Blogolj!

A Bayern játékosok válogatottjainak ellenfelei a Nemzetek ligájában

Domonkos Altdorfer

Van egy új sorozat a válogatottak számára. Ősszel jön az UEFA Nemzetek ligája premiere, ami a jövőben minden második évben megrendezésre fog kerülni. A csoportbeosztások erre a megmérettetésre, amelyen az UEFA mind az 55 tagszövetsége részt vesz, szerdán, Lausanne-ban kisorsolásra kerültek. A Bayern európai játékosainak a következők jutottak.

Németország (Manuel Neuer, Thomas Müller, Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle, Sebastian Rudy, Sandro Wagner) az A1 csoportba került (alul látható) Franciaországgal (Corentin Tolisso, Kingsley Coman) és Hollandiával.

Lengyelország (Robert Lewandowski) megkapta az A3-as csoportban Portugáliát és Olaszországot.

Spanyolország ellenfelei (Javi Martinez, Thiago, Juan Bernat) az A4 csoportban Anglia és Horvátország lesznek.

Hogyan működik az UEFA Nemzetek ligája?

Az 55 résztvevő csapat az UEFA-koefficiensük alapján 4 ligába sorolódtak be: A legjobb 12 csapat az A-ba, 13-24-ig a B ligába, 25-39 közötti csapatok a C, míg 40-55-ig a D ligába kerültek. Ezen belül minden liga 4 csoportra oszlik fel.

Szeptember és November között minden csapat abszolvál egy hazai és egy idegenbeli meccset az adott ellenfelek ellen a csoportjából. Az első játéknapot szeptember 6-8-ra időzítették.

A B-C-D ligák csoportgyőztesei felkerülnek a következő ligába, míg az A liga csoportgyőztesei 2019 júniusában (5-9.) rájátszásban mérkőznek meg (két elődöntő, meccs a 3. helyért, döntő) az UEFA Nemzetek ligája első győztesének címéért.

Ezen kívül minden ligában egy indulási hely is elhódításra kerül a 2020-as EB-re, összesen tehát 4 biztos hely. Ehhez 2020 márciusában minden ligában rájátszást játszik (2 elődöntő, döntő) a ligák négy csoportgyőztese. Ha az adott csoport győztese már kiharcolta az EB-re való kijutást, akkor a csoport második helyezettjére száll a rájátszásban való részvétel lehetősége.

A sorsolás eredménye:

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47751/pics/lead_800x600.jpg
NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?