Blogolj!

Thomas Müller: egyszerűen túl jó buli nyerni

Johanna Lukács

Thomas Müller a wolfsburgi last-minute győzelem után nyilatkozik a Bayern győzni akarásáról.

„Sosem hagynánk nyerni az ellenfelet azért, mert kedden egy másik fontos mérkőzés vár ránk“,

- mondja.

A keddi, Besiktas elleni Bajnokok Ligája összecsapásról a következőt gondolja:

„Semmiképp nem szabad alábecsülnünk őket.“

Wolfsburg - Sem egy korai hátrány, sem egy kihagyott tizenegyes nem tudja megállítani az FC Bayern Münchent a Bundesligában. A rekordbajnok a 2:1-es, VfL Wolfsburg elleni sikerhez csak a hosszabbításban szerezték meg a győztes gólt. A tavaszi fordulóban ez volt a hatodik meccs és a hatodik győzelem - a bajnokság már csak formalitásnak tűnik, a győzni akarás ennek ellenére töretlen, mondja Thomas Müller az interjúban.

Az FC Bayern most is nyert, ennek ellenére, főleg az első félidőben nehezen boldogultak a jól szervezett wolfsburgi csapattal. Mi volt ennek az oka?

Thomas Müller: A két félidő különböző volt. A második játékrészben támadás szempontjából sokkal rámenősebbek voltunk. Jobban uraltuk a játékot és kiharcoltunk magunknak helyzeteket. Természetesen már az első tizenegyessel szerettük volna átvenni a vezetést, azonban annak ellenére, hogy Robben kihagyta, már kezdett beindulni a gépezet. Nekem végig volt egy megérzésem, hogy megnyerjük.

„Jó érzés látni az ellenfél arcán, ahogy próbálnak rájönni, hogy mi történt.“

A sky interjújában említette, hogy biztos benne, hogy megnyerik ezt a meccset…

Müller: Semmi nem biztos, de egyszerűen túl jó buli nyerni. Ezért nem hagynánk sosem nyerni az ellenfelet, még akkor sem, ha kedden egy másik fontos mérkőzés vár ránk. A srácok nyerni akarnak. Amikor a végén a Bayern 0:1-es hátrányból megnyeri a meccset, és az ember ránéz az ellenfél arcára és azt látja, hogy próbálnak rájönni mi történt, hiszen megint csak egy hajszál választotta el őket a győzelemtől, az mindig egy nagyon jó érzés.

Jupp Heynckes edző megtalálta a megfelelő szavakat az öltözőben a nehézségekkel teli első félidő után?

Müller: Nem feltétlenül a hozzáállással volt probléma, inkább egy szemléletbeli különbségről volt szó. A csapatnak egy kis időre volt szüksége, hogy összecsiszolódjon. Valahogy hiányzott az az öt – hat méter ahhoz, hogy megfelelően helyezkedjünk el a pályán. Egész jól vezettük a labdát már az első félidőben is, de anélkül, hogy igazán veszélyes támadást indítottunk volna. A második félidőben ezt jobban csináltuk.

A keddi, Besiktas elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Manuel Neueren kívül mindenki egészséges. „Luxusprobléma“ az edzőnek.

Müller: Ha mindenki egészséges, akkor természetesen sok nagyon jó játékos nem kerül be a kezdő tizenegybe. Az edző számára ez a híres „döntés-dilemma“ azonban minden meccs előtt komoly döntéseket hoz meg a felállással kapcsolatban. Nekünk, játékosoknak ezzel nincs problémánk.

Mint említettem, kedden a Besiktas ellen játszanak hazai pályán. Milyennek értékeli a török bajnok csapatot?

Müller: A Besiktasnak van néhány igazán tehetséges játékosa, illetve olyan játékosai is, akiknek a karrierje nem alakult annyira jól, és vannak, akik még tapasztalatot akarnak gyűjteni. Leginkább a Leipzig elleni meccsen lehetett látni, hogy egyáltalán nem szabad alábecsülni őket.

Mit tudnak átültetni a keddi összecsapásba a Wolfsburg elleni mérkőzésből?

Müller: Ugyan azzal az elszántsággal és akarattal készülünk a keddi mérkőzésre, mint amit ma is megmutattunk. Ezt a hozzáállást visszük magunkkal.

Forrás: https://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48873/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?