Neuer: nagyon jó úton járok

Minden nap megküzd a szigorú rehabilitációs programmal. A jó hír: egyre jobban van Manuel Neuer. Azt kell mondanom, hogy nagyon jól vagyok - mondja a német rekordbajnok csapatkapitánya az FC Bayern.tv-nek adott interjújában.

„Azt gondolom, hogy a lábam nagyon jó állapotban van. Nem fáj, és véleményem szerint nagyon jó úton járok.”

Mik a következő lépések a négyszer a világ legjobbjának választott kapusnak?

„A következő hetekben a mozgáskoordinációmat kell tovább javítanom, és a testsúlyomat egyre jobban ráterhelni a lábamra a futópadon”

- meséli Neuer.

„Minden nap biciklizek, és erősítő gyakorlatokat végzek a teljes izomzaton, tulajdonképpen nagyon jó fizikai állapotban vagyok.”

Hogy miért örül minden nap a Säberner Straßen, és hogyan ítéli meg Sven Ulreich teljesítményét, elmondja az interjúban.

Bayern.tv: Itt van velünk a csapatkapitányunk, akit régen nem láttunk, Manuel Neuer. Manu, minden Bayern-drukker szeretné tudni, hogy hogy vagy, és főleg, hogy van a lábad?

Neuer: Azt kell mondanom, jól vagyok, úgy gondolom, hogy a lábam is rendben van. Nincsenek fájdalmaim, és szerintem nagyon jó úton járok.

Bayern.tv: Hogy néznek ki a terveid a következő hetekre a rehabilitációval, és mikor fogunk újra a pályán látni?

Neuer: A következő hetekre az a terv, hogy tovább javítom a mozgáskoordinációmat, és a futópadon tovább növelem a lábamra nehezedő testsúlyt. Jelenleg a testsúly kb. 80 százalékánál tartok, amikor a futópadon edzek, ezzel elégedett is vagyok. Minden nap biciklizek, és erősítő gyakorlatokat végzek a teljes izomzaton, úgy gondolom, hogy tulajdonképpen nagyon jó fizikai állapotban vagyok.

Bayern.tv: Mennyire nehéz fejben egy ilyen rehabilitáció, minden nap motiválni magad, és eközben nem kockáztatni túl sokat?

Neuer: Jelenleg nem kockáztatunk semmit, fejben sem nehéz jelenleg, örömmel jövök minden nap a Säbener-re és végzem el a munkát, látom a fejlődést, lépésről lépésre új célokat tűzök ki magamnak a rehabilitációban. Örömmel megyek ki a meccsekre is, a hazai mérkőzéseken mindig ott vagyok, nagyon jó figyelni, hogyan fejlődik a csapat. Világos céljaink vannak, eddig nagyon eredményes szezont játszottunk.

Bayern.tv: Természetesen tudni szeretnénk, hogy kijelöltél-e már magadnak egy időpontot, amikor újra játszani szeretnél: márciusra vagy áprilisra van ilyen időpont?

Neuer: Nem, nincs ilyen időpont. Biztosra akarunk menni, kivárni, hogyan alakulnak a további lépések. Bizakodó vagyok, tudom, hogy a tavaszi szezonban még játszani fogok.

Bayern.tv: Azt mondtad, hogy öröm nézni a csapatot és nagyon sikeresek mostanság, többek között azért is, mert Sven Ulreich nagyon jól véd. Mennyire örülsz ennek?

Neuer: Természetesen nagyon örülök neki, sokat, és nagyon jól dolgoztunk már együtt edzéseken, látszik, hogy a munka kifizetődik. Remek kapus, ezt most meg is erősíti, és kitűnően végzi a dolgát az FC Bayernért, a csapatért.

Bayern.tv: Köszönöm az interjút, és további gyors gyógyulást!

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://fcbayern.com/fcbayerntv/de#category=all

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47756/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,manuel neuer
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?