Blogolj!

Jupp Heynckes: egyszerűen fantasztikus, hogy ilyen csapatunk van

Bogdányi Norbert

A Bayern számára kedd este kezdődik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő: a Besiktas az ellenfél. Manuel Neuert leszámítva a csapat minden tagja egészséges. Jupp Heynckes és Mats Hummels válaszolnak a sajtó kérdéseire.

Hummels…

… a Bl címről: „Izgatottan várjuk a folytatást. A legjobb, hogy nem kell feltétlenül gálameccs a győzelemhez. Tudjuk, hogy egy Európai topcsapat az ellenfél. Megérdemelten nyerték meg a csoportjukat. Minőségi játékot játszanak. Tehát először is azzal kell foglalkoznunk, hogy legyőzzük őket. A többiről csak ezután gondolkodhatunk.”

… a párizsi meccsről: „Nem kellett volna 0:3-ra kikapni. Sokat fejlődtünk azóta.”

… a csapaton belüli hangulatról: „Nehéz lesz azok számára, akiknek ki kell maradniuk a csapatból. De el kell fogadnunk. Az edző a legjobb csapatot fogja pályára küldeni. Voltam már ilyen helyzetben a karrierem során. Csak 11-en lehetünk a pályán, de legalább 18-an megérdemelnék.”

… a 2013-as Bayernről: „A csapat a végsőkig harcolt. Mario Mandzukic megszakadt a győzelemért. Így lehet címeket nyerni, összetartó csapattal és jó játékosokkal.”

… a Besiktas kemény játékáról: „ Nekünk is van néhány játékosunk, akik hasonló stílusban játszanak. Reméljük senki nem viszi túlzásba, az tönkretenné a meccset.”

… Jamesről: „Jó teljesítményt nyújt. Nagyon jó a bal lába. Sokan beszélnek spanyolul a csapatban. Jól sikerült beépülnie.”

… a Besiktas szurkolóiról: „Lesznek Besiktas szurkolók is a stadionban, én magam is szereztem kettőjüknek jegyet. Fel fogják hívni magukra a figyelmet és támogatják majd a csapatukat. Szeretem a teltházas békés stadionokat.”

… a Besiktasról: „Ismerek onnan néhány játékost. Nem szabad őket lebecsülni.”

Heynckes…

… a feszültségről: „Pár nappal a meccs előtt kezdődik. Az ellenféllel kezdünk foglalkozni. Egyre csak fokozódik az izgalom ahogy közeledik a meccs. Teljesen normális. Koncentráltnak kell maradnunk. A torna jelentősége is fokozza a feszültséget. Egy favorit sem arra játszik, hogy csak a következő fordulóba jusson be, hanem sikeresek szeretnének lenni. Ez játékosként talán nehezebb mint edzőként.

…a Bl győzelem esélyeiről: „ Nehéz spekulálni. Sok nagy csapat játszik ebben a bajnokságban. Csak angol csapatból van öt is. Ezért úgy gondolom, hogy a favoritok köre tágabb mint a PSG a Real vagy a Barcelona. A Bayern is meglehetősen sikeres, de a Bl győzelem nem elvárás. A sorsolás után a média azt hangoztatta, hogy ez egy jó ellenfél. Részletesen tanulmányoztam az ellenfelet, És nem csak rengeteg játékost láttam akik korában a Barcelonában vagy a Valenciában játszottak. Ez egy olyan csapat ami tele van tapasztalt játékosokkal. A titkuk mégis az edzőjükben rejlik. Még nincs az én koromban, de érti a dolgát. És nagyon jó focit játszanak. Nem meglepetés hogy csoportelsők lettek. Mind a három idegenbeli meccsüket megnyerték.”

…Comanról és a 2013-as csapattal való összehasonlításról: „Kingsley ma a csapattal edzett. Náthás volt de szerencsére nem volt láza. Nagyon meghatározó, hogy holnap a rendelkezésünkre tud-e állni. Minden csapatnak megvan a saját stílusa, nem szeretem az ilyen összehasonlításokat. talán megelégednek Thomas Müller kijelentésével: Egyszerűen fantasztikus, hogy ilyen csapatunk van, sohasem adjuk fel, csillapíthatatlan a sikeréhség. Az utolsó percig hiszünk magunkban.”

… a Besiktasról: „Tegnap visszanéztem a Lipcse elleni meccsüket, és lenyűgöztek. Bátran fognak játszani. Jól építik fel a támadásokat. Keresni fogják a lehetőséget, hogy előretörjenek, fel kell rá készülnünk.”

…Tolissoról és Comanról: „Az új játékosoknak először a Bayern gént kell elsajátítaniuk. Ezek a kereten belül uralkodó magas elvárások. Ez a kritérium határozza meg, hogy ki kerül a kezdőbe. Tolisso jól csinálja. A jövőben biztosan egy nagyon fontos játékos lesz. Comanban nagy a potenciál. Kivételes képességei vannak. Keményen kell dolgoznia. Manapság már nem elég a tehetség. Már sok tehetséges játékost láttam, akikből végül semmi nem lett.”

…a rotációról: „Számomra nem létezik A és B csapat. Megvan a pontos elképzelésem arról, hogy hogyan kell majd játszania a csapatnak. Megvannak az automatizmusok a csapatban, mindenki aki a kedvenc pozíciójában játszik tudja, hogy mi a dolga. Nem jelent számomra problémát a rotáció. Mindenki fontosnak érzi magát. Ez pedig nem egyszerű az ilyen tehetséges játékosokkal. Van 21 top játékosunk, valakit mindig ki kell hagynom.”

… a filozófiáról: „ A külföldi játékosok számára fontos hogy megértsük a mentalitásukat. Mivel dolgoztam Spanyolországban és megismertem a dél- amerikai mentalitást is, jól kijövök a játékosokkal. Ez hozzá tartozik a munkánkhoz, hogy sok dolgot el kell magyarázni. Hisz dél-amerikai szempontból mi is mások vagyunk. „

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48869/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?