Blogolj!

Stabilitás, védelem, pletykák és Nagelsmann

Kiss Dorisz

A helyzet rózsásnak tűnik a csapat házatáján, de rengeteg dolgot kell megvitatni, ahogy közeledik a szezon vége. Íme, a főbb szempontok:

Folyamatos fejlődés

A Bayern mindent jól csinál, még azokon a napokon is, amikor nem teljesítenek a legjobb tudásuk szerint. Olyan, mintha Heynckes sosem távozott volna a csapattól.

Jelenleg a Bayern kényelmes 19 ponttal vezeti a Bundesliga tabellát. Míg az üldözőboly továbbra is nehézségekkel küzd, a Bayern sorra gyűjti be a pontokat. Néhány meccs messze volt attól, amit szép játéknak lehet nevezni, de ez is javulni fog, ahogyan tovább épül a bizalom a csapaton belül.

Kritikusok mindig lesznek, és valóban jogos azt állítani, hogy volt néhány gyengébb pillanat az évben. Volt pár aggasztó dolog a Werder és a Hoffenheim ellen is, illetve lehet, hogy a 2-1-es győzelem a Schalke ellen sem nyugtatott meg minden szurkolót. Ám a tények nem hazudnak, a vészjósló emberek pedig eltűntek.

Bizonytalan védelem

Az egyik legnagyobb probléma a kissé ingatag védelem. A Werder ellen könnyen rossz irányt vehetett volna a mérkőzés. A Hoffenheim ellen pedig egy szempillantás alatt kerültek kétgólos hátrányba a fiúk. A támadás azonban mindkét alkalommal elég erős volt ahhoz, hogy megváltoztassák a mérkőzés képét. Ugyanakkor valós félelem, hogy ez erősebb ellenfelek ellen már nem lesz ennyire egyszerű.

Megvizsgálva ezt a problémát, valójában nincs nyilvánvaló oka a gyengeségnek. Papíron, a Bayern kivételes védelmi egységgel rendelkezik. Rengeteg válogatott játékos áll rendelkezésre.

Amikor a védelem megold egy kellemetlen helyzetet hátul, azt csodálatos nézni. Ám, amikor ez meghiúsul, azt szörnyű látni. Néha talán bölcsebb lenne, egyszerűen csak elrúgni a labdát és ezzel felszabadítani. Elég csak megnézni a Hoffenheim elleni mérkőzést, hogy lássuk, miről is van szó.

A hazai porondon a bajorok megengedhetik maguknak az effajta kilengéseket. De mi van akkor, ha éppen Messi, Neymar, vagy Ronaldo az ellenfél? „Ne próbálj csapattársat találni egy bizonytalan labdával! Kerüld a szép passzokat, csak rúgd el jó messzire a labdát!” - hangzana a taktika.

„Székfoglaló” a középpályán

A „ csodagyerek” Leon Goretzka leigazolása a Schalke csapatából egy fantasztikus és váratlan lépés volt, ugyanakkor sok kérdést vet fel. Márpedig, ha a fiatal német tehetség Münchenben fog tovább fejlődni, akkor ez szinte biztosan egy jelenlegi játékos rovására történik. Az arról való gondolkodás, hogy ki lehet ez, csak attól függ, hogy az ember mennyi pletykát olvas és, hogy mennyit hisz el belőlük.

Mind tudjuk, hogy ezt a változtatást meg kell lépni. Goretzka a jövő, ez nyilvánvaló. Mindemellett, jelenleg még más csapatban futballozik. Ebben a pillanatban, mind Vidalra, mind az épp most visszatérő Thiagora számítanak a középpályán. Szóval hagyjuk az erről szóló pletykákat.

Lewandowski elmegy?

