Blogolj!

Jupp Heynckes érzelmesen: tényleg nagyon rosszul voltam

Johanna Lukács

Az FC Bayern számára a szombati, VfL Wolfsburg elleni Bundesliga meccsel megkezdődik a kiélezett időszak. A meccsnap előtti sajtótájékoztatón ez edző, Jupp Heynckes beszél arról, milyen praktikákkal készíti fel a sztárjait az „igazság hetére“, ezen kívül arról is, mennyire beteg volt az utóbbi időben.

München- Jupp Heynckes megfázásos betegsége után visszatért a Bayernhez – és a WfL Wolfsburg elleni, szombati meccs (15:30) előtti sajtótájékoztatón részletesen kitért mindenre. Beszélt Manuel Neuer rehabilitációjáról, egy érzelmes, őszinte beszélgetésről Sven Ulreichhal; és a betegséggel töltött időszakáról is, ami láthatóan nagyon megviselte őt.

Jupp Heynckes figyelmezteti a játékosait

Kezdődik a Bayern sajtótájékoztatója. Heynckes megköszöni segédedzőjének, Hermannak, hogy az elmúlt napokban a betegsége alatt képviselte őt.

Azok a játékosok, akiknek az egészségi állapota nem száz százalékos, nem fognak játszani. „Nálam ez mindig is így volt“, - mondja a 72 éves edző a lehetséges felállással kapcsolatban. „Jelenleg influenzajárvány van. Lehet, hogy egy-két játékos kiesik, ebben az esetben a többieknek kell beugrania. Erre meg is van a lehetőség.

Heynckes elmondja, hogy miután a betegsége után visszatért, az volt az első dolga, hogy megfázás-megelőző módszerekről beszélt a csapatával.

Számára ez az egyenlőségről szól, vázolja fel a Bayern edzője, arról, hogy minden játékos megtapasztalja az odatartozás érzését.

Összetett személyes döntésekről van szó. „Minden játékosnak megadom az „odatartozás“ érzését.“ Ez fontos. Heynckes kissé fáradtnak tűnik, a megszokotthoz képest kevésbé összeszedett.

Renato Sanchest Münchenben kezelik

Most pedig Neuer rehabilitációjáról beszél az edző. „A mentális folyamatot tekintve jól halad. Azonban nem helyezem őt nyomás alá, az orvosokra bízom“, mondja. Ezen kívül: Legutóbb szándékosan intézte úgy, hogy Neuer a Säbener Straßétól távol folytassa rehabilitációs programját. Úgy véli, Neuer még a 2018-as világbajnokság előtt pályára fog lépni a Bayernnel. Aha! Döntő információ a válogatott edzője, Joachim Löw számára is.

Fontos: „Mondtam Svennek (Ulreich), hogy ő is játszik három hónap múlva“, meséli. „Manunak teljes nyugalmat kell biztosítani, hogy az erőnlétén dolgozhasson.“ Konkrét idő intervallumot azonban nem akart kijelölni a világbajnok visszatérésére.

„Egy olyan kapusnak, aki eddig nem kapott támogatást a Bayerntől, fontos volt elmondani: ‚Te az én emberem vagy!‘“ mesél az igazán őszinte beszélgetéseikről Ulreichhal. „Ezen kívül fontos volt megmutatni a csapatnak is: ‚Ő a megfelelő ember.‘“

Renato Sanches Münchenben van, itt kezelik. „Ő egy nagyon fontos játékos, nem titok, hogy itt van. Müller Wohlfahrt kezeli“, mondja a Bayern-tréner. „Hasan Salihamidzic (sportigazgató, a szerk.) állandó kapcsolatban áll a tanácsadójával és a játékossal is. Továbbra is a Bayernhez tartozik.“

Jupp Heynckes lemaradt a Bayern-Schalke meccs kezdőrúgásáról

Heynckes egy „igazán motivált wolfsburgi csapattal számol, akik csak négy pontnyira vannak a kieséstől. Tudják, hogy pontot kell szerezniük“, mondja a Bayern edzője a szombati ellenfélről.

Az „angol hetekre“ vonatkozó prevenciós intézkedésekre kérdeznek rá: „Hozzá tartozik a C- vitamin, hogy ásványi anyagokat vegyenek magukhoz, hogy a meccsek után ne vékony dzsekiben mászkáljanak, illetve, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetben jöjjenek edzésre“, mondja rutinosan és nevetve teszi hozzá: „Azonban önök is tudják, hogy megy ez, amikor az öregek tanácsot adnak a fiataloknak.“ Heynckes, aki egy kissé még megviseltnek látszik a betegség miatt, jóízűen nevet.

Az utolsó kérdés az edző megfázásos betegségével kapcsolatban arra vonatkozott, hogy gondolkozott-e ez alatt az idő alatt a jövőjén. „Ha az ágyban fekszem, megpróbálok aludni. Szombaton fél négykor lefeküdtem. És tudják mikor ébredtem fel?“ kérdezi. „Kicsivel hét után. Addigra már elkezdődött a Schalke elleni mérkőzés. De nem gondolkodtam ezeken a dolgokon, olyan rosszul voltam. Tényleg nagyon beteg voltam.“

Vagyis egyelőre még egyáltalán nem gondolkodott a jövőn, hogy mi lesz a szezon után. Ez volt tehát a sajtótájékoztató Jupp Heynckessel a Säbener Straßéról! Elköszönünk és természetesen továbbra is jelentkezünk majd az FC Bayernnel kapcsolatos aktualitásokkal.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48634/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,jupp heynckes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?