A Bayern csatára a távozás küszöbén? Robert Lewandowski a Real Madridba szeretne igazolni

Évek óta a Real Madrid Robert Lewandowski számára álmai csapata. A spanyol média hírei szerint az FC Bayern sztárcsatárja a nyáron végre meg szeretné valósítani álmát.

München – Robert Lewandowski a nyáron a Real Madridba igazol? Már évek óta rendszeresen felbukkan a pletyka a lengyel játékos spanyol fővárosba igazolásáról. Ahogy a Marca, ami gyakorlatilag a királyi gárda házi újságja szerdán jelentette, az FC-Bayern csatársztárja (25 gól 30 meccsen) a nyáron meg akarja végre valósítani álmát.

Ahogy a lap írja, már több találkozóra is sor került a tavalyi Bajnokok Ligája győztes vezetői és Cezary Kucharski, Lewandowski ügynöke között. E szerint Kucharski egy utolsó komoly szerződést szeretne elérni pártfogoltja számára, aki augusztusban már a 30. születésnapját ünnepli. Jelenlegi szerződése 2021-ig szól, 15 millió Euróra becsült éves fizetésével a rekordbajnok legjobban kereső játékosai közé tartozik.

A Real Madrid nagy változások előtt áll

Lewandowski már hosszabb ideje elégedetlen a müncheniek igazolási politikájával, és aggódik nagy álmáért, a Bajnokok Ligája győzelemért. Múlt szeptemberben a lengyel válogatott csapatkapitány egy a Spiegel-nek (egyik legjelentősebb német hetilap – a ford.) adott interjúban nyilvánosan is hangot adott elégedetlenségének:

„A Bayernnek ki kell találnia valamit és kreatívnak kell lennie, ha a klub továbbra is világklasszis játékosokat akar Münchenbe hozni”,

- mondta a 29 éves játékos.

„A Bayern München máig nem fizetett 40 millió Eurónál többet egy játékosért. A Nemzetközi futballban ez már régóta inkább átlagos, mint kiemelkedő összeg”,

- folytatta.

A Real jelenleg csak a negyedik helyen áll a ligában, a kupában a rekordbajnok már a negyeddöntőben kiesett a CD Leganés ellen – a jövő nyáron biztosan várhatóak változások. Mindenekelőtt a középcsatár Karim Benzema-val elégedetlenek a királyi gárda vezetői és szurkolói, ő valószínűleg elhagyja a klubot. Lewandowsi mellett a Tottenham Hotspurs csatára, Harry Kane számít meg esélyesnek utódjaként a csatársor közepén.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48237/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?