Blogolj!

Bayern München – Schalke 04: Goretzka különleges helyzetben

Tóth Renáta

Leon Goretzka, a Schalke 04 és a német válogatott játékosa különleges helyzetben várja a ma esti Bundesliga fordulót: leendő munkaadója, a Bayern München ellen léphet pályára az Allianz Arénában.

Leon Goretzka várja a ma esti mérkőzést

Leon Goretzkának nem volt könnyű dolga az elmúlt hetekben. Miután kiderült, hogy nyáron a Bayern München csapatához igazol, a pár héttel ezelőtti mérkőzésen a Schalke szurkolói kifütyülték és a lelátóról molinón keresztül üzenték meg a neki a nemtetszésüket a döntéssel kapcsolatban – továbbá Clemens Tönnies, a klub igazgatója sem rejtette véka alá véleményét.

Ma este viszont, amikor Stephan Lehmann felolvassa majd a Bayern München és a Schalke 04 kezdőcsapatait, a neve elhangzásakor barátságos fogadtatásra is számíthat.

"Természetesen az egész helyzet most egy kicsit felforrósodik majd, de legutóbb a csapatnak és nekem is sikerült ezt jól kezelni. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés után viszonylag gyorsan lecsillapodik majd.”

– mondta a 23 éves játékos.

A középpályás 4 éves szerződést írt alá a bajor csapattal. Az egyetlen, aki nem örülhet az érkezésének, az Arturo Vidal, akiről sokan úgy vélik, nyáron emiatt távozhat majd Münchenből.

Goretzka szeretné eredményesen lezárni a karrierjét a Schalke csapatánál, célja, hogy a Német Kupa döntőjébe juthassanak, és a Kupát megnyerhessék:

„Nagyszerű búcsú lenne a számomra, ha sikerülne a berlini döntőbe jutnunk. Ez a célunk, a célom, hogy a csapatot oda vezethessük.”

– mondta Goretzka a Wolfsburg elleni 1:0-ra megnyert negyeddöntő után.

Előfordulhat, hogy a következő kupaellenfél, a leendő csapata, a Bayern München lesz, de ez Goretzkának nem jelent gondot:

„Egyszeri 90 vagy 120 perc lesz, ahol bizonyítanunk kell. Szeretnénk a klubnak, a szurkolóknak és a csapatnak megadni a berlini utazás lehetőségét – ezért mindent bele fogunk adni, akármelyik csapat ellen.”

– tette hozzá Goretzka.

A mai mérkőzésen a Schalke előre tekint a következő szezonra: a Bajnokok Ligája csoportkörébe való jutást érő helyért küzdenek:

"A Bayern München Németország legjobb csapata, de nem akarunk üres kézzel távozni.” 

– mondta Goretzka.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48333/pics/lead_800x600.jpg
arturo vidal,Bayern történelem: bajnokság,leon goretzka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?