Taktikai szempontból Guardiola volt a legjobb

Johanna Lukács

Jerome Boateng a Goal-nak adott interjúban beszél a Bajnokok Ligájáról, a Schalke szurkolók reakciójáról Goretzka átigazolása kapcsán, illetve Guardiola érdemeiről.

A Goal újságírója a Super Bowl előtt találkozott az FC Bayern játékosával, Jerome Boatenggel, aki exkluzív interjút adott a Säbener Straßén. A belső védő beszélt a világ legnagyobb sporteseményéről, illetve az USA-hoz fűződő viszonyáról. Ezen kívül elmondta véleményét olyan aktuális témákról, mint a Bajnokok Ligája, vagy a lendület, amit Jupp Heynckes edző hozott a csapatba. Szóba került az újonnan érkezett, nyártól a Bayernben játszó Leon Goretzka is.

Jerome Boateng…

… Jupp Heynckesről: Mindannyiunknak jót tesz. Látható, milyen jól érzi magát mostanában a csapat. Mindenki követi őt, nagy tapasztalata van, igazi apaszerepet tölt be a csapatban. Látni a mérkőzéseken, hogy sokkal jobban játszunk, mint korábban.

… a két Paris Saint- Germain elleni mérkőzésről: Két különböző meccs volt, ahol más-más játékosok léptek pályára. Ezen kívül hazai pályán mindig jobban játszunk. Párizsban nem voltunk jók. Carlo Ancelotti tervét nem igazán sikerült átültetni a gyakorlatba. Most megváltozott a helyzet. Jelenleg nagyon boldogok vagyunk és pozitívan gondolkodunk.

… a Bajnokok Ligájában fennálló erőviszonyokról: Természetesen a lehető legtovább szeretnénk eljutni. Az országot tekintve, Németország fellépése nemzetközi szinten sokkal sikeresebb is lehetne. Előző évben az is volt, most azonban sok az erős liga: az angol, a spanyol és az olasz bajnokság. Jó csapataik vannak. Azonban mindent összevetve nekünk is nagyon erős keretünk van, és meg fogjuk próbálni megnyerni a Ligát. Természetesen nem lesz egyszerű.

… a Schalke szurkolók reakciójáról Leon Goretzka átigazolásának nyilvánosságra hozatala után: Természetes, hogy bosszúsak. Azonban egy bizonyos ponton tovább kell lépni. Egy nagyon fiatal, nagyon jó játékosról van szó, aki Németország egyik legnagyobb tehetsége. De mint mondtam: 22 éves, oda kell rá figyelni. Ha azt akarjuk, hogy nyárig jól játsszon, támogatni kell őt. Természetesen nem könnyű a szurkolóknak, mert ő volt a klub arca. Azonban fontos, hogy az embert lássák, ne csak a klubot tartsák szem előtt.

… Pep Guardiola munkájáról: Hogy nagy benyomást tett- e rám? Azt gondolom, hogy ez nem a megfelelő kifejezés, mert én edzőként ismerem őt. Zseniális. Az egyik legjobb. Taktikai szempontból ő volt a legjobb. Ebben a szezonban a Manchester City sok jó játékost vásárolt. Anyagi szempontból nagyon jól állnak, és mostanra egyértelműbben látni, hogy ez az ő csapata. Nagyon jól játszanak. Öröm nézni.

Forrás: http://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48141/pics/lead_800x600.jpeg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jerome boateng
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?