Blogolj!

Schweini visszatér Münchenbe!

2018 augusztus 28-án a Bayern München ikonja, Bastian Schweinsteiger vissza fog térni az Allianz Arenaba, hogy hivatalosan is búcsút mondhasson a Bayern Münchennek, és a szurkolóitól a jelenlegi csapata, a Chicago Fire ellen pályára lépve.

Bastian Schweinsteiger egy nagyszerű karriert futott be, és egy eredményes korszakot zárt a Bayern mezében.Továbbá, erős személyisége miatt nagyon fontos tagja volt, és marad a Bayern család számára.

"Számunkra teljesen egyértelmű volt, hogy egy búcsúmeccsel szeretnénk köszönetet mondani neki."

- tette hozzá Karl-Heinz Rummenigge.

"Nagyon várom, hogy visszamehessek az Alianz Arenaba, és remélem, hogy sok olyan szurkolóval fogok találkozni, akik a karrierem kezdete óta velem voltak. A legjobban azt várom, hogy a Déli lelátó szurkolóival találkozzak, ugyanis velük mindig különleges kapcsolatot ápoltam."

- mondta Bastian Schweinsteiger.

Bastian 13 évesen csatlakozott a Bayern akadémijához, és összesen 17 évet töltött a rekordbajnok színeiben, ami alatt nyolcszor lett német bajnok, hétszer nyert DFB kupát, és kétszer Német szuperkupát, sőt 2013-ban Bajnokok Ligáját is. A karrierje a 2014-es Rio de Janeiro-i világbajnokságon érkezett csúcspontjára, ugyanis Németország csapatkapitány helyettesként megnyerte a VB-t.

2015-ben kalandra vágyva átigazolt Angliába, a Manchester Unitedhoz, ahol egy angol kupát is nyert 2016-ban. Ezt félretéve, nem nagyon vált be neki Anglia, ezért 2017-ben átigazolt az Amerikai Chicago Fire-hez, az MLS ligába.

Schweinsteiger egy-egy félidőt fog játszani mindkét csapatban, és nagyon örül annak, hogy mindkét fél támogatja őt.

"Különösen meg szeretném köszönni Karl-Heinz Rummenigge-nak és Uli Hoeneß-nek a Bayerntől, és Andrew Hauptmannak, illetve Nelson Rodrìguez-nek a Chicago-tól azt, hogy lehetővé tették ennek a búcsúmeccsnek a létrejöttét."

- Zárta az interjút Bastian.

Fordította: Krisztian Campianu

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47817/pics/lead_800x600.jpg
bastian schweinsteiger,BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?