Blogolj!

Robben a távozás küszöbén?

Arjen Robben kezdi elfogadni a tényt, hogy a karrierje a Bayern Münchenben a végéhez közelít. A holland válogatott egykori szélső színes időszakot töltött a Bayernben, hozzásegítve a klubot 6 Bundesliga címhez, 4 Német Kupához és 2013-ban a Bajnokok Ligája serlegéhez, ráadásul a finálét ő döntötte el kései góljával.

Robbennek jelenleg egy éves szerződése van, ami most nyáron fog lejárni, akár csak Franck Riberyé. A klub január végén bejelentette, hogy a közeljövőben át fogják beszélni a két játékos helyzetét.

Habár még nem született végleges döntés, Robbenben már kezd megfogalmazódni a jövője, még akkor is, ha esetleg még egy szezont töltene a Bayernben, kissé másodlagosabb szereppel. Amikor arról kérdezték, hogy el tudná-e képzelni magát az MLS-ben, Kínában vagy Katarban, Robben ezt felelte:

"Jelenleg szinte mindig pont ez a téma, ha a barátokkal vagy a családdal beszélgetünk az asztalnál. Eljött az idő, döntést kell hoznom. Az elmúlt években ez nem volt kérdéses, de most hogy közeledik a vége, sok mindent át kell gondolnom. Nem könnyű, de egyben izgalmas is. Még sok minden nyitott, de egyes dolgokat már kizártam fejben – de ezeket egyelőre megtartom magamnak."

34 éves kora végett Arjenen már látszik, hogy gyengül az állóképessége. Szerves része a Bayern menetelésének Jupp Heynckes alatt, 22 mérkőzés alatt 21 győzelemnél járnak. Robben 5 gólt és 10 gólpasszt jegyezhet 24 pályára lépése alatt, minden mérkőzést figyelembe véve ebben a szezonban, ami arra enged következtetni, hogy nem fogyott még ki az üzemanyagból:

"Pillanatnyilag még mindig nagyon fittnek érzem magam, úgy gondolom tudok még egy-két évet játszani topszinten – ez a célom. Elértem mindent a karrierem során amit akartam - a Bajnokok Ligája győzelemmel koronázva."

Robben hangsúlyozta azt is, hogy milyen nagy hatással van Heynckes és az edzői stábja a csapatra mióta októberben visszatértek, és hozzátette, „boldoggá tenne ha Heynckes folytatná”.

"Nagyon szuper hogy Jupp Heynckes visszatért. Ő, Peter Hermann és Hermann Gerland mind ismerik a klubot belülről, és tudják mire van szüksége a játékosoknak. Szinte az első napon 180 fokos fordulatot tettünk, és ez az edzőnek köszönhető. Boldoggá tenne ha Jupp Heynckes folytatná - de ez egyedül az ő döntése, bárhogy is lesz, tisztelnünk kell a döntését."

Említésre méltó, hogy Robben 8-szor is viselte a csapatkapitányi karszalagot amióta Heynckest kinevezték, ez is bizonyítja Robben vezetői képességét és a hatását a csapat többi tagjára.

Leon Goretzka és Serge Gnabry közelgő, nyári érkezése és a feltörekvő Kingsley Coman mind nagy nyomást fognak helyezni Robbenre a jövőjével kapcsolatban. Egyedül rajta áll hogy beletörődik-e egy másodlagos szerepbe, vagy továbblép egy másik klubhoz, ahol lezárhatja a karrierjét.

Fordította: Kovács Ádám

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48924/pics/lead_800x600.png
Arjen Robben,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?