Blogolj!

Goretzka a Barcelona helyett választotta a Bayern Münchent

A Bayern elnöke Karl-Heinz Rummenigge ismételten kihangsúlyozta, milyen jelentősége van a német futballt illetően Leon Goretzka leigazolásának. Mindemellett elárulta, hogy mely gigaklub orra elől sikerült elhalászni a Schalke tehetségét.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy nagy jövő előtt álló német válogatott játékos, Leon Goretzka mellettünk kötelezte el magát, a nagy nemzetközi konkurencia ellenére."

- fejezte ki örömét Karl-Heinz Rumenigge, közvetlenül azután, hogy pont került az igazolás végére.

Kalle ismételten hangsúlyozta, milyen jelentősége van a német futballt illetően Leon Goretzka leigazolásának. Mindemellett elárulta ki lehetett volna még az új munkaadója a még a Schalke 04 színeiben futbalozó focistának.

"Ha nem szerződtettük volna le Leont, akkor nagy valószínűséggel a Barcelonához megy. Az pedig alapvetően nem a német futball érdekeit szolgálta volna."

- ezeket a sorokat írja előszónak Rummenigge a Bayern-magazin stadionfüzetébe, amit a hétvégi Hoffenheim elleni mérkőzésre készítenek.

"Leon Goretzka hatalmas tehetség, még csak 22 éves a német válogatott játékos, aki nagy potenciállal rendelkezik a posztján. Igazán rossz filmben szerepeltünk volna, ha nem próbáltuk volna meg őt magunkénak tudni."

- fejezte be Rummenigge.

Háttértörténet: a jelenlegi csapatával, azaz a Schalke 04-el szimpatizálókkal Goretzka rossz viszonyba került, és a szerződéskötés egész Németországban nagy port kavart a német rekordbajnok átigazoláspolitikáját illetően.

Fordította: Szakmáry Bálint

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47753/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,leon goretzka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?