Blogolj!

Vidal szerződést hosszabbítana a Bayernnel?

Rusz Dániel

Arturo Vidal állítólag elhagyja Münchent, ám úgy néz ki, nem tartja kizártnak a szerződéshosszabbítást sem a bajoroknál.

Nem tűnikúgy, hogy a chilei középpályás szeretné elhagyni a csapatot. Annak ellenére sem, hogy sokak szerint meglehetősen kifelé áll a szekere rúdja, mióta a klub bejelentette, hogy leigazolja a jelenleg a Schalkét erősítő Leon Goretzkát. Vidal 14 szerelésével talán az egyik legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtotta a gelsenkircheniek ellen, védekezésben mutatott vitézsége mellett ráadásul 87%-os pontossággal passzolt a meccsen. Sport1-nek adott interjújában Vidal elmondta, hogy többi között a Chelsea és az Inter is érdeklődik iránta. Ám a világelitbe tartozó box-to-box középpályásként, úgy gondolja, jövőre is lesz keresnivalója a Bayernben, még a pozícióján lévő túlkínálat ellenére is.

„Okkal játszom ennél a csapatnál, az egyik legjobb vagyok a posztomon. Nem gondolkozom a váltáson, remekül érzem magam. Természetesen hosszabbítani szeretnék, ez egy lehetséges opció, a gyermekeim is nagyon boldogak.”

Mindez lehet egy okos tárgyalási húzás is Vidal részéről, hogy ha el is adják, megfelelő pénzbeli ellenszolgáltatást kapjon cserébe. Viszont nagyobb a valószínűsége, hogy tényleg komolyan gondolja, amit mond, tekintettel arra, hogy fontos szerepet tölt be a Bayernnél, illetve hogy szemmel láthatóan jól érzi magát Németországban.

Az elsődleges ok, ami miatt Arturo esetlegesen távozhat, az nem feltétlenül az életkorában (30) vagy a képességeiben keresendő, sokkal inkább a Bayern középpályáján futballozó tehetségek számában. Goretzka mind Németország, mind a világ egyik legígéretesebb fiatal középpályás-reménysége, akivel a Bayern kétségkívül a legerősebb középső szekciót fogja magánál tudni, amit a Bundesliga valaha látott. Jelenleg a hatos, nyolcas és tízes pozíciókban van a legnagyobb konkurenciaharc, hiszen ezeken játszik Arturo Vidal, Thomas Müller, James Rodriguez, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Sebastian Rudy, Corentin Tolisso és majd Leon Goretzka is. Nehéz elképzelni, hogy az említett játékosok közül mindenki a klubnál marad, még akkor sem, ha Rudy visszahúzódna a védelembe Kimmich és Alaba mellé. Talán Müller vagy James ezentúl gyakrabban funkcionálhatna szélsőként is, de be kell látnunk, hogy bármelyiküket is ragadjuk ki a számukra optimális, szabadabb középső pályarészből, nem tudják majd kibontakoztatni a teljes potenciáljukat.

Akárhogy is, de úgy néz ki, hogy Vidal a játékostöbblet ellenére maradni szeretne, és továbbra is a vörösök mezét akarja viselni. Bárkit nevez majd ki a müncheni vezetőség a következő edzőnek, nem lesz könnyű kitalálnia, hogy tartsa elégedetten a csapatnak ezt a meglehetősen domináns részét, még ha egy vagy két ember távozik is a közeljövőben.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48622/pics/lead_800x600.png
arturo vidal,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?