Bayern–Schalke: három fontos részlet!

A Schalke meglepte a Bayern Münchent, Vidal a jövőjéért játszott - pazarul, Goretzka ismét letette a névjegyét a a bajorok előtt! 

Az FC Bayern mostanában gyakorlatilag legyőzhetetlen – ezúttal a Schalke csapata felett aratott 2-1-es győzelmet. Jupp Heynckes hiányzása ellenére a csapat meggyőző teljesítményt nyújtott hazai pályán.

„Még Helene Fischer is megbetegszik néha, és elhalaszt egy-egy koncertet” 

- válaszolt Hasan Salihamidzic, amikor a mester betegség miatti távollétéről kérdezték. 

De a mester hiánya mellett volt három szembeötlő fontos részlet. Íme:

Vadabb játék

Jupp Heynckes kontrolljának hiányában a Bayern hagyta magát belehajszolni egy vad mérkőzésbe a Schalke 04 ellen. A gelsenkircheniek húztak egy merészet és mindenki meglepetésére egy támadó szellemű, elől játszó tizeneggyel léptek pályára, a nagy nyomásból pedig többször csak hosszú labdákkal szabadulhatott a bajor csapat. Boatengnek és Ulreichnek összesen 14 ilyen hosszú passza volt, ezekből mindössze négy talált csapattársat. Ez volt többi között az oka, hogy a Bayernnek „csak” 82% volt a passzpontossága. Viszont ha ki tudtak szabadulni a királykékek szorításából, azonnal veszélyes támadásokat vezettek. James, Robben és Kimmich teremtett pár komolyabb helyzetet, de nagyrészt nem ezek voltak jellemzőek a meccsre. Túl sok labdavesztés volt egyszerű, lapos passzokból, amelyek után a Schalke kontrákat vezethetett. Így alakulhatott ki egy pörgős mérkőzés, ahol a csapatok szinte középpálya nélkül játszottak. Ez nem túl szerencsés, különösen a Bayern szemszögéből.

Vidal az összetartó erő

Arturo Vidal a jövőjéért küzdött a Bayern Münchenben. A chilei úgy ment bele minden párharcba, mintha az utolsó lehetősége lenne. Nem lankadt a figyelme, próbálta a lehető legnagyobb területet biztosítani középen – a mérkőzés nagy részén sikerrel. 12 párharcot nyert, de ötször szabálytalankodott, emellett három labdaszerzése volt. Nem csak a párharcok során mutatott mentalitása volt figyelemre méltó, de az erőfeszítései is, ahogy próbálta a Bayern támadásait gyorsítani középpályán végzett munkájával. Ehhez szükség volt arra is, hogy ne essen kétségbe,  amikor esetenként 3-4 kékmezes tapadt rá.

A következő hetekben kiderülhet milyen jövő vár a játékosra és a csapatra. Vidalnak 2019 nyaráig van szerződése, ami a mai futballban annyit tesz, hogy legkésőbb nyáron döntést kell hozni a jövőjéről.

Vidal éppen párharcot nyer Franco Di Santo ellen.

Goretzka remekelt

Leon Goretzkának volt egy érdekes találkozása Vidallal a pályán. A fiatal tehetség bizonyíthatta leendő munkaadójának, mire is képes. Az egyenlítő gól előtt az egész pályán keresztül vezette a labdát, megmutatva hogy a pálya szinte minden területén helyt tud állni. Goretzka olyan típusú játékos aki szeret agresszívabban néha-néha a büntetőterületen belülre is bemerészkedni, ahogy ezt tapasztalhattuk is. Amiben viszont kiemelkedett, az a nagyszerű helyzetfelismerése; ezekben a helyzetekben sosem önző, mindig egy jobb pozícióban lévő csapattársat keres.

Goretzka a védekezésben is remekelt, folyamatos nyomást gyakorolt a Bayern középpályásaira, a lehető legkevesebb szabad területet engedve nekik.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48518/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?