Blogolj!

Figyelmeztető jelek a játékunkban!

Török Péter

Ezek különleges hetek. A liga már majdnem el is dőlt. Az igazi kihívások már hetek óta elmúltak. Ha valaki nem figyel ennek ellenére oda, az nagy problémákhoz is vezethet. Szombat délután, egy ilyen problémával találkozhattunk – szerencsére csak egy figyelmeztető volt.

1. Mi történt a 15. perc után?

Ez a futball szépsége, hogy csak a pályán lévő játékosok tudnak a játékon változtatni. Miért lett a Hoffenheim a 15. perc után enyhén passzív, hogy átengedje a játékot a Bayern kezébe? Eddig a Hoffenheim nem úgy játszott, mint a többi csapat a Heynckes-féle Bayern ellen. Egy nagyon veszélyes kontrákkal tűzdelt, „parkold le a buszt” sémával játszottak, ami nagyon megnehezítette a Bayern lassan építkezős taktikáját.

Az eredmény pontosan az volt, amit a Hoffenheim szeretett volna. Hosszú labdák a Bayerntől, sok halott és eredménytelen ötlet a Bayern részéről. De mi történt 0-2 után? A tudatos döntés, hogy kicsit visszavesz, minimalizálva ezzel a rizikót? Vagy a Bayern megtalálta a kulcsot, hogy hogyan változtassák meg a játékot? Lehetséges, hogy a müncheni csapat intenzívebb ellensúlyozása is szerepet játszott. Talán szerepet játszott ebben Vidal védekezőbb orientációja is. Nem lehet teljesen meghatározni.

Végéig feltűnő volt: A klasszikus presszing során áthidalja a labdát közeli területekre - különösen a 8-as számú helyeken - gyakorlatilag soha nem működött. Ez kétségtelenül a meglehetősen robosztus Vidal és Tolisso miatt volt. Hoffenheim megpróbálta, de nem találta újra a megfelelő utat.

Bármi is volt ez a 15. perc után: lehetővé tette a müncheni játékosok számára, hogy újra belépjenek a játékba.

2. Erős bal oldal

Jó látni David Alabát ilyen jó formában. Ő és Kingsley Coman nagy szerepet játszottak ebben a meccsben. Alaba különösen kedvtelve, és erősen motivált és konstruktív játékot játszhatott. Amikor látta, hogy néhány méternyi hely van előtte, a bal hátvéd megiramodott, nagy nyomást gyakorolva a Hoffenheimre.

Kingsley Coman, aki nagyon jól dolgozott össze Alabával, Pavel Kaderabeknek esélyt sem hagyott, , hogy megállítsa őt. A Hoffenheim többször próbálkozott új taktikával, aminek nem volt sok sikere. Coman 8-at lőtt kapura, öt sikeres cselt vetett be (gyakran csak lesprintelte ellenfelét, nem is cselezett) és messze a legtöbb sprintet mutatta be. (39, Alaba 29).

A bal oldal sokkal erősebb volt a Hoffenheim ellen, mint Robben és Kimmich jobb oldala.

3. Hogyan illeszkedik a Gnabry?

Ez volt az elkerülhetetlen kérdés, amelyet meg kell kérdezni. Gnabry, mint játékost, néha nehéz megállítani. Ő egy pokoli gólveszélyes játékos. Jó lövések, jó cselek, de újra és újra olyan játékba kerül, amelyben elfelejti, hogy a pályán van.

Gnabry gólt szerzett - mondhatni magának -, a bűntetőrúgásnál is közreműködött. Ami figyelemre méltó volt a magas passzolási százaléka (több mint 90%), ami szintén annak a ténynek tudható be, hogy kevés labdaérintése volt a mérkőzés kései szakaszában, és inkább az előkészítésben játszott szerepet, mintsem a támadások végső passzaiban.

Van Gnabrynak ereje és képessége arra, hogy továbbra is áttörést hajtson végre a támadások széljátékában, mint ahogy Coman is tette a Hoffenheim ellen? Alapvetően azt is el lehet képzelni, hogy Gnabry a félpályáról támadjon. Vagy mint elkerülhetetlen második csatár – bár ez a pozíció nem fekszik neki annyira.

Az a benyomás, amely még így is fennáll: A következő nyáron Münchenbe költözni óriási lépés Gnabry lesz számára. Ahhoz, hogy megtalálja a helyét a müncheni rotációban, még finomítani kell a játékán, és sokkal hatékonyabbá kell válnia a büntetőterületen kívül.

Bayern: Ulreich – Kimmich (85. Wagner), Boateng, Süle, Alaba – Rudy – Robben (77. Rafinha), Tolisso (64. Müller), Vidal, Coman – Lewandowski

Cserepad: Starke – Bernat, James, Ribery

Hoffenheim: Baumann – Bicakcic (46. Akpoguma), Vogt, Hübner (67. Kramaric) – Kaderabek, Grilitsch, Geiger, Rupp (59. Amiri), Zuber – Uth, Gnabry

Cserepad: Stolz – Schulz, Zulj, Szalai

Gólok: 0-1 Uth (3.), 0-2 Gnabry (12.), 1-2 Lewandowski (21.), 2-2 Boateng (25.), 3-2 Coman (63.), 4-2 Vidal (66.), 5-2 Wagner (90.)

Lapok: Sárga: – / Bicakcic, Hübner

Játékvezető: Manuel Gräfe (Berlin)

Nézőszám: 75,000 (teltház)

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47847/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?