolható a frusztráció, majd az ellentétek kialakulása, végül a szétesés. Amikor egyes játékosok már csak azt nézik, mikor távozhatnak végre… Ismerjük jól az ilyen történéseket. Ez az FC Hollywood szindróma.

Véleményem szerint tehát, ha Jupp megy, óriási hiba, de minimum elképesztően kockázatos lépés lenne akár Tuchel, akár Nagelsmann kinevezése. Talán Klopp fölszedett már annyi tudást, tapasztalatot, hogy a többség elfogadná. Talán, de még ez sem biztos… És ráadásul nem úgy tűnik, mint aki szívesen elhagyná Liverpoolt. Bár a Bayern hívása azért minden bizonnyal nagyon csábító lenne, de ugyanakkor számára is nagy kockázatot jelentene, hiszen még csak most indult a nemzetközi karrierje.

Jürgen Klopp. Ő talán már elég érett a feladatra...

Akkor hát ki?

"A német edzők közül viszont a szóba jöhető személyek - egy kivételével – aggasztóan rossz megoldásnak tűnnek" – írtam az imént. Most tehát szólok a – szerintem – egy kivételről. Vele csak egy a gond, egyáltalán nem biztos, hogy elérhető lesz.

Nem kell bemutatni senkinek! Ő ugyanis Joachim Löw. Amit 2006 óta a német válogatott élén nyújt az kétségtelenül megadja neki azt a tekintélyt, ami szükséges a Bayern jelenlegi keretéhez. Nem mellékesen ugye sorra vásároljuk a német válogatott játékosokat, akik így már jól ismerik Löwöt.

Joachim Löw. Az egyetlen jónak tűnő megoldás Jupp Heynckes utódlására

Ha Jupp lelép, a legkevesebb kockázatot jelentő lépés Löw leigazolása lenne, bárki más kinevezése a bukás valószínűségét jelentené.

1
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49027/pics/lead_800x600.jpg
carlo ancelotti,jupp heynckes,pep guardiola,szubjektív,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Csurka János 2018-02-24 10:32:32
Azért kicsit túlzás jogy Carlo csúfosan bukott meg, ha nincs Kassai akkor lehet Bl-t nyerünk. Ugyanugy túlzas Tuchelnek is csúfos bukast titulálni ugyanis ennek ellenére hosszú idő óta kupat nyert a Bvbvel vmnt minket is megvertek....
Löw szerintem nem lenne jobb semmivel sem.
Nehogy már egy Ribery meg Robben döntsön ilyen kérdésekben. Én már tavaly nyáron patintottam volna öket és hoztam volna fiatalokat. Kaptak volna egy könnyes bucsút meg egy bucsu mecsetbaut pá. Mai fociban nincs helye az érzelgösködésnek miközben, Sanékrol lemaradunk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?