Interjú a Bayern új csillagával: Heynckes a maximumon ég

Cserny Szilárd

Niklas Süle az AZ exkluzív interjújában beszél a Bayernél töltött első szezonjáról, Jupp Heynckessel való viszonyáról, továbbá a konkurenseiről Mats Hummelsről és Jerome Boatengről.

Tanuló és mentora: Niklas Süle és Jupp Heynckes az FC Bayernnél

München - A szezon előttérkezett Niklas Süle az FC Bayernhez az 1899 Hoffenheimtől, ami egy nagy ugrásnak számít. A 22 éves játékos nagyon gyors tempóval érvényesült, mind a Bundesligában, mind a Bajnokok Ligájában is.

Tanács Jupp Heynckestől

Az "AZ" beszélt a válogatott játékossal. Beszélgettek a Jupp Heynckestől kapott segítségről és jótanácsról. Arjen Robbenről és a két világbajnok belső védővel való együtt játszásról.

Niklas Süle:

…a Bayernnél eltöltött első szezonjáról: „Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy ilyen sokat fogok játszani és az edző ennyire megbízik bennem, akkor valószínűleg nem hittem volna el. Teljes mértékben boldog vagyok. Nem érdekel, hogy a szkeptikusok hogyan vélekednek. Ha így lenne, akkor tévedésből lennék a Bayern játékosa. Nem másnak hanem magamnak akartam bizonyítani.”

… arra a kérdésre, hogy szeretne-e örökre a Bayernnél maradni: „El tudom képzelni. Ez az első évem itt és úgy gondolom, hogy remekül sikerült. Több mint elégedett vagyok, még sokáig van élő szerződésem. Jelenleg semmi mást nem tudok elképzelni a Bayernen kívül.”

...a Jupp Heynceksel való kapcsolatáról: „Az edző azt mondta nekem: Niklas, 22 éves vagy, válogatott játékos és a Bayernnél játszol. A legnehezebb, hogy ezt a szintet évekig tartsd, sőt még ezt is túlszárnyald. Az edző mindig ebben a felfogásban élt. 2013-as utolsó szezonjában triplázott a csapattal. Most viszont ugyanannyira tettre kész és a maximumon ég. A tekintélye egyszerűen elképesztő. Segít nekem abban, hogy még jobb legyek.”

…Arjen Robbenről: „Ahogyan 34 évesen Arjen Robben minden nap maximumot nyújtva edz - ez egyszerűen elragadó. Ha nincsen jó napod, akkor mond el Robbennek. Elképesztő, ahogyan dolgozik az a játékos, aki 2013-ban a Bajnokok Ligája döntőben a mindent eldöntő gólt lőtte. Mint egy 18 éves, aki éppen most került fel a profikhoz. Fantasztikus. Robben egy nagy példakép számomra.”

… Mats Hummelsről és Jerome Boatengről: „Ők világbajnokok és ezt éveken keresztül bizonyították. A legnehezebb feladat, legfőképpen a védők esetében, hogy olyan kevés hibával játszanak, mint ahogyan ezt ők tették az elmúlt évek során. 22 évesen vagyok olyan szerencsés, hogy kettejük közül az egyik mindig mellettem játszik. Nagyon sokat tudok tanulni tőlük és ezáltal jobb lehetek. Ez egy kiváltság számomra.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48817/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?