Blogolj!

A rekordvadász Lewandowski megállíthatatlan

Cserny Szilárd

Az eredményjelző Joshua Kimmich nevét mutatta, mint gólszerző, azonban a gyepen Robert Lewandowski ünnepelt a mutatóujjával. Az FC Bayern München top gólvadásza lábfejével beleérve adta meg a labda végső irányát a Kimmich lövésének. Ezért hivatalosan a gólt Lewandowskinak adták, aki ezzel tovább építette elképesztő rekordsorozatát.

Az Allianz Arena a kedvenc terepe: Lewandowski a tizedik hazai meccsen is betalált a Bundesliga szezonban. A 29 éves az első Bayern játékos a Bundesliga történetében, aki egy ilyen gólsorozatot állít fel. Ebben a statisztikában azonban - egyelőre - a főnöke a rekordtartó. A jelenlegi Bayern edző Jupp Heynckes ugyanis az 1972/73-as szezonban az első tizenegy hazai meccsén betalált. A Borussia Mönchengladbach színeiben.

Lewandowski a Heynckes rekordra vadászik 

Figyelembe véve az előszezont is, Heynckes tizenkét egymást követő hazai meccsen volt eredményes. Hasonló sorozata a Bayern bálványnak Gerd Müllernek volt - azonban ő nem a szezon elején, hanem a bajnoki idény közbülső szakaszában volt ilyen sikeres góllövő: az 1969/70 szezonban a „Nemzet Bombázója” is egy hasonló tizenkét meccses hazai sorozatra volt képes. Lewandowski a következő hazai mérkőzésen, az FC Schalke 04 csapata ellen tudja beállítani Jupp Heynckes 45 éves Bundesliga rekordját.

Lewandowski számára ez egy további ösztönzés, végül is a rekordvadászok nem ismerik a pihenést.

”Mindig azon kell gondolkodnunk, hogy mi az, amit még jobban tudunk csinálni.”

- nyilatkozta a lengyel válogatott játékos az 5-2 es szombati TSG Hoffenheim elleni sikert követően.

Lewandowski a meccs elejére gondolt, amikor a müncheniek két gólt is kaptak, Mark Uth és Serge Gnabryrévén.

„Az első 20 percben voltak problémáink. Valószínűleg néha picivel gyorsabban kell reagálnunk. Ha tovább is úgy játszottunk volna, akkor a Hoffenheim további gólokat szerezhetett volna. Utána nehezebb lett volna, hogy pontokat tudjunk szerezni.”

Jó, hogy a rekordbajnok támaszkodhatott a gólgyáros szolgálataira. A 21. percben szerzett góljával megadta a lökést a fordításhoz. A későbbiekben a szezonban az első asszisztját is kipipálhatta, amivel az FCB a vezetést is megszerezte Kingsley Coman révén, mielőtt Arturo Vidal és Sandro Wagner beállította volna a végeredményt. A meccset követően Heynckes a Bayern támadásának „magas minőségét” emelte ki, kiemelve Lewandowski képességeit.

Lewy az egyik legjobb csatár a világon

A kiváló kvalitásokkal rendelkező befejező csatárt már a múltkori 4-2-es Bréma elleni győzelem után is külön megdicsérté Heynckes.

„Ő természetesen egy klasszis játékos, aki kihasználja a lehetőségeit, amikor ilyen labdákkal van kiszolgálva”

- mondta az FCB edző. A saját csapattársaira is jó benyomást tett.

„Levy topformában az egyik legjobb csatár a világon, mivel egyszerűen mindennel rendelkezik, amire egy ilyen csatárnak szüksége van: jó befejezés fejjel, ugyanolyan jó jobbal, mint ballal. Nagyon nehéz ellene játszani.”

- vélekedett Niklas Süle.

A Bundesliga góllövőlistát toronymagasan vezeti. A Hoffenheim elleni gólja már a 18. volt ebben a szezonban, az őt üldöző Pierre Emerick Aubameyang már öt góllal van lemaradva. A Bayern előnye a tabellán még ennél is nagyobb. Lewandowski számára a pihenés azonban nem kérdés.

„Nem számít, hogy mekkora előnyünk van, továbbra is koncentrálnunk kell a Bundesligára. Ez nagyon fontos, ami a formánkat illeti.”

És termesztésen a saját rekordjai miatt is ugyanúgy fontos.

Forrás: https://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47898/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,robert lewandowski,Statisztikák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?