Blogolj!

Nem reális, hogy Jupp folytatja a szezon után?

Cserny Szilárd

Lehet, hogy a szezon végén nem csak Jupp, hanem Lewa is távozik? Hamann szerint a Bayernnek figyelnie kell. A helyzet gyorsan kiéleződhet. Ez minden bizonnyal téma a csapatnál is. Vannak arra utaló jelek, hogy a csapat és Lewandowski között feszült a kapcsolat.

A welt.de interjúban az ex Bayernes Dietmar Hamann...

…Leon Goretzka első meccse a Bayern ellen, amióta bejelentették, hogy nyártól az FC Bayernben fogja folytatni: „Nem megvetendő, hogy Goretzka a Bayernbe megy. Németország egyik legnagyobb reménysége, még ha jelenleg messze nem abban a formában játszik, mint tavaly nyáron. A Bayern ellen bizonyít, hogy miért is akarták őt. Azonban az olyan játékosok, mint Vidal, a meccs előtt az öltözőben azt fogják mondani: először meg kell mutatnia, hogy jobb, mint mi.”

…a ”csigaverseny” a Bundesliga második helyéért: „Ez nem tesz jót a bajnokságnak. A Bayern mögött lévő csapatokkal szemben valahol nem igazságos, mert a Leverkusennek és s Schalkenak is új edzője van, a Dortmundál is már a második edző a szezonban. A Bayern a  minden más ligában is az elsők közt van. A Leverkusen jogosan második (az előző forduló előtt volt második - a szerk.) és ez tetszik nekem. Nekik is van néhány olyan játékosuk, akik néhány topklub bevásárlólistáján szerepelnek. Én ezt nem látom a Dortmund és Schalke csapatainál és még kevésbé a Lipcsénél. Bailey iránt a Bayern biztosan érdeklődött. Havertz számára egy müncheni váltás még túl korai lett volna.”

…az újra meg újra visszatérő pletykák Robert Lewandowski Real Madridba történő nyári igazolásáról: „A Bayernnek figyelnie kell. A helyzet gyorsan kiéleződhet. Ez minden bizonnyal téma a csapatnál is. Vannak arra utaló jelek, hogy a csapat és Lewandowski között feszült a kapcsolat. A Bayern sikere Lewandowskitól függ. Nincsen jobb és nem is szeretnék másokat.”

…Jupp Heynckes utódja még mindig nyitott kérdés: „Én nem hiszem, hogy Jupp a szezont követően folytatni fogja. Azt sem lehet tudni, hogy ez működne-e további egy évig. Minél hosszabb ideig tart megtalálni az utódot, annál inkább gondolom úgy, hogy az utód egy olyan edző, akinek most élő szerződése van egy másik klubbal. A helyzet egy kicsit bizarr. És veszélyessé válhat egy adott forró időszakban. Mivel a Bayern mindent megnyert, jelenleg nincsen súlya a dolognak, azonban, ha nem futna a szekér, akkor ez negatív hatással lenne az edzőkérdésre.”

…egy lehetséges nézeteltérés az edzőkérdésben a Bayern vezetőség Uli Hoenes és Karl Heinz Rummenigge között: „Ez egy töréspont. Lehetséges, hogy nem értenek egyet. Egyszer beszélni kell erről. Lehetséges, hogy nem léptek kapcsolatba más edzőkkel, mert nem szeretnék Juppot bosszantani. Ez egy dilemma. Ha Juppot a szezon végéig győzték meg nyolc hónapra, akkor Thomas Tuchel tudná mondani: a helyzet nektek annyira sürgős és nem nekem.”

.. a többi jelölt Tuchel mellett: „Én nem tudom elképzelni, hogy Jürgen Klopp elhagyná a Liverpoolt. Számára ott olyan, mint egy gyereknek az édességboltban. Ott otthonra talált. És nem fogják onnan kirúgni. Ralph Hasenhüttl a Leipzignél egy teljesen más futball filozófiával dolgozik. Niko Kovac a saját országát (Horvátországot) kivezette egy világbajnokságra és a Frankfurtnál is jó munkát végez.”

… a Heynckes utód körüli nyitott kérdés hatásai a Bayernre: „Egyes személyek számára fontos a döntés, különösen Franck Ribéry és Arjen Robben esetében lehet konfliktusforrás. Mindketten megmutatták már a múltban, hogy mennyire különlegesek. Ha az új edző elmondja nekik, hogy „srácok ti ma otthon maradtok”, akkor az nehezebb lesz mintha Heynckes mondaná nekik.

Forrás: https://tribuna.com/fcbayern/de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48430/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Interjúk, nyilatkozatok,jupp heynckes,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?