Bundesliga: a Hoffenheim ellen folytatódhat a menetelés

Kálovics Tibor

A Bayern München és a Hoffenheim összecsapása mára rangadóvá vált, ám azért így is a csapatunk a mérkőzés egyértelmű esélyese.

Még 2008-ban kezdődött a két csapat közös történelme amikor ősszel 2-1-re győzött a Bayern, tavasszal viszont fontos két pontot vett el a mieinktől a Hoffenheim a bajnoki hajrában. Az ezt követő években bár a Hoffenheim fix Bundesliga-csapatnak bizonyult, egyszer sem tudta igazán megrángatni az oroszlán bajszát egészen Julian Nagelsmann feltűnéséig. A fiatal tréner irányítása alatt a Hoffenheimből egy olyan gárda lett amely bárkivel felveszi a verseny 90 percig. Ezt már a rekordbajnok is megtapasztalta a bőrén, a legutóbbi két mérkőzést ugyanis a "falusiaknak" csúfolt csapat nyerte csapatunk ellen. 

Messzemenő következtetéseket azonban nem lehet levonni sem a tavaszi sem az őszi vereségből. Egyrészt mindkét mérkőzést idegenben játszották a felek, másfelől pedig az amit a harmadik fordulóban láttunk a Bayerntől az a szezon legrosszabb bajnoki teljesítménye volt. Harmadrészt pedig itt is le kell szögezni, hogy össze sem lehet hasonlítani az Ancelotti és a Heynckes által irányított csapatot mentalitásban. 

A Hoffenheim tavaly a szezon meglepetéscsapata volt a negyedik helyével, az idén viszont csak a kilencedik helyen áll a gárda. Ez persze több tényezőnek is köszönhető, hiszen olyan kulcsemberek távoztak mint Niklas Süle, Sebastian Rudy vagy néhány héttel ezelőtt Sandro Wagner. Az első két említett játékos már játszott korábbi csapata ellen, Wagner számára viszont lehet, hogy különleges lesz, hogy olyan emberekkel néz farkasszemet akiket másfél hónapja még a csapattársának nevezett. Serge Gnabry sokáig sérüléssel bajlódott, de a Bayern által kölcsönadott támadó viszont ott lehet a vendégek  mai kezdőjében. (Szalai Ádám kárára.) 

A mi csapatunknál Hummels és Javi Martinez kisebb sérülés miatt nem fog pályára lépni az előzetes várakozások szerint, őket leszámítva így is egy bombaerős kezdőt küldhet pályára Jupp Heynckes a mai nap mérkőzésén. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47762/pics/lead_800x600.png
Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?