Blogolj!

Lenyűgöző mérföldkő Alaba számára

16 éves korában David Alaba elhagyta hazáját és elköltözött Münchenbe, hogy kövesse az álmát, és hivatásos labdarúgóvá váljon. Nem volt könnyű kezdés, de végül a sok kemény munka és kitartás kifizetődött. Az ifjúsági csapatokon keresztül a védekező all-rounder végül a rekordbajnok első csapatába jutott, ahol azóta állandó kezdővé vált.

A múlt szombat Alaba számára egy lenyűgöző mérföldkő volt, amikor 200. Bundesliga mérkőzését játszott a Schalke elleni győzelem során. Igazán figyelemre méltó statisztika, és mindössze 25 éves korában. Alaba a legfiatalabb nem német, aki elérte a kétszázat.

"Soha a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ez megtörténhet, amikor debütáltam. Hihetetlenül büszke vagyok. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sok mérkőzést játszottam a klubnál"

- mondta a dupla százas meccs után.

A baloldali osztrák védő 183 mérkőzésen lépett pályára a német bajnokságban a Bayern színeiben. Ezen kívül 17 mérkőzésen amikor a Hoffenheim-ben játszott kölcsönben 2011-ben. Ezeken a mérkőzéseken 17 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját (ebből kétszer a TSG-nél), valamint 19 asszisztot is jegyzett. Nem tudta növelni ezt a számot a Schalke ellen, de még mindig az egyik legjobb FCB játékos volt a pályán.

Február 10-e ezért olyan nap, amelyet Alaba soha nem fog elfelejteni, és nem csak a múlt hétvége miatt. Azon a napon, pontosan nyolc évvel ezelőtt, a 17 éves Alaba debütált az első csapatban, amikor Louis van Gaal a DFB-kupában a Greather Fürth ellen Anatoliy Tymoshchuk helyére becserélte. Három héttel később a Bundesligában is szerepet kapott.

Azóta sok minden történt: hat bajnoki cím, négy DFB kupa és egy Bajnokok Ligája diadal, mind a bécsi születésű játékos önéletrajzát színesíti. Így, 200 Bundesliga mérkőzéssel a háta mögött, a fiú, aki majdnem egy évtizeddel ezelőtt elhagyta otthonát, még mindig nem jár a karriere végén.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48475/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,david alaba,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?