Blogolj!

Miért nem a mi hibánk, hogy domináljuk a Bundesligát?

Kiss Dorisz

A Bayern korántsem olyan tökéletes, mint amilyen az elmúlt években volt, de az egyeduralma a Bundesligában - sokak szerint - így is riasztó.

A csapat már 100 napja vezeti a tabellát és a hétvége után 18 pontra nőtt az előnyünk. Ez a 18 pont, a Bundesliga történetének legnagyobb arányú vezetése 21 forduló után.

Ami a legrosszabb, hogy ez a növekvő szakadék nem a Bayern dominanciájának köszönhető igazán. A mostani 53 pont csak a hatodik legjobb teljesítménye a csapatnak, amit 21 mérkőzés alatt el tudott érni. 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban is több pontunk volt a szezon ezen részében.

24 éve nem állt ilyen rosszul Bundesliga második helyezett, mint ahogyan a Bayer Leverkusen a jelenlegi 35 pontjával.

Az előző 23 évben mindössze 3 csapat volt, amelyik 21 forduló alatt 40 pontnál kevesebbet gyűjtött, mégis második tudott lenni.

A Borussia Dortmund szeptember óta tartó szörnyű formája, a Hoffenheim gyengélkedése, és a küzdelem a Schalke és a Lipcse között, egy érdekes versenyt eredményezett a német futballban, különösen, ami a Bajnokok Ligája indulást jelenti.

A Bayern idei uralma már egyhuzamban a hatodik, ami nem tesz jót a bajnokságnak. Ugyanakkor a szezonbéli teljesítmény azt mutatja, hogy már nem vagyunk annyira dominánsak, mint amilyenek például Pep Guardiola irányítása alatt voltunk.

Mindössze két évvel ezelőtt a Dortmund, a valaha volt legjobb üldözővé nőtte ki magát. Abban a szezonban 78 pontot szereztek, ami 54 évből 46-ban elegendő lett volna a végső győzelemhez is. Bár a Bayern jelenleg verhető ellenfél, Németországban egyetlen csapata sem képes arra, hogy harcba szálljon velük.

A Dortmund, Lipcse, Schalke és Leverkusen közül legalább az egyiknek lépnie kell, mielőtt még a Bundesliga vicc tárgyává válik.

Forrás: https://www.onefootball.com/en/home

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48153/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?