Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Ulreich: sokat fejlődtem

Bogdányi Norbert

Sven Ulreich bizalmat élvez. Az elmúlt hónapokban fontos szerepet játszott a 29 éves játékos a kapu előtt. Ezért a teljesítményért minden oldalról rengeteg dicséretet zsebelhetett be. A Bayern-Magazinnal készült interjúban beszél a csapatnál betöltött szerepéről és a vb terveiről.

Sven, a Bayern szurkolók sorozatan másodjára választottak meg a hónap játékosának. Mit jelent ez a számodra?

Ulreich: „Örülök neki, hisz ez azt jelenti, hogy jól teljesítek. Az, hogy zsinórban kétszer is megválasztottak, egy nagyszerű elismerés a számomra.”

Uli Hoeneß ráadásul az „év emberének” nevezett.

Ulreich: „ Ha egy olyan ember, mint Uli Hoeneß ezt mondja, az nagy megtiszteltetés. De csapat szintjén is egy kimagasló évet tudhatunk magunk mögött. Néhány meccsen én segítettem a csapatot, de a többin a csapat segített nekem.”

Hogyan reagáltak a csapattársaid Uli Hoene$ kijelentésére?

Ulreich: (nevet) „Néhányuknak ez pont kapóra jött. Thomas Müller például már csak „év emberének” szólít. De persze tudom, hogy érti”

A szurkolók és Uli Hoeneß szavai kellőképpen visszatükrözik azt az elismerést, amiért az elmúlt hónapokban megdolgoztál?

Ulreich: „Úgy gondolom, hogy teljesen normális, hogy más vélemény alakul ki arról aki folyamatosan játszik, jól teljesít és a csapat is sikeres.

Manuel Neuertől is jó visszajelzéseket kapsz?

Ulreich: „Rendszeresen találkozunk és jó a viszonyunk. De nem beszélünk meg minden meccset. A Stutttgarti meccs után gratulált nekem, mert tudja, hogy milyen érzés, ha visszatér a régi csapatába és nem éppen meleg fogadtatásban részesül. Azt kívánom neki, hogy minél hamarabb felépüljön és újra a pályán lehessen, akkor is ha most természetesen örülök, hogy én is játszhatok.”

Egy hosszan tartó jó teljesítmény a Bayernnél nem azt jelenti, hogy automatikusan bekerülsz a vb keretbe?

Ulreich: „Már foglaltam egy nyaralást. (nevet) Komolyra fordítva a szót: Örülök, hogy a nevem összefüggésbe hozható a vb-vel. De Manu pár héten belül visszatér, így ismét a padra kerülök. Ezért egyáltalán nem foglalkozom ezzel.”

Nagyobb a jelentősége számodra az idei Német Bajnokság megnyerésének mint az eddigieknek?

Ulreich: „Az elmúlt években egyszer sem éreztem úgy, hogy a cím számomra nem lenne teljes értékű. Minden nap keményen dolgoztam a csapattal. A kapusposzton különösen fontos, hogy a második és a harmadik számú kapus is, tartani tudja az edzések színvonalát és a csapaton belüli hangulatot. Tom Starke egy jó példa erre. De természetesen ez a bajnoki cím különlegesebb lenne a számomra, mert sokat játszottam és jó teljesítmény nyújtottam.”

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47850/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?