Blogolj!

Robben megint megjárta a poklot és a mennyet is...

Kun Béla

Kihagyott egy büntetőt, gólpasszt adott, majd az utolsó percben kiharcolt egy büntetőt... A wolfsburg elleni meccsen megjárta a poklot, s a mennyeket is. Mint, ahogy a karrierjében is voltak mélypontok, keserű vereségek, de végül trófeák is.

Most Wolfsburgban 90 perc után happy end volt. Így reagált a kihagyott 11-esre:

"Ez megtörténhet. Az utolsó kihagyott 11-esem 2012-ben volt a BL döntőben."

- emlékezett vissza az akkori fatális hibájára.

A bajnokságban eddigi 13 büntetőjéből mindössze ez volt a második hibája, az utolsó elrontott büntetőjét Weidenfeller védte a 2011-12-es szezonban.

Az, hogy a müncheniek mégis fordítani tudtak, az nagyban Robbennek köszönhető. Először is Wagner egyenlító gólját készítette elő a gyengébbik,tehát a jobb lábával. Majd Itter húzta vissza a 16-oson belül az utolsó percben.

"Ha egy kihagyott tizenegyes után jó reakciót mutatsz, s kiharcolsz egy büntetőt, akkor elégedett lehetsz. Általánosságban jó, hogy a meccset meg tudtuk fordítani, és nyertünk. Ha egy mérkőzést meg tudsz fordítani, az egy hatalmas elismerés. Mondhatjuk azt is, hogy szerencse, de ugyanakkor azt is, hogy ez a csapat minőségét mutatja."

- így a holland. Ugyanakkor jó tanácsokat adott a 19 éves Itternek is:

"Ez a kőkemény futball. Így tanulunk, s lehetünk elismert fiatalok. Ebből a hibából tanulnia kell. Ilyen szituációkban a kezet nem szabad használni"

- fejezte be értékelését a 10-es!

Előretekintve a keddi meccsre, vajon szerepet kap Robben a Besiktas ellen?

Tapasztalt, s egy klasszis játékos, ami számára előny. De az is igaz, hogy a keddi meccsre lett Müller és James pihentetve. Müller játszhat a jobb oldalon, míg James Vidallal egyetemben a 8-as pozícióban Javi Martinez előtt. Mindenesetre nem kizárt, hogy a mester kitalál egy másfajta taktikát, amiben Robbennek szerepe lesz.

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48820/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?