Blogolj!

Süle szerint Nagelsmann egy taktikai szörnyeteg

A Bayern München védője, Niklas Süle szerint a Hoffenheim edzője Julian Nagelsmann egy igazi "taktikai szörny", aki nagy hírnevet szerzett magának edzéstervi és taktikai újításai miatt.

Nagelsmann a maga 28 évével a Bundesliga történetének legfiatalabb edzője lett amikor 2016-ban átvette Huub Stevens helyét a Rhein-Neckar-Arenában. Rögtön az első szezonjában nem csak hogy ekerülte a kiesési zónát, de egyenesen Bajnokok Ligája play-off körig vezette a csapatot.

Mielőtt csatlakozott volna a bajorokhoz Süle, Nagelsmann kezei alatt játszott, most pedig alkalma lesz újra találkozni vele mivel szombaton Bayern München-Hoffenheim meccset rendeznek a Bundesligában.

Nem meglepő módon a mérkőzés előtt volt edzőjét méltatta Süle, aki szerint Nagelsmann mérkőzés iránti szenvedélye is döntő dolog lehet a meccs végeredményének szempontjából.

"Julian egy nagyon aprólékos edző, aki hatalmas tudással rendelkezik. Néha mikor edzést tartott nekünk úgy éreztem, mintha újra az iskolapadban ülnék. Mindemellett hihetetlen mértékben sikerült feljavítania a csapat teljesítényét és olyan edzésmódszereket alkalmazott, amikkel addig nem is találkoztam. Mindig valami újat és egyedit mutatott nekünk és mindez abból adódik, hogy hihetetlenül szereti ezt a játékot és elképesztő taktikai ismeretekkel rendelkezik."

A védő továbbá kiemelte, hogy Nagelsmann milyen sokat foglalkozott egyénileg vele is.

Ahogy ő fogalmazott:

"Mint játékos, azt kell mondanom, ő is kiemelkedő edző, aki sokat kommunikál a játékosaival. De még ugyanakkor nagyon fiatal. Már 23 éves kora óta ismerem. Időröl időre a lehető legtöbb tapasztalatot igyekszik megszerezni és soha nem kertel, mindig egyenesen a tárgyra tér, valamint sokat viccelődik. Ő egy igazán kiváló szakember."

Fordította: Molnár Levente

Forrás: https://www.onefootball.com/en/home

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47712/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?