Blogolj!

3 dolog, ami feltűnhetett: Bayern-Besiktas

Kiss Dorisz

Egy piros lap, egy kényszerű csere, egy nagy győzelem. Leszámítva néhány nehézséget az elején, a Bayern olyan gólkülönbséggel győzte le a Besiktas csapatát, aminek több mint elégnek kell lennie ahhoz, hogy továbbjussanak a következő fordulóba.

Miután a Bayern csak második lett a csoportjában, a legrosszabbra kellett felkészülnie. Szerencsére, az egyik legkönnyebb ellenfelet kapták a Besiktas személyében. Ugyanakkor nem szabad alábecsülni a törököket. Ha az egyéni teljesítmények kiemelkedőbbek lettek volna, könnyen válhatott volna a mérkőzés egy váratlan rémálommá a bajorok számára.

3 dolog, amit észrevettünk:

1. Minden a piroson múlt

A mérkőzés kezdeti szakaszában a Bayern egy agresszív, letámadó ellenféllel találta szemben magát. A Besiktas nem adta meg a lehetőséget a házigazdáknak, hogy szépen felépítsék a támadásokat. Ebben a szezonban sokszor meggyűlt a baja a münchenieknek az ilyen futballt képviselő csapatokkal, a megszerzett előny a kapura lövéseket tekintve, inkább volt mondható szerencsének.

Vida (teljesen jogos) kiállításának hatására a helyzet drámaian megváltozott. A vendégek egyszerűen nem engedhették meg maguknak az intenzív, emberfogásos védekezést, hiszen ehhez kevesen voltak. Végül a mérkőzés sorsát az első gól döntötte el.

A Bayern igyekezett nyomást gyakorolni, míg a Besiktas az egyéni képességekre alapozott a visszatámadások során. Müller gólja azonban nagyon fontos volt a szünet előtt. Ez megadta azt a kellő önbizalmat, illetve biztonságot a házigazdáknak, amire szükségük volt.

Természetesen nem hibáztathatóak azért, hogy a lehető legprofibb módon zárták le a mérkőzést. A második félidőben futásra késztették az ellenfelet és türelmesek voltak. Az is dicséretre méltó, hogy akár jóval több gólt is szerezhettek volna az utolsó percig.

Annak ellenére, hogy elismerjük ezt a teljesítményt és az eredményt, nem szabad elfelejtenünk, milyen volt a játék képe 11-11 emberrel.

2. Javulni a gyengülés által

Ha az elmúlt néhány hónapban legkreatívabbként ténykedő játékosodnak sérülés miatt el kell hagynia a pályát, az sosem jó hír. A Bayern esetében azonban inkább hasznosnak bizonyult, hogy Robben váltotta a lesérülő James Rodríguezt.

Az első félidőben a Bayernnek nagy gondjai voltak a támadás felépítésével, nehezen jutottak el az ellenfél tizenhatosához. Mivel Vidal inkább egy gyengébb napot fogott ki, és James Rodríguez mélyebben játszott, a támadó középpálya szörnyen elhagyatott volt.

Igazság szerint az lett volna a legértelmesebb, ha a félidő után hátrébb kerül Vidal, vagy teljesen lecseréli őt a mester. Sosem tudjuk meg, hogy Heynckes meghúzta volna ezt a cserét, vagy sem, ugyanis miután James elhagyta a pályát, már nem volt szükség erre.

A csere- Robben szélen, Müller középen, Vidal hátrébb- azonnal egy masszívabb és ismerősebb felállást eredményezett. Jobbak voltak a passzok, a játék kiszélesedett és a megtizedelt ellenfél támadásait is megfékezték.

A Besiktasnak esélye sem volt az immáron mindkét oldalon fenyegetést jelentő csapattal szemben.

3. Na, ki tért vissza?

Ahogyan ezt már az előző hetek történéseiből is sejthettük: THOMAS MÜLLER VISSZATÉRT! Egy hihetetlenül hosszú krízis után, ami mind a játékost, mind a szurkolókat frusztrálttá tette, a „Raumdeuter” visszatért.

Thomas Müller újra a régi

Először is, ott a két gól. Először a kapura ráfordulva talált be, majd a második góljánál a rövid sarokba lőtt-mindez egyszerűnek tűnik manapság, de hónapokig nem sikerültek a hasonló helyzetek a játékosnak. Mindazonáltal, ez újra a régi Müller. Bemozog az üres területre, megbízhatóan részt vesz a kombinációs játékban és még a nehéz passzokkal is könnyedén megbirkózik.

Amennyiben Müller meg tudja tartani ezt a formáját a szezon végéig, nem csak abban lehetünk biztosak, hogy a kezdő 11-ben marad, hanem abban is, hogy ő lehet a siker egyik kulcsa. Különösképp most lesznek értékesek a képességei a támadások elindításában és végrehajtásában, amikor a Robbery párosra már nem sokáig számíthatunk.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49055/pics/lead_800x600.jpg
bajnokok nemzetközi kupája,BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?