Blogolj!

Lewa: nem érzem magam alacsonyabb rangúnak Messinél és Ronaldónál...

Levente Molnár

Lewandowski lett - ismét - az év lengyel focistája. Ebbőlaz alkalomból adottinterjút, amiben leszögezte: miért is érezném magam? Milyen okból? Csak mert egy lengyel srác vagyok aki számos falat ledöntött már az életében és soha nem hunyászkodott meg?

Az év lengyel labdarúgója

A Bayern München világklasszis csatára további két elismerést zsebelhetett be a minap. Múlt kedden hetedik alkalommal választották Lengyelország legjobb labdarúgójának miután megnyerte a Piłka Nożna szavazását.

Piłka Nożna ironikusan megjegyezte, hogy Lewandowski kissé elrontotta a versenyt azzal, hogy "megszüntette a meglepetés erejét". A csatár így válaszolt: "Nos, sajnálom ... De komolyan nagyon boldog vagyok. Igazán." Lewandowski azzal érvelt, hogy "semmi sem nyilvánvaló a labdarúgásban", és minden nyereménye motiválja őt. A csatár szerint továbbra is az a célja hogy a legjobb legyen, miközben a barátságos verseny szellemében motiválja lengyel honfitársait. Néhányan megjegyezték, hogy Lewandowski egy televíziós szereplés során kijelentette, hogy semmivel sem rosszabb játékos, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo. Lewa ezt most is megerősítette. "Ez igaz. Egyáltalán nem érzem magam alacsonyabb rangú focistának. Miért is érezném magam? Milyen okból? Csak mert egy lengyel srác vagyok aki számos falat ledöntött már az életében és soha nem hunyászkodott meg? Hát nem hinném."

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire tart attól hogy mások kihasználják miközben segíteni próbál nekik Robert ezt felelte: "Néha kellemetlen helyzetek alakulnak ki, de Annatól (a felesége) nagyon sokat lehet tanulni. Erre most komolyabb figyelmet fordítunk, mint korábban bármikor. A világ egyszerűen nem tökéletes. Tudjuk hogy sok embernek kell a támogatás, és ha nem is tudunk mindenkinek segíteni, a segítségnyújtásra való hajlamunk nagyobb, mint a bizalmatlanság és a félelem."

Beállította Jupp Heynckes 45 éves rekordját

A szombati, Schalke elleni találata egy újabb mérföldkő Robert Lewandowski számára. Lewa ebben az idényben a Bayern összes eddigi - szám szerint 11 - hazai bajnoki mérkőzésén betalált, ezzel beállítva nem más, mint jelenlegi edzője, Jupp Heynckes rekordját. Lewa eddig összesen 19 gólt szerzett a szezonban.

Heynckes ezt a rekordot még az 1972/73-as idényben, a Mönchengladbach játékosaként állította fel. Lewandowski a Bundesliga.com-nak elmodta: "Nagy kár hogy nem volt ott most szombaton személyesen. Remélem hamarosan felépül és újra csatlakozik a csapathoz." Influenzás megbetegedés miatt sajnos Jupp nem tudott ott lenni a Schalke elleni rangadón és az azt követő edzést is kihagyta. Az említett alkalmakkor a csapat másodedzője, Peter Hermann helyettesítette Heynckest. Egyébként a rekord kapcsán maga Jupp Heynckes is meglepődött, ugyanis fogalma sem volt arról, hogy annak idején ő felállított egy ilyen rekordot. Lewandowski egyúttal megragadta az alkalmat és dícsérni kezdte jelenlegi mestere tapasztalatát és tanácsait:

"Remek játékos és csatár volt. Örülök, hogy együtt dolgozom vele. Gyakran beszélünk a helyzetekről. Mindig megpróbál segíteni, amikor látja hogy valamit jobban is csinálhatnék."

Heynckes várhatóan felépül a Bayern következő hazai meccsére a Mönchengladbach ellen, a Bundesliga 24. játéknapján, amikor Lewandowski megpróbálja megdönteni a német mester rekordját a 12. hazai találatának megszerzésével. 

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48473/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?