Blogolj!

Heynckes: megérdemelt győzelem, de le a kalappal a Mainz előtt.

Domonkos Altdorfer

Nehéz dolga volt a Bayernnek szombaton az 1. FSV Mainz ellen. 90 perc kemény harc után végül megérdemelt 2:0-ás győzelemnek örülhettek a müncheniek, amelynek köszönhetően akár 18 pontra is növelhetik előnyüket a tabella élén.

Jupp Heynckes a sorozatban tizedik tétmeccsen aratott győzelem után sem volt teljesen elégedett.

„A szünet után 5-6 tiszta gólhelyzetünk volt. Ezeket be kellett volna fejezni és akkor könnyebb lett volna.”

Áttekintés a meccs utáni reakciókról

Jupp Heynckes: Jól játszott a csapatom a szünet előtt, és a szünet után is jól kezdtünk. Akkor azonban nem használtuk ki ezeket a sanszokat, hogy nagyobb vezetésre tegyünk szert. Meg kell említeni, hogy a második félidőben a Mainznak is voltak nagy lehetőségei. Figyelembe kell venni, hogy a csapat a kiesés elkerülése érdekében nagy erőket mozgósított. Ezt láttuk a Werdertől és most a Mainztól is. A szünet után volt 5-6 tiszta gólhelyzetünk. Ezeket be kellett volna fejezni és akkor könnyebb lett volna. Így végig élt az ellenfél reménye és jó lehetőségeik voltak. Túl könnyelműek voltunk és a visszazárás sem ment már annyira, mint az első félidőben. Összességében megérdemelt a győzelem, de le a kalappal a Mainz előtt.

Mats Hummels: Sok labdát elszórtunk, valamivel jobban kellett volna ebben teljesítenünk. A Mainz jól csinálta, néhányszor igen veszélyesek is voltak. A pálya talaja nagyon rossz volt, ám szép gólokat sikerült szereznünk. 

Sandro Schwarz ( az1 FSV Mainz 5 edzője): Az első félidő elfogadható volt, de több helyzetet kellett volna kialakítanunk. A Bayern természetesen többet birtokolta a labdát, de alig engedtünk nekik tiszta helyzeteket. Éppen ezért volt nagyon keserű a papírformának megfelelő Bayern vezetés, nem volt benne a meccsben. A második gólnál egyszerűen figyelmetlenek voltunk, eltolódtunk. A szünet után sajnos elszalasztottuk a szépítést. Akkor lett volna remény, hogy megfordítsuk a meccset. Jó dolgokat csináltunk támadásban, de egy ilyen ellenféllel szemben mindennek tökéletesen kellene működnie.

Stefan Bell (a Mainz csapatkapitánya): Egyenrangú ellenfelek voltunk sok tekintetben, jól működtek a váltások például. A helyzetkihasználásunk viszont hagyott kívánnivalót maga mögött.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48104/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: bajnokság,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?