Blogolj!

Süle Aubameyangről: nálunk ilyen nem fordulhat elő

Pierre Emerick Aubameyang még a BVB csapatát ért bombatámadás körüli eljárás közben is provokátori hírnevét védi. Niklas Süle számára egyértelmű: a Bayernben nem engedhetett volna meg magának hasonló viselkedést a csatár.

Pierre Emerick Aubameyang még a BVB csapatát ért bombatámadás körüli eljárás közben is provokátori hírnevét védi. Niklas Süle számára egyértelmű: A Bayernben nem engedhetett volna meg magának hasonló viselkedést a csatár.

München- Pierre Emerick Aubameyang Arsenalhoz való átigazolási esete kapcsán a Borussia Dortmund szurkolók nagy része nem fog könnyeket hullatni a góllövő miatt.

A Civey közvélemény kutatási intézet sportbuzzer és t-online.de oldalakon végzett reprezentatív felmérése alapján Aubameyang sorozatos kihágásai után a BVB drukkerek 71 százaléka támogatta a játékos azonnali eladását.

Csak a szurkolók 21 százaléka szerint kellett volna a Dortmundnak megtartania a gaboni „fenegyereket“ megkérdőjelezhető viselkedése ellenére is. Aubameyang azonban már eljátszotta utolsó esélyét.

Aubameyang esete: Süle nem kertel

Pierre Emerick Aubameyang a Bayernnél nem engedhetné meg magának az állandó provokációit és egoizmusát, mondja az FCB belső védője, Niklas Süle.

„Egyértelműen abból indulok ki, hogy egy ilyen játékossal a csapat magja elbeszélgetne és észhez térítenék“

- nyilatkozta a 22 éves játékos a sport1-nek.

„A vezetőségről nem is beszélve, akik egy idő után szintén beavatkoznának. Elég játékos van a keretben, akik évek óta az egyesületben játszanak, és ehhez hasonló eset még soha nem fordult elő“

- mondja Süle.

„Az alapján, ahogy a fiúkat megismertem, kijelenthetem, hogy nálunk ilyen sosem történne."

Aubameyang a Bundesliga szezon második felének első két meccsét fegyelmi okokból hagyta ki és csak előző hétvégén, az SC Freiburg elleni 2:2-es eredménnyel zárult meccsen tért vissza. A gaboni játékos hétfőn újabb szabálysértést engedett meg magának.

Aubameyang nem jelenik meg a BVB-eljáráson

A peren nem az edzője és csapattársai, hanem bíró, ügyvédek és számos kamerás stáb várt hiába a dortmundi csatárra, a jövőbeni Arsenal sztárra. A BVB csapatát ért bombatámadás körüli eljárásra tanúként beidézett góllövő elnézést kért.

„ Ma nem fog tanúskodni, mert megbetegedett“

- jelentette ki Alfons Becker ügyvéd az ötödik tárgyalási nap elején, a dortmundi esküdtszék előtt.

Azzal, hogy tanúként távolmaradt, Aubameyang kivívhatja az igazságszolgáltatás haragját. Carsten Dombert legfőbb ügyész első reakcióként „rendkívül hiányosnak“ minősítette a Becker által bemutatott orvosi igazolást és kijelentette:

„Azt gondolom, hogy az igazságszolgáltatásnak ezt így nem kellene elfogadnia.“

A bíróság elnöke, Peter Windgätter hasonlóan sértett volt:

„Én is ugyan így látom.“

Fordította: Lukács Johanna

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47984/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?