Nem mehetünk el azonban szó nélkül egy másik pletyka mellett, ami az előző fordulóksorán látott napvilágot. Amikor nincs máson csámcsogni, mindig előhúzzák a Lewandowski - Real Madrid sztorit. Azok szerint, akik maguk előtt látják, ahogy a lengyel csatár elhagyja a müncheni csapatot a madridiért, Lewának mindig is ez volt az álma. Furcsa, hogy akkor mégis miért választotta a Bayernt, amikor ingyen igazolhatott volna bárhová abban az évben. Ennek a pletykának most is annyi alapja van, mint amennyi eddig is volt, amikor különböző időközönként előkerült: semmi.

A transzfer akkor sem sikerülne, ha Lewy hirtelen meggondolná magát és távozni szeretne. Uli ugyanis világossá tette, hogy ilyen képtelenségekhez nem asszisztál. A Borussia Dortmund vezetőségét többször is sakkban tartották játékosok, akiknek nevetséges elvárásaik voltak, majd el is hagyták a csapatot. Uli azonban biztos abban, hogy ez a Bayernben nem fog megtörténni.

Jupp Heynckes - hogyan tovább?

Valószínűleg minden Bayern rajongó azt szeretné, ha a tréner maradna még egy évet. Ráadásul jelenleg ő lenne a legjobb opció.

Jupp harmadszorra is visszatért a csapathoz és mindent rendbehozott. A Bayern magabiztosan vezeti a Bundesligát, a négy közé került a Kupában és még mindig játékban van a BL-trófeáért. Visszatekintve a szeptemberi időszakra, azt kell mondanunk, hogy „Don Jupp” mindent megtett, amit elvárhattunk tőle.

Amennyiben valóban el akarja hagyni a klubot, a vezetőségnek el kell engednie. Az utolsó dolog, amit a szurkolók látni akarnak, az az, hogy a csapat könyörög neki, hogy maradjon.

Természetesen ez aggasztó helyzet lenne, ugyanis a kemény valóság az, hogy jelenleg nincsenek megfelelő helyettesek a piacon. Jürgen Klopp -egy időre legalábbis - Liverpoolban marad. Thomas Tuchel már nincs versenyben. Az egyetlen fennmaradó név Julian Nagelsmann.

A Nagelsmann-üzlet

A szezon elején azt rebesgették, hogy Nagelsmann lehet a Bayern következő edzője. Carlo elbocsátása pedig még szélesebb körben elterjesztette ezt a nézetet. Októberben az a hír járta, hogy Heynckes csak „megerősíti a hajót, majd megtisztítván a fedélzetet, átadja a terepet az új parancsnoknak.”

Azóta sok minden történt, és nem épp pozitív irányba változtak a dolgok, legalábbis a 30 éves tréner szempontjából. A szezon elején csapata, a Hoffenheim részt vett a Bajnokok Ligája selejtezőben, aztán kiestek az Európa-ligából. A Bundesligában, az a csapat, ami szeptemberben 2-0-ra verte a Bayern-t, és ezzel címlapsztorivá vált, később a 8. helyre csúszott vissza.

Most, amikor a Hoffenheim gyorsan kétgólos előnyre tett szert, Nagelsmann úgymond értékesebbé vált. Azonban, ha az ember figyelmes, akkor észreveszi, hogy ez nem a fiatal trónkövetelő zsenialitásának volt köszönhető, hanem inkább a Bayern baklövésének. Ez lett volna a tökéletes idő, ám amikor a Bayern berámolt öt gólt, úgy, hogy az ellenfélnek válaszra sem volt ideje, Nagelsmann értéke a bajorok számára elkezdett csökkenni.

A megfelelő úton maradni

A csapat következő ellenfelei nem valószínű, hogy meglepetést okoznak majd. Bár a Wolfsburg mégsem bizonyult annyira könnyű ellenfélnek, azt nem gondoljuk, hogy a Hertha megzavarná az eddig felépített stabilitást, amikor Münchenbe látogatnak.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48826/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Elemzések,Játékosaink,jupp heynckes,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?