Blogolj!

Wolfsburg-Bayern: 3 fontos részlet


A cserepadról kezdőbe tett játékosok nincsenek jó formában, Rudy küönösen nem. Bernat és Ribéry párosa messze nem ér föl az Alab-Coman duóval. Thiago még messze nem a régi...

Az előző szezonban a Wolfsburg ellen 6-0-ás győzelmet ért el a Bayern a 27. fordulóban. Annak ellenére, hogy idén gyengült a verseny, a müncheni csapatnak nem volt szüksége nagy erőfeszítésre a győzelemhez, igaz, sokkal szorosabb mérkőzés volt.

A müncheni csapat legfontosabb stábon belüli kérdése már csütörtökön megoldódott: Jupp Heynckes, aki az előző meccset influenza miatt ki kellett hagyja, ismét ott állhatott a pálya szélén.

James Rodriguez és Kingsley Coman, akik nagyon jó formában vannak, nem léptek pályára Wofsburgban. Coman megfázás, James pihentetés okán. Thiago viszont visszatért a kezdőbe. Ez volt az első alkalom november vége óta, hogy a középpályás pályára léphetett.

Heynckes rendesen megrotálta a csapatot. Az egész hátsó négyes védő felállást padoztatta és Lewandowski sem kezdett a meccsen. Javi Martinez, Jupp alatt első alkalommal, ismét középső védőként kapott szerepet.

3 dolog, amit észrevettünk

1. Gyenge forma, nehéz játék

Az bizonyos, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében nem szabad alábecsülni a Besiktast, emiatt is rotált most Jupp. Nyolc új játékos volt a Bayernben a kezdők között a Schalke elleni hazai győzelemhez képest.

A vezetőedző a leginkább veszélyes játékosokat hagyta ki a csapatból. James, Coman és Müller együtt vagy külön mindig szerepet kaptak a szezon második felében, ám a tizenegyedik helyen álló Wolfsburg ellen nem találták magukat a kezdőben. Vidal pedig, aki mostanra visszanyerte formáját és figyelemreméltóan játszott, ötödik sárga lapját szedte össze a Schalke ellen, és ezért nem játszhatott most.

A Bayern csapata a padon is minőségi játékosokkal rendelkezik. De különböző okok miatt ezek a játékosok együtt most gyenge teljesítményt mutattak.

Ancelotti távozása óta Rudy játékában egyfajta válság érezhető. Az egykori Hoffenheim játékos ősszel ragyogott a pályán passzpontossága, játékfelismerése kapcsán, most ezek voltak a problémás pontok a játékában.

Rudy mostanában szinte minden mérkőzésén olyan szörnyen passzol, mint most a Wolfsburg ellen. Igaz, összességében Rudy több mint 90 százalékoos passzpontosságot ért el, de ezek a passzok ritkán voltak előrepasszok, leginkább oldalirányúak - anélkül, hogy helyet csináltak vagy kreatívak lettek volna.

Nagy feladat lesz Heynckes számára, hogy a játékosokat a csapat hátsó részében formába hozza. Pontosan ez a képesség jellemezte például a triplázó csapatot 2013-ban.

2. Bernat és Ribery nem Alaba és Coman

Az a tény, hogy Juan Bernat túl sok helyet hagyott Didavi számára a farkasok 1-0-ás vezetése előtt, nem része az elemzésnek. Inkább a baloldali védő interakcióit kell megvitatni.

Az elmúlt néhány hétben Alaba változatlan formát mutatott. Comannal közösen sok zavart okoztak az ellenfél térfelén. A bal oldalon lévő két srác folyton megtalálta egymást, az együttműködésük eredményes volt.

Újra és újra Alaba támogatta Comant hátulról éles átadásokkal. A francia egy vagy két ellenfelet lefutott, vagy az osztrák a bal oldali védőket a büntetőterület felé vitte.

A szombati mérkőzésen igen kevéssé látszott ez a dinamika a bal oldalon.

A meccs első felében Riberynek nagy problémái voltak, egy-egy párbaj megvívásánál. Egyrészt Steffen és Jung együttesen megakadályozta őt a védelmi vonal mögé való bejutásban. Másrészről viszont Ribery lassan gyorsul az első 2-3 méteren, ezért nehezebben rázza le magáról a védőket.

Bernat ritkán volt képes támogatni őt. Ha Ribery már a két wolfsburgi játékos előtt állt a labdával, a spanyol védő többnyire túlságosan statikus volt, így egy rossz passz megállította a Bayern támadását. A függőleges elfutás a védőpáros mögötti helyekre egyáltalán nem történt meg.

3. Thiagon látszik az akarat, de még időre van szüksége.

Thiago majdnem három hónapig harcképtelen volt.

Mindazonáltal, Heynckes hagyta, hogy a középpályás részt vegyen a csapat edzésein két héttel azelőtt, hogy visszatérne a pályára. Rögtön észrevehető volt, hogy a spanyol nem akart még egy napot ülni a padon, vagy a kanapén otthon.

Számos akcióban észlelhető volt a tavalyi Bayern egyik legjobb játékosának jelenléte. A labdaszerzések a tizenhatoson kívül, a gyors fordulatok, sőt a vertikális passzok is jellemezték a játékát a mérkőzés elején. 60 perc után 81 labdaérintést, egy kulcspasszt és 92%-os passzpontosságot ért el.

Thiago bizonyította védekező képességeit, öt megnyert párbajával a legsikeresebb statisztika volt az övé, és megállított egy kulcspasszt is az ellenfél részéről. Mindazonáltal minden megmozdulásánál nyilvánvaló volt, hogy az idei Thiago még messze van a tavalyi Thiagotól. Minden mozdulat egy kicsit lassabb és kevésbé pontos volt. Különösen a második félidőben.

A spanyol karmester csak ritkán volt észrevehető és lassúnak tűnt. A spanyol válogatott játékosnak és az FC Bayernnek foglalkoznia kell azzal a ténnyel, hogy a következő ellenfelük nem tartozik Európa legnagyobb nevei közé. Thiago így néhány hetet kap, hogy visszarázódjon. Az akarat már meg van.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48830/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?