Heynckes sajtótájékoztatója a Német Kupa negyeddöntője előtt: James egy telitalálat

Az FC Bayern München kedden az SC Paderbornnal küzd meg a Német Kupa elődöntőjébe jutásért. Jupp Heynckes igazi kupacsatára számít, és James kitűnő formájáról beszél.

München – Az SC Paderborn számára a rekordbajnok elleni kupameccs az év mérkőzése. Ennek megfelelően tart Jupp Heynckes edző a harmadosztályú együttestől, amelyik már három másodosztályú csapatot kiejtett a negyeddöntőig vezető útján. A Bayern edzőjének a Paderborn ellen nélkülöznie kell a sztárok közül Jérôme Boateng-et és Javi Martinezt. Arturo Vidal játéka kérdéses. A sajtótájékoztatón Jupp Heynckes beszélt még James teljesítményéről, Hasan Salihamidzic-hoz fűződő kapcsolatáról, valamint Manuel Neuer és Thiago visszatéréséről.

Jupp Heynckes ...

...az SC Paderbornról: "Nagyon jól ismerem az ellenfelet, az SCP tanulmányozása volt a vasárnapi programom. A harmadosztályt nem követem annyira, de meg akartam őket ismerni, és nagyon jó benyomást tettek rám. Strukturált focit játszanak, villámgyors váltásokkal. Sokat futnak, élénkek, agresszívak, vannak nagyon jó futballisták a soraikban. Vezetik a ligát és már 55 gólt rúgtak. A negyeddöntőig vezető úton három másodosztályú csapatot, a St. Paulit, a Bochumot és az Ingolstadtot is búcsúztatták. Komolyan vesszük a Paderborn-t, és valódi kupacsatára készülünk. A csapatok az FC Bayern ellen mindig felülmúlják önmagukat. Ezt meg kell akadályoznunk, de ezt a Mainz ellen is jól megoldottuk. A Paderborn fel fog jutni, és a következő szezonban is bent maradnak a másodosztályban. Nagyon jó munkát végeznek, Steffen Baumgart (az edző – a ford.) a tizenkettedik emberük, nagyon jól motiválja őket.”

… Mainzról és a paderborni talajviszonyokról: „Mainzban jól kombináltunk. A talajviszonyokkal is megbirkóztunk. Holnap is alkalmazkodnunk kell a pályához, de ez Mainzban sem volt téma, a játék során ezt ki kell iktatni”

… a rücskös talpú cipőkről (a Lipcse új játékosa Ademola Lookman ilyenben játszva szerzett gólt vasárnap – a ford.): „Játékosként csak stoplisban edzettem és játszottam, akkor nem is volt más. Ha mély talajon kell játszani, akkor ez hozzá tartozik a felszereléshez. A játékosaim is mind stoplist húznak. De ha valaki győztes gólt lő, akkor a rücskös talp is meg van bocsátva.”

… alacsonyabb osztályú csapatok elleni korábbi kupavereségekről és a csapat szinten tartásáról: „Ezzel nem foglalkozom, felejtsék el a korábbi vereségeimet alacsonyabb osztályú csapatok ellen. Thomas Müllernek pedig igaza van, azt mondta, hogy az edző gondoskodik róla, hogy ne engedjünk ki. Teljes koncentrációval fogunk kiállni a meccsre. A csapat ezt eddig mindig jól végrehajtotta.”

… a rotálásról és a hiányzókról: „Boateng ma beteget jelentett, gyomorvírusa van, az egész család beteg. Biztosan nem tud velünk jönni. Futballistaként erre oda kell figyelni, akár védőmaszkot is lehet viselni. Ha egy ilyen fontos játékos kiesik, az nagy hátrány. Javi Martinez is hiányozni fog, bokaproblémák miatt. Arturo Vidal kérdéses, beszéltem vele telefonon, ha azt látom, hogy rendesen tud edzeni, akkor magunkkal visszük. Az angol heteken (a német zsargonban azok a hetek, amikor hét közben is van meccs – a ford.) azzal tudunk sprórolni az erőnkkel, ha rotálunk. Kapusposzton nem lesz váltás, Tom Starke nem fog játszani. Esetleg akkor cserélünk a ligában kapust, ha már bajnokok leszünk.”

...James jelenlegi formájáról: „James telitalálat az FC Bayern számára. Ahogy dolgozik és beilleszkedett, ahogy újra nevet és ellazult. A kezdeti nehézségek ellenére megérkezett és boldog Münchenben, az a benyomásom, hogy elégedett. Nem könnyű egy másik országhoz, más kultúrával, más mentalitással és más nyelvvel alkalmazkodni. Jól csinálja, de lesz még jobb is.”

... Hasan Salihamidzic sportigazgatóról: "Napi kapcsolatban vagyok Hasan-nal. Szerencséje van vele az FC Bayernnek. Mindennel törődik, megpróbálja megoldani a dolgokat, amiket elkezdett, azok korábban megoldatlanok voltak. Jelen van, jó kapcsolatot alakít ki a csapattal. Kíséri a csapat fiatalításának, új arca kialakításának folyamatát. Ezért dicséret illeti Hasan-t, nagyon jól csinálja, még ha ez kívülről nem is mindig látszik. De majd az is eljön.”

... a berlini kupadöntő különlegességéről: "Játékosként egyszer voltam kupagyőztes. Akkor a döntő Düsseldorfban volt a Köln ellen. 1973-ban volt, nem tegnap. De Berlin tényleg különleges. 2013-ban a Bajnokok Ligája győzelem után elhoztuk a kupát is, álomszerű érzés volt. Természetesen megint ezt szeretnénk. De holnap egyelőre a paderborni akadályt kell vennünk.”

... a napirendjéről: "Örülök, ha van egy szabadnapom. Tegnap a Mainz elleni meccs elemzése, utána edzés. Az edzőteremben én is dolgoztam egy kicsit, nyugodtan, zenével. Aztán még a Paderborn elleni előkészületek. Ez volt a vasárnapi kikapcsolódásom.”

... Manuel Neuer és Thiago rehabilitációjáról: „Manuel a körülményekhez képest jól van, épp most találkoztam vele az edzőteremben. Időpontot megnevezni a visszatérésére kontraproduktív lenne, csak nyomást helyezne rá. Thiago esetében nagyon örülök, hogy ilyen jó állapotban van a rehabilitáció után. Eddig az edzés kétharmadát tudta végezni, ellenféllel való találkozás nélkül. A mai edzést végig fogja tudni csinálni, és szerdán is a teljes edzésre számolok vele. De erről még egyeztetnem kell Müller-Wohlfahrt doktorral. A játékos természetesen azonnal újra ott akar lenni, ezt megértem. De nagyon értékes számunkra, és a VB-n is ott akar lenni Spanyolországgal. Ezért néha az edzőnek kell megálljt parancsolnia. A legfontosabb az erőnlét. Dortmundban is bizonyította, hogy milyen fantasztikus játékos. De egyiküknél sem fogunk kockáztatni.”

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48174/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: Német kupa,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?