Blogolj!

Coman: nem létezik nagyobb klub a Bayernnél

Coman 2013-ban debütált profiként, azóta minden évben bajnok lett aktuális csapatával: kétszer a PSG-vel, egyszer a Juventussal ünnepelhetett, a Bayernnél pedig a sorozatbeli harmadik Salátástáljára készülhet. A Bild készített vele interjút!

BILD: Emlékszik még egyáltalán arra, mikor nem volt bajnok utoljára?

Coman: Azt hiszem öt évvel ezelőtt volt, a Paris U19-es csapatával. Profiként ezt még nem éltem át.

BILD: A Leverkusen is bajnok lenne Önnel?

Coman (nevet): Talán. Nem, viccet félretéve, remélem, mindig olyan kluboknál leszek, mint a Bayern, akiknek több esélyük van címeket nyerni.

BILD: Mit szólna hozzá, ha a karrierje végén ki lehetne jelenteni: Kingsley Coman - ‚minden évben bajnok‘?

Coman (vigyorog): Mindig bajnok - „magnifique“ lenne, csodálatos. Nem lenne kifogásom ellene.

BILD: Addig, amíg a Bayernben marad, ez a következő években is így fog folytatódni, ugye?

Coman: Természetesen az a célunk, hogy idén, illetve a jövőben is bajnokok legyünk. Most nagy lépést tettünk ennek érdekében, keményen megdolgoztunk érte.

BILD: Jelenleg 16 ponttal vezetik a tabellát. Túl gyenge lenne a Liga színvonala a Bayernnek?

Coman: Nem, úgy gondolom, hogy a Liga nagyon magas színvonalú. Azonban nekünk is jó szezonunk van. A nehéz, fontos mérkőzéseket megnyertük.

BILD: Hogy látja a Bundesligát nemzetközi viszonylatban?

Coman: A Premier League-ben talán magasabb a színvonal, Anglia erősebb. Németországot viszont Spanyolországgal tenném egy szintre. Sajnos a Dortmund és a Leipzig kiesett a Bajnokok Ligájából.

BILD: Ön Jupp Heynckes irányítása alatt szárnyakat kapott. Mit csinált pontosan az edző?

Coman: Ez így van, jobban megy, amióta ő itt van. A legfontosabb a fejlődéshez a sok játéklehetőség. Ezen kívül sok tippet ad nekem, tanácsokat kapok tőle, hogyan fejlődhetnék. Megpróbál minél többet segíteni, odafigyel a részletekre. Nagyon jó edző, az egyik legjobb, akivel eddig dolgoztam.

BILD: 2013-ban Heynckessel triplázott a csapat. Megnyerheti a Bayern jelenlegi formájában a Bajnokok Ligáját?

Coman: Fontos, hogy a nagyobb sérüléseket elkerüljük. Ha ez sikerül, minden csapat ellen nyerhetünk, ahogy ezt a nagy meccseken a Paris vagy a Dortmund ellen meg is mutattuk.

BILD: Milyen a viszonya Franck Ribéryvel?

Coman: Nem konkurensként tekintek rá. A játékostársam. Ezen kívül, a jobbszélen is tudok játszani, ebben az esetben Arjen Robben is konkurenciát jelentene. Jól kijövünk így hárman.

BILD: Hosszabbítson a Bayern még egyszer Ribéryvel?

Coman: Természetesen nagyon örülnék neki. De erről nem én döntök. Ez mások feladata.

BILD: El tudja képzelni, hogy Ribéry önként átadja a helyét?

Coman: Erről az edző dönt. Azonban Franck mindig sokat segített nekem, tanácsokat adott, hogyan válhatok jobb játékossá. Csapatjátékos, aki azt akarja, hogy sikereket érjünk el.

BILD: Ribéry már majdnem tizenegy éve van Münchenben. Ön is el tudja képzelni, hogy ilyen sokáig itt legyen?

Coman: Öt-hat évet biztosan maradok. Azt azonban nem tudom kijelenteni, hogy tíz év múlva – 31 éves leszek akkor – még itt leszek. Nemrég írtam alá egy szerződést 2023-ig. Az biztos, hogy addig itt játszom.

BILD: Van „álomegyesülete“?

Coman: A kedvenc klubom a Paris volt. Sokáig játszottam ott. Teljesen őszintén: Ha valaha el kéne hagynom a Bayernt, akkor egy még nagyobb egyesülethez kellene mennem. Ilyen azonban nincs.

BILD: A családja Guadeloupéból származik. A sprint-tehetsége a karibi gyökereknek köszönhető? Usain Bolt is a Karib-térségből származik.

Coman: Valóban nagyon sok, nagyon gyors játékos van, aki Guadeloupéból származik. Biztosan köze van a karibi génekhez. Az apukám is futballozott, és ő is rendkívül gyors volt.

BILD: Top formában van. Odafigyel a táplálkozásra?

Coman: Igen, mindenképp egészségesebben táplálkozom, mint néhány évvel ezelőtt. Sok zöldséget és egészséges dolgokat eszem.

BILD: Nehezére esik?

Coman: Igen, egy kicsit. Szeretem az édességeket, szinte már édesség-függő voltam. Korábban volt, hogy hetente többször is ettem nutellás franciapalacsintát. Mostanában talán havonta egyszer. Jutalomként.

Fordította: Lukács Johanna

Forrás: http://www.bild.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47845/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?