Blogolj!

A Bayern Münchennek el kell adnia Thiagot vagy Vidalt? De melyikőjüket?

Két ikonikus játékos, akik sokat tettek a Bayern sikereiért. Goretzka érkezésével azonban egy ember minden bizonnyal létszám feletti lesz a középpályán. Ha el kell adni valakit,ki legyen az? A zseniális, de sokszor sérült Thiago? Vagy az egyik legnagyobb harcos, aki sohasem kíméli önmagáta csapat érdekében, de ugyanakkor hullámzó teljesítményt nyújtó Vidal?

Három BFW író véleménye olvasható itt egy nagyon kemény kérdésben.

A téli szünet végeztével, februárban mindenki tudomásul vette a transzfereket - nem utolsósorban Leon Goretzka azon döntését, hogy csatlakozik a Bayernhez majd a nyáron. Ezért feltettük ezt a kérdést: ha a Bayern Münchenben fölöslegessé válik egy középpályás, akkor kit lenne legracionálisabb eladni?

CSmith1919: A Breaking Bad [SPOILER ALERT!] Egyik utolsó előtti jelenetében Walter White-nak választania kellett, hogy megpróbálja megmenteni sógorát, Hank-et, vagy elveszíti kristálymetből származó bevétel nagy részét. Ez egy hasonló ellentmondás. Lehetséges, hogy a Vidal és Thiago közötti választás nem kerül senki életébe egy sivatagi árokban, de a legtöbb rajongó számára ez egy gyötrelmes helyzet.

Mind a két játékos kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik. Vidal képviseli a keménységet, a hajtást és a szívet, miközben Thiago kreativitást és technikai kiválóságot nyújt. Ha Walter White típusú döntést kellene tennem, akkor a rendszerszintű redundanciát kell a legnagyobb tényezőnek tekintem. Ezzel elküldöm Thiago-t. Még ő 4 évvel fiatalabb Vidalnál, Thiago szerepét nem csak Goretzka blokkolja, hanem Müllerrel és Jamessel is hasonló szerepkörben játszanak. A rotálást félretéve, és a kora ellenére Vidal betöltheti bármelyik középpályás szerepkört, míg Thiago támadó gondolkodású játéka korlátozottabbá teszi őt a következő szezonra.

Ryan Cowper: Egyszerűen fogalmazva, ha a Bayern München eladja Thiago-t és hosszabbít Vidal-al, akkor rosszul végezné a munkáját. Mivel minden jel arra mutat, hogy a Bayern az ellenkezőjét fogja tenni, idén nyáron Arturo Vidal eladásán kell munkálkodni. Amíg Vidalt egy ideje Chelsea-hez kapcsolják, Thiago már érdeklődés tárgya volt korábbi klubjánál a Barcelonánál. Mindkét eladás jelentős mennyiségű pénzt hozhatna a Bayern számára, amit fel tudnának használni másra. A chilei középpályás fáradhatatlan motorral rendelkezik, de tavasszal a 31-et tölti. A legjobb éveivel a háta mögött, Vidal nyerő hozzáállása hozzásegítheti a Bayernt a Bajnokok Ligája megnyeréséhez. Thiago, 26 éves és amikor egészséges, az egyik legjobb középpályás a Bayernnél. Thiago egészsége aggodalomra adhat okot, de figyelembe kell vennünk, hogy évente átlagban több mint 30 mérkőzésen lépett pályára a 4 és fél éves piros mezes karrierje során. Hasonlítsuk össze ezt Arjen Robbennel, aki 8 éven át átlagban több mint 32 mérkőzésen szerepelt. A Bayern felismeri a kockázatot a rendkívül kreatív játékosok sérülésre hajlamos játékában. Ha a Bayern olyan leküzdhetetlen problémákat talált volna Robbennél mint a rajongók, akkor már rég megszüntették volna a kapcsolatot a hollanddal.

Leon Goretzka elhozásával Vidal elvesztése kevésbé fájó, és a Bayern egy másik, különleges és fiatal középpályásra tett szert - Rudy mellett-, akit hozzáadhat gyűjteményéhez.

TomAdams71: Hihetetlenül nehéz kérdés minden Bayern München rajongó számára, de azt kell mondanom, hogy hosszú távon sokkal több értelme lenne eladni Vidalt, szemben Thiagoval. Ha ezt a szezont nézzük az tisztességtelen lenne Thiagoval szemben, mivel sokáig sérülésekkel küszködött. Azt hiszem, még sokat tehet a csapatért ha már teljesen felépült és visszatért a kezdő 11-be.

Kétségtelen, hogy Vidal újjászületett Jupp Heynckes alatt ebben a szezonban, de 30 éves korában a chilei szigorúan veszi, hogy odafigyeljen a fittségére. Ebben Jupp mágiája és módszerei is nagyban segítenek. Az utóbbi időben remek játékot mutatott, de egy teljesen fitt Thiago sokkal veszélyesebb lehet a Bayern középpályáján a következő szezonban. Leon Goretzka érkezésével, és feltéve, hogy mind Corentin Tolisso, mind Sebastian Rudy továbbra is hozza az elvárt szintet, Vidal eladás lenne a legokosabb döntés a Bayern számára.

Jupp egyértelműen olyan ember, aki a stabilitást preferálja a középpályán, és úgy tűnik, a legjobb, ha Javi Martinez védekező középpályásként játszik Thiagoval, aki a támadásokban vállal szerepet. Ez a kombináció alig volt látható a szezonban, elsősorban a sérülési problémák miatt, de Martinez lehetőséget ad Thiago számára, hogy tegye amiben a legjobb: fontos passzokat ad csapattársainak, átgázol a védőkön, és gólszerzési lehetőségeket teremt. Nem is beszélve arról, hogy Thiago maga is remek befejező. Bár Vidal támadójátéka elég eredményes, nem érzem azt, hogy olyan veszélyes lenne, mint Thiago, amikor varázsol.

Végül Thiago játékának egy nagyon figyelmen kívül hagyott aspektusa, amely kissé Vidal főlé emeli, az a fegyelem. Vidal hajlamos felhalmozni a sárga lapokat, és mint a múlt szezonban a Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen, ez sokszor elég rossz időben történik. Thiago nagyobb higgadtságot mutat olyan pillanatokban, amikor Vidal hagyta, hogy agressziója felülbírálja az összes többi érzését.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47989/pics/lead_800x600.png
arturo vidal,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Elemzések,Játékosaink,thiago alcantara
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?