3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Lenyűgöző mérföldkő Alaba számára


16 éves korában David Alaba elhagyta hazáját és elköltözött Münchenbe, hogy kövesse az álmát, és hivatásos labdarúgóvá váljon. Nem volt könnyű kezdés, de végül a sok kemény munka és kitartás kifizetődött. Az ifjúsági csapatokon keresztül a védekező all-rounder végül a rekordbajnok első csapatába jutott, ahol azóta állandó kezdővé vált.

A múlt szombat Alaba számára egy lenyűgöző mérföldkő volt, amikor 200. Bundesliga mérkőzését játszott a Schalke elleni győzelem során. Igazán figyelemre méltó statisztika, és mindössze 25 éves korában. Alaba a legfiatalabb nem német, aki elérte a kétszázat.

"Soha a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ez megtörténhet, amikor debütáltam. Hihetetlenül büszke vagyok. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sok mérkőzést játszottam a klubnál"

- mondta a dupla százas meccs után.

A baloldali osztrák védő 183 mérkőzésen lépett pályára a német bajnokságban a Bayern színeiben. Ezen kívül 17 mérkőzésen amikor a Hoffenheim-ben játszott kölcsönben 2011-ben. Ezeken a mérkőzéseken 17 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját (ebből kétszer a TSG-nél), valamint 19 asszisztot is jegyzett. Nem tudta növelni ezt a számot a Schalke ellen, de még mindig az egyik legjobb FCB játékos volt a pályán.

Február 10-e ezért olyan nap, amelyet Alaba soha nem fog elfelejteni, és nem csak a múlt hétvége miatt. Azon a napon, pontosan nyolc évvel ezelőtt, a 17 éves Alaba debütált az első csapatban, amikor Louis van Gaal a DFB-kupában a Greather Fürth ellen Anatoliy Tymoshchuk helyére becserélte. Három héttel később a Bundesligában is szerepet kapott.

Azóta sok minden történt: hat bajnoki cím, négy DFB kupa és egy Bajnokok Ligája diadal, mind a bécsi születésű játékos önéletrajzát színesíti. Így, 200 Bundesliga mérkőzéssel a háta mögött, a fiú, aki majdnem egy évtizeddel ezelőtt elhagyta otthonát, még mindig nem jár a karriere végén.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48475/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,david alaba,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?