Alakul a jövő Bayern Münchene

Pandula László

Eljött az idő, hogy körbenézzünk a Bayern háza táján, hogy mire számíthatunk a következő évben a keretet illetően. Kikre épülhet a következő évek csapata?

Az új játékosok érkezése, és a távozó kulcsjátékosok, plusz az edzőkérdés fényében igazán izgalmas jövő elé nézünk és optimistán állhatunk a változásokhoz.

Az utóbbi hónapokban, Carlo távozása után sok kérdés merült föl, hogy mi az amit ő elért az Allianz Arena-ban.

A jövendő fiatal sztárjainak a jövője kérdésessé vált a csapatban!

Sőt az egész csapat alapvetően rossz irányba tartott, elsősorban, azért, mert a szakvezetők részéről hiányzott a határozott irányítás. Mindehhez még hozzájárult Philipp Lahm elvesztése és a fiatalok teljes mellőzése.

Ezek a problémák Jupp érkezésével megoldódtak. A 72 éves edző nyugdíjból tért vissza Carlo helyére, és gyorsan stabilizálni tudta a csapatot.

Mi következik most az "öregedő" Bayernnél? A szezon felénél, további kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy kikkel folytatják az utat a nyáron és mely csapatokkal fogják szembetalálni magukat a továbbiakban.

Kapusok

A klub különböző területeivel ellentétben a kapus poszt „biztos kezekben” van Manuel Neuer hamaros visszatérésével. A német válogatott játékos partvonalon kívülre szorult egyelőre, miután sebészeti beavatkozáson esett át a törött lába.

Neuer a 2017-es év nagy részét a kezelőben töltötte, miután megsérült a Real Madrid elleni negyeddöntőben. Egészen szeptemberig nem játszhatott, majd rövid idő után ismét lesérült.

Neuer távollétében Ulreich ugrott be és bizonyított mindenkinek, hogy képes a jó teljesítményre. Nyilvánvalóan elmarad képességekben Neuer mögött, de nagyon jó teljesítményt mutatott és alázatos munkára képes.

Védők

A hírhedt Bayern hátsó alakzatot sok sérülés hátráltatta és meg kell tervezni a jövőt is, hogy mi lesz ha esetleg a kulcsjátékosok már nem lesznek, vagy sérültek.

A brazil védő Rafinha, fontos játékos a Bayern számára, viszont Kimmich mögött csak másodhegedűs és elképzelhető, hogy elhagyja a klubot és Brazíliába igazol.

Süle érkezése üde színvolt lett, Kimmich-hel  és a Boateng, Hummels párossal remek egyveleget alkotnak.

Hogyan alakul Javi Martinez jövője? A spanyol visszatért a középpályára a felépülése és Jupp érkezése után, Boatenggel egyre többet léphetnek pályára. Egy fantasztikus munkás játékos, aki eléggé alulértékelt, de már többször is bizonyította tehetségét.

Juan Bernat esetében is várható, hogy elhagyja a csapatot a következő hónapokban, sokakat meglepne ha a klubnál maradna. Angliába költözik, vagy visszatér Spanyolországba, nem tudni, viszont az biztos, hogy a Bayern megkéri majd az árát.

A baloldali védő hiány aggodalomra adhat okot, hisz Alaba teljesítménye nem túl fényes az utóbbi 12 hónapban, de ahogy futball berkekben mondják, a forma átmeneti, viszont a tudás az állandó. Alaba felé ezt mindenképp közvetíteni kell, aki igyekszik is a jövőben – valószínűleg Carlo alkalmatlanságának is köszönhetően esett vissza a formája.

Tehát a Bayernnek vagy meg kellene tartania, vagy egy fiatal utánpótlást kellene néznie, hogy Alaba-ra nyomást gyakorolva visszarázzák régi jó formájába. Az elkövetkező hónapokban ki kell ennek derülnie.

Marco Friedl rendszeresen jól játszik a Bayern II-ben, és lehet majd neki kell betöltenie a hiányzó szerepkört. (Időközben Marco Friedl a Werder Bremennél folytatja kölcsönjátékosként-fordító)

Középpályások

Kicsit túltelített lett a középpálya a Bayernnél. A klub folyamatosan figyelmen kívül hagyta, hogy más posztokon is vannak hiányosságok, ettől függetlenül magas színvonalon játszanak.

Ezen a nyáron Sebastian Rudy érkezett, akiről sokan azt gondolták, hogy a 27 éves játékos hasonló sorsra jut mint Sebastian Rode. Jelenleg a mélységi védekező középpályás küzd a helyéért a csapatban - erről szólt az első hat hónapja. Az emberek ezt megértik, de mikor pályára kerül és gyengébb teljesítménnyel rukkol elő, akkor azt nem nagyon értékelik.

A Bayern javulni fog a középpályán? Nos a tökéletes keveréke a fizikumnak és az elhivatottságnak Vidal, Thiago és Tolisso hármasa. Ugyanakkor Vidal németországi kalandja a végéhez közeledhet Goretzka nyári érkezésével. A fiatal Goretzka érkezése felüdülés a csapat számára, aki még egy fokkal minőségibb játékot hozhat, viszont tapasztalat híján van. Hasonlóan mint Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednél, mindig tudta mikor kell elengedni az öregek kezét és újra fiatalításba kezdeni. Vidal távozása esetén azt is bizonyítaná a bajor alakulat, hogy miért ilyen jók a gazdasági tevékenységekben.

James Rodriguez minden bizonnyal itt fog maradni és nem tér vissza madridba és a szurkolók is reménykednek benne, hogy minél több remek mérkőzést láthatunk a kolumbiai játékszervezőtől.

Támadók

A 2018-as nyári átigazolási időszak vethet véget Arjen Robben és Franck Ribéry kilenc éves együttműködésének. A duó szerződése nyáron lejár, és Robben látszólag még maradni fog, úgy tűnik Ribéry 12 év után elhagyja a Bayern Münchent.

A legendás szélső duó utánpótlása igencsak fontos és nehéz feladat a csapat számára. Kingsley Coman formája visszatért, Sandro Wagner érkeztével, Lewandowski is kapott egy kis segítséget, hogy ne mindig ő cipelje a terhet de a szélső gondok még mindig aktuálisak.

Adódnak kérdések Serge Gnabry Hoffenheimben való szereplését illetően, de a szurkolók hisznek benne, hogy hosszú távon a 34 éves Ribéry méltó utódja lehet.

Gazdasági szempontból a csapat olyan helyzetben van, hogy nyugodt szívvel követhetik nyomon a teljesítményét, hiszen mindössze 10 millió euroért vettek a Brémától.

Julian Draxlert is folyamatosan összeboronálják a Bayernnel, aki igencsak illene ebbe a gépezetbe német lévén és megfelelően tudná pótolni Ribéryt is.

Összegzés

Sok-sok fiatal tehetség van a csapatban és nyárra ki kell derülnie kik maradnak a csapatnál. A remek anyagi háttér, a tapasztalt játékosok és a nyári átigazolási szezon rejthetik azt a potenciált ami által a Bayern újra rettegett csapat lehet a foci elit számára.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47750/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?