Bundesliga: magabiztos győzelemre lehet számítani a Mainz ellen

Kálovics Tibor

Csapatunk ma a Mainz ellen lép pályára a Bundesligában. A mai ellenfél a kiesés ellen küzd így gyakorlatilag kötelező a győzelem.

Ha nem a Mainz lenne a mostani ellenfél nyugodtan lehetne mondani a találkozóra, hogy "országos kettes", vagyis a Bayern magabiztos győzelmét lehetne vizionálni. A történelem miatt azonban nem szabad leírni a Mainzot. Amióta ez a kiscsapat megszakítás nélkül tagja a ligának az Opel Arénában szinte mindenki, még a mieink dolgát is megnehezítette. A 2009 óta eltelt időszakban négyszer is a Mainz győzött, ebből kétszer ráadásul Münchenben. Azóta azonban nagyot fordult a világ, és a nemzetközi kupában szereplő gárdából már inkább a kiesés ellen harcoló csapat lett a Mainzból, és így nem is kérdés, hogy mire lehet ma számítani. Ősszel egy gyengébb formában lévő Bayern lőtt négyet a Mainznak, így azért jó előjelekkel lehet várni a mai 90 percet. 

Sandro Schwartz csapata idén a bennmaradásért küzd, egyenlőre sikerrel hiszen 4 ponttal tartózkodik a kiesőzóna felett. Ami azonban évekig jellemezte csapatunk mai ellenfelét, vagyis, hogy bárkivel felvette a versenyt 90 percig, mára elveszett. A Mainz nem képes két egymást követő meccset megnyerni, a játékoskerete pedig gyakorlatilag nem is mérhető mondjuk ahhoz a csapathoz amelyikben Andre Schürrle és Szalai Ádám rugdosta a gólokat. 

Vidal egy kisebb fertőzés miatt nem léphet pályára, de a chilei sztárjátékoson, Neueren és Thiagon kívül valamennyi kulcsjátékos ott lehet ma a pályán. A sajtóban arról lehetett olvasni, hogy Lewandowski, Coman és Tolisso is a cserepadon kezdhet ma, de az ő kispadra ültetésük ellenére is egy bivalyerős csapattal kezdhetik a mieink a mérkőzést. 

A találkozót 15 óra 30 perctől az Eurosport 2 élőben közvetíti. 

Címkék: VÉLEMÉNYÜNK
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/48061/pics/lead_800x600.png
VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?