Blogolj!

Heynckes továbbra is elvárja a töretlen lelkesedést

Johanna Lukács

Szombaton folytatódik a Bundesliga az FC Bayern számára – a Hertha BSC csapatával pedig egy szívesen látott vendég érkezik Münchenbe. Vajon Jupp Heynckes ismét a rotáció mellett dönt?

Előzetes

München - Thomas Müller kijelentette, hogy a Bayern nem adja alább a Bundesligában – a biztos előny ellenére sem.

„Abban az évben is korán eldőlt a bajnokság, amikor triplázott a csapat. Megpróbáljuk fenntartani az izgalmakat. Az edző mindezidáig nagyon jól kezeli a helyzetet, és továbbra is fenékbe billent minket, ha valamiféle visszaesést lát a lelkesedésünkben“

- nyilatkozta a válogatott játékos a Kickernek. Jupp Heynckes edzőnek bizonyára tetszeni fognak ezek a szavak – és ahogy Müller fogalmazott, a Hertha BSC elleni, hazai mérkőzés előtt biztosan fenékbe fogja billenteni a sztárjait,ha kell.

A csütörtöki edzésről James Rodriguez mellett – a kolumbiai játékos a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Besiktas elleni mérkőzésen elszenvedett vádli sérülése miatt nem lesz ott a berlini csapat elleni meccsen – Jerome Boateng, Mats Hummels és Joshua Kimmich is hiányzott a müncheni hóviharban. A védelmi-trió egyénileg edzett az edzőközpontban. A mai, pénteki napon az összecsapás előtti utolsó edzésre kerül sor.

Sajtótájékoztató a Hertha BSC elleni mérkőzés előtt

Heynckes abból indul ki, hogy Mats Hummel ott lehet a szombati mérkőzésen. A belső védőnek az edzésen kímélnie kellett magát. Ami James Rodríguezt illeti (vádli zúzódás) kevesebb esélyt lát arra, hogy szombaton játszani tud.

„Azonban ugyan azt az edzésprogramot hajtotta végre, mint Mats.“

Heynckes hangsúlyozza, hogy a csapat a Hertha BSC ellen is teljes koncentrációval fog pályára lépni. Elvárja, hogy az 5:0-ás Besiktas elleni Bajnokok Ligája győzelem után is töretlen legyen a lelkesedés. Teltház előtt játszanak és a Bundesligában is maximális teljesítményre törekszenek. Minden nap edzettek, ez is egy egyértelmű jele annak, hogy továbbra is ezzel a lendülettel fognak játszani.

Arjen Robben esetéről higgadtan beszél.

„Még motivál is minket. Nincsen szó drámáról!

- cáfol rá a média által felkapott helyzet súlyosságára. Sokat beszélgetett Robbennel – további háttér információkat természetesen nem oszt meg:

„Önök sem beszélnek itt arról, milyen a kapcsolatuk a feleségükkel“

– utal ezzel a klub „intimitására“. Dicséri Robbent, különösen a profi hozzáállását:

„Minden szempontból példakép. És nézzék meg a fizikumát, minden szobrász értékelné.”

Heynckes a Robben és Müller közötti különleges kapcsolatról beszél.

„Ezer éve ismerik egymást, fél szavakból is értik a másikat.“

Heynckes az edzői pályán bekövetkezett változásokról:

„Nem gondolom, hogy túl sok minden változott volna. Természetesen felgyorsultak a dolgok.“

Heynckes arról a tényről nyilatkozik, hogy Robert Lewandowskinak új  ügynöke van: szerinte ez nem függ össze a lengyel játékos esetleges átigazolási szándékával:

„Ez csak az Önök értelmezése.“

Heynckes a szombati, berliniek elleni kezdő összeállításról semmit nem akar mondani.

A Bayern edző a Dél-koreai olimpiával kapcsolatban azt mondja, hogy „Chapeau-t“, vagyis kalapot emel a német sportolók teljesítménye előtt. Követi az eseményeket, de nem mindig élőben.

Visszatérve a csapatra, elmondta, hogy továbbra is számít a Robbéry párosra:

Arjen Robben és Franck Ribéry még nagyon sok örömteli pillanatot fog okozni nekünk a szezonban. A Besiktas elleni mérkőzés csak egy „pillanatfelvétel“ volt. Mindig a jelenben élek, és tudom, hogy ezek a játékosok nagyon fontosak nekünk. Az egész csapatnak, a következő hónapokra nézve.

Heynckes az Európa Liga negyeddöntőjének sorsolásáról is beszélt, kifejtve véleményét a Dortmund (Salzburg elleni) illetve a Leipzig (St. Petersburg elleni) esélyeiről. Az RB Leipzig továbbjutásában bízik, a Dortmund „konszolidálódott“, szerencséje volt a csapatnak, de mint a Leipzignak, nekik is meg van az esélyük.

Arra a kérdésre, hogy tegnap a hotelben a „Goldene Kamera“ díjátadót, vagy az Európa Kupát nézte, ezt válaszolja:

„A díjátadót.“

Hozzáteszi:

„Christiane Hörbiger a kedvenc színésznőm. És a feleségem. Ez egy álom.“

Ez volt tehát az FC Bayern sajtótájékoztatója Jupp Heynckes edzővel. Köszönjük a figyelmet – és viszlát holnap is (15:30), a hazai pályán játszott, Hertha BSC elleni mérkőzésen.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49013/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Előzetesek,franck ribéry,Játékosaink,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?