Így lett Thomas Müller a Bayern játékosa

Kun Béla

Lassan már két évtizede viseli a bajor gárda mezét. S még hol a vége? De a számára sem volt egyszerű a kezdet a Säbener Straßén. Az interjúban elmeséli, hogyan is került ő az FC Bayernbe.

A 28 éves kora ellenére is már hosszú ideje a Bayern München ikonjai közé tartozik Müller. A weilheimi születésű játékos ugyanis kisgyerekként kezdte el a pályafutását a Bayernben:

"10 éves voltam és a Merkúr kupán játszottam."

- idézte föl a kezdteket Müller az angol Copa90 focimagazinnak adott interjújában.

"Ott volt a Bayern-ből egy tehetségkutató is, és egészen jól játszottam a csapatomban."

Kisgyermek korában még az otthoni csapatban, a TSV Pähl-ben rúgta a bőrt, ez a kisebb falu 10 km-re van a szülővárosától Weilheimtól.

"Már gyermekkoromban is Bayern drukker voltam. S nem hagytam sosem annyiban: Mama, oda kell mennünk. Egy próbatréningem lesz az FC Bayern Münchennél."

- mesélte a ma már válogatott játékos.

Végül 2000. július 1-én kapta meg az első tagsági igazolványát. A ma 89-szeres német válogatott játékos nagy tehetségkènt érkezett a régióból. De a Bayernben már akkoris teljesen más minőség uralkodott, mint máshol.

"Azt gondoltam tulajdonképpen, hogy egészen jó vagyok, és akkor érkeztem ide a Bayernbe, s azzal szembesültem, hogy vannak a bolygón még fiatal játékosok, akik nagyon jól tudnak focit játszani."

- mesélte a bajor játékos. A történet többi részét már tudjuk: az idők alatt megállta a helyét, s mindez jó volt a Bayernnek, s egész Németországnak!

Forrás: http://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48106/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?