Játékos értékelés a Mainz ellen

A Bayern 2-0-s győzelme a Mainz ellen nem volt könnyű menet, de bizonyos játékosok remek meccset futottak, míg mások kevésbé.

Kiváló

James Rodriguez

Egyszerűen megállíthatatlan volt. 86 passza volt 84,9%-os pontossággal, ebből 4 kulcspassz. A támadásokban is aktívan részt vett, 3 kaput eltaláló lövése volt, és egy csodálatos gólt is szerzett, Tolisso beadását mellel vette le, majd a kapuba bombázott. A találat a Világbajnokságon szerzett emlékezetes gólját idézte, csak más távolságról. James Rodriguez remek formában futballozik mostanában, a küszködő Real Madridnál jól láthatják, mit vesztegettek el.

Mats Hummels

Áthatolhatatlan falat állított a védelem tengelyében. A tudatos helyezkedésén látszott milyen világklasszis hátvéd is ő. Négyszer szerelt, egy passzt elcsípett, 9-szer tisztázott és egy lövést is blokkolt. Voltak pillanatok amikor úgy érezhettük, hogy csak Matsen múlt, hogy nem kapott gólt a csapat. A nagyszerű teljesítményét egy kétségbeesettnek látszó szereléssel koronázta, amikor a labda úgy járt a Bayern tizenhatosán belül, mint a flipperben a golyó. Meggyőző teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy ez volt az első meccse a tavaszi szezonban.

Remek

Corentin Tolisso

Jó meccset játszott a középpályán. Sokat segített a labda előrejátszásában a védelemtől a támadók felé. A mérkőzés elején volt pár távoli lövése, ami komoly veszélyt jelentett az ellenfél számára. 87 passzt adott, ami a legtöbb volt a Bayern játékosok között, mindezt 87%-os sikerességi aránnyal. Emellett volt egy nagyon jó beadása is, ami James Rodriguez lenyűgöző góljához vezetett.

Franck Ribéry

Ribéry újra bizonyította, hogy a kora ellenére még mindig elképesztően veszélyes szélső, és nem szabad őt lebecsülni. Ő szerezte meg egy halálpontos lövéssel a müncheniek első gólját a tizenhatos széléről. A megindulásain látszott hogy mit vesztett az évek alatt a sebességét tekintve, de mindezt kompenzálta trükkösségével, tapasztalatával és intelligenciájával. A csodás gólja mellett két helyzetet is teremtett.

Jók

Juan Bernat

Mindent megtesz hogy minél több játéklehetőséget kapjon, és ez látszott is rajta a mérkőzésen. A legtöbb esetben higgadt tudott maradni hogy a lehető legjobb döntést hozza meg az adott helyzetben. Rendszeresen előre ment Ribéryt segíteni a szélen, 3 beadással is próbálkozott 44 passza mellett.

Thomas Müller

Szinte minden támadásból kivette a részét a középpálya jobb oldalán játszva. Két kulcspasszt és 4 beadást jegyezhet, miközben próbálta Sandro Wagnert bevonni a játékba.

Sven Ulreich

Volt néhány fontos védése, azonban egyszer rosszul mérte fel a helyzetet, nagy lehetőséget kínálva ezzel a Mainz támadóinak, de egy világklasszis védéssel elhárította a veszélyt. Ezt a kis hibáját leszámítva jól játszott, és a tizenhatoson belül is jól irányította védekezést.

Sebastian Rudy

A Bajorok 19-ese egész jó meccset hozott le a középpályán. Ötször szerelt, és egy labdaszerzése is volt emellett. Folyamatos gondot jelentett a Mainznak a kontráik során, amiket rendre feltartóztatott.

Átlagos

Jerome Boateng

A nagy ember fejben nem volt teljesen a pályán. A helyezkedése és a néha agresszív megmozdulásai nem a legjobb formáját idézték. Egy sárgalapot is kapott egy durva szerelésért, amikor elvétette a labdát és az ellenfelébe szállt bele. Volt pár figyelemre méltó szerelése, de mindent egybevetve egy átlagosnak mondható napot fogott éppen ki.

Rossz

Sandro Wagner

Felejthetőre sikerült az első Bayern meccse amin kezdőként lépett pályára. Nem tudott összhangba kerülni a pályán a társaival, nem volt aktív résztvevője a támadásoknak. A frusztráltsága látszott a játékán is, egy sárgalapot is begyűjtött. A második félidő elején Robert Lewandowski váltotta.

Rafinha

Gerrit Holtmann többször megtréfálta őt a szélen, néha úgy tűnt, már-már szándékosan őt célozza. Nem volt meggyőző a teljesítménye, többször sem volt a helyén a Mainz támadásai alatt. Sokszor elől ragadt, és nem elég gyors ahhoz, hogy helyrehozza ezeket a hibákat.

Nem értékelt

Robert Lewandowski

Sandro Wagner cseréjeként érkezett a pályára a második félidőben. Nem sokat mutatott a két remek lehetőségén kívül, az egyiknél a kapus védett egy az egy elleni helyzetben, a másiknál leszerelték.

Kingsley Coman

Franck Ribéryt váltotta, de nem volt nagy hatással a játékra.

David Alaba

A középpályán kapott lehetőséget, de az ő pályára lépése se volt nagy kihatással a játékra.

Forrás: https://onefootball.com/en/home

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48150/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: bajnokság,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?