3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

EB 2024: a futball egyesít – Európa szívében

Tóth Renáta

A keddi sajtótájékoztatón a Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Reinhard Grindel, valamint a német válogatott egykori csapatkapitánya, tiszteletbeli játékosa, Philipp Lahm méltatták a 2024-es Európa-bajnokság pályázatát.

Grindel és Lahm bíznak a pályázat sikerességében

Reinhard Grindel reméli, hogy a 2024-es EB pályázat elnyerése esetén egy olyan tornát rendezhet meg Németország, mely példát állít majd az összefogásra a diszkriminációval szemben.
„Olyan futball ünnepet szeretnénk megrendezni, amely különböző nemzetek szurkolónak ezreit hozza majd össze a világ minden tájáról.”

A nyári világbajnokságon a Nationalelf már Philipp Lahm nélkül lép a pályára – de az egykori csapatkapitány támogatását továbbra is élvezhetik majd.
Lahm ugyan már visszavonult a játéktól, de nemcsak, mint szurkolóként éli át más szemszögből a Nationalelf mérkőzéseit, hanem az EB-pályázat nagyköveteként reméli, 2024-ben Németország ismét nagy futball tornát rendezhet majd.
„A siker a kulcs ahhoz, hogy a lelkesedés lángra kapjon.” – mondta Lahm, aki tapasztalatból beszélt, hiszen játékosként a világbajnoki cím mellett a Bayern München csapatával 8 bajnoki címet, hatszor Német Kupát, egy alkalommal pedig Bajnokok Ligáját is nyert.

Lahm hozzátette, hogy nagyon élvezi nagyköveti feladatait, és emlékszik a tizenkét évvel ezelőtti, 2006-os világbajnokság minden pillanatára, amelynek szintén Németország adott otthont.
„Az volt az első világbajnokságom, és a rendezés izgalmait, a hangulatot megélni, egy ilyen tornának otthont adni, páratlan érzés volt. Ezeket az élményeket soha nem fogom elfelejteni, egy életen át elkísérnek majd. Szenzációs volt a szurkolók szeretete és támogatása, amely körülvett minket. Szeretnénk még egyszer így lázba hozni a szurkolókat, mint 2006-ban.”

Több, mint csak egy pályázat

A torna megrendezéséből az egész német futball profitálhat – nemcsak a nagy csapatok, hanem a kb. 25.000 amatőr egyesület is. Grindel hozzátette, hogy a válogatott tagjainak többsége nem a Bayern München vagy a Borussia Dortmund csapatainál, hanem kis egyesületeknél kezdték a futballozást. Jó példa erre Philipp Lahm, aki az FT Gern játékosa volt (amely egyesületnél az édesanyja a mai napig dolgozik), és a 2006-os világbajnokság után sok új ifjú taggal – elsősorban gyerekekkel és tinédzserekkel – bővült a klub, akik a TV-ben látott példaképük nyomdokaiba szerettek volna lépni. Grindel erre számít a 2024-es EB során is.

 

2006 után újabb Sommermärchen várhat Németországra

A 2024-es Európa-bajnokság rendezésére Németország mellett Törökország pályázata van még versenyben. A pályázóknak április 27-ig kell leadniuk a végleges pályázati anyagokat.
Amennyiben Németország nyeri el a rendezés jogát, a mérkőzéseknek Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Kölni, Lipcse, München és Stuttgart ad majd otthont.
Az UEFA szeptember 24-n jelenti be a győztes pályázatot.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48076/pics/lead_800x600.jpg
2024 Európa-bajnokság,Hírek a válogatottról,philipp lahm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?