Ilyen Sandro Wagner interjú közben

Wagner müncheni születésű, hétéves korától játszott a Bayernben. 19 évesen állt először nagy célja kapujában: a fiatal csatár olyan nagynevű vetélytársakkal edzett együtt, mint Miroslav Klose, Luca Toni és Lukas Podolski.

Sandro Wagner szélesen mosolyog, ahogy belép a Säbener Straße-n az interjúszobába az első exkluzív interjúra Münchenbe igazolása óta.

„Így találkozunk ismét!”

- üdvözöl, mielőtt nyolc évvel fiatalabb kollégámhoz, Tobias Altschäffl-hez fordul:

„Te is riporter voltál már akkor is. A névmemóriám lehet, hogy nem olyan jó, de az arcokat sosem felejtem el!”

Akkor a 2007/2008-as szezon volt. Tapintható az elégtétel érzése: Wagner büszke, hogy csaknem 10 évvel az FC Bayerntől való búcsúja után sikerült a rekordbajnok profi-keretéhez csatlakoznia.

Magabiztosan és magától mondja:

„Ezt a célt sosem tévesztettem szem elől!”

Wagner müncheni születésű, hétéves korától játszott a Bayernben. 19 évesen állt először nagy célja kapujában: a fiatal csatár olyan nagynevű vetélytársakkal edzett együtt, mint Miroslav Klose, Luca Toni és Lukas Podolski.

„És még Jan Schlaudraff, aki visszavont csatárt is tudott játszani“,

- egészíti ki.

Ottmar Hitzfeld edző a „falember” kifejezést használta Wagnerre. Egy csatár, aki a csatároknak háttal leveszi a labdákat, lekezeli és ellövi. Ez a kifejezés kicsit még ma is kísérti. De az első szereplése után Jupp Heynckes megerősítette, hogy már nem az a csatár, aki csak elöl várja a labdákat, hanem sokat dolgozik hátrafele is. Ezért Sandro Wagner egész karrierje során sokat dolgozott.

Az FC Bayernnél töltött tizenegy év után a csatár Duisburgban, Brémában, Kaiserslauternben, a Hertha BSC-nél, Damstadtban és a Hoffenheimnél kereste a lehetőségeket. Majdnem 10 év alatt hat klub. Miközben Bundesliga-játékossá érett, végig kellett néznie, hogy U21-es Európa-bajnok csapattársai, Neuer, Boateng, Hummels, Höwedes, Khedira vagy Özil már a válogatottal érnek el sikereket. Neki pechje volt: két hónappal a 2009-ben Svédországban közösen megnyert trófea után elszakadt a keresztszalagja.

„Ezzel másfél évet veszítettem. Ez egy fiatal játékosnak nagyon be tud tenni”, 

- emlékszik Wagner.

Tudja, hogy mire akarunk kilyukadni. Abban, hogy újra az FC Bayernnél ülünk egymással szemben, nagyon kevesen hittek. Sokáig talán csak maga Wagner.

Most maga a csatár az, aki az interjúban átveszi az irányítást és tükröt tart elénk, újságírók elé. És ahogy hamar észrevesszük, teljesen jogosan. Bayern-riporterként az edzéseken minden nap a krémek krémjét látjuk. De van élet a Säbener Straße-n kívül is, figyelmeztet Wagner, amit úgy hívnak, hogy Bundesliga-átlag. Az elnevezéstől függetlenül a színvonal ott is nagyon magas! Arra panaszkodni, hogy valaki „átlagos Bundesliga-játékos” meglehetősen elrugaszkodott panasz. Amilyen szenvedélyesen érvel, vitán felül áll: a nagy álom, az FC Bayern beteljesülése nélkül is elégedett lett volna a karrierjével a most 30 éves játékos.

A kerülőút az FC Bayernhez többet adott Wagnernek, mint amit sokáig saját maga gondolt. Játékosként és emberileg is.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: http://cfbayern.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47851/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?