Süle: jó a viszony köztem és Heynckes között

Bogdányi Norbert

Niklas Süle jól kezdte a szezont a Bayernnél és jelenleg ő a leggyakrabban játszó belső védő. A t-online.de interjút készített vele a Säbener Strassen.

A müncheni védő beszél a soron következő bajnokiról az ex klubja ellen, mesél egy kicsit Nagelsmannról, és elárulja, hogyan segíti őt Jupp Heynckes a fejlődésben.

t-online: Herr Süle, szombaton a Hoffenheimmel találkozik az FC Bayern. Milyen érzelmekkel várja a meccset?

Süle: Ez egy különleges meccs, de az őszi meccs a harmadik fordulóban még különlegesebb volt a számomra. Ilyen rövid idő után furcsa érzés volt ilyen hamar viszont látni azt a sok ismerős arcot. Néhány játékossal és ott dolgozóval még ma is tartom a kapcsolatot. Azokat is ápolni kell, ha valaki hét évet töltött egy csapatnál.

t-online: Tartja még a kapcsolatot Julian Nagelsmannal?

Süle: Nem nagyon. A fizikoterapeutákkal és a rehabilitációs részleg dolgozóival a legintenzívebb a kapcsolatom. Sok időt töltöttem velük a keresztszalag szakadásom után.

t-online: Önnel, Sebastian Rudyval és Sandro Wagnerrel már három játékos igazolt a Bayernhez. Mi teszi erőssé a TSG-t?

Süle: Legutóbb három játékost is felhoztak a profi csapatba. Ez a Hoffenheim erőssége, nincs még egy olyan klub a világon, aki ennyi fiatal játékost be tudna illeszteni a csapatába. Ha azt is nézzük, hogy ezeknek a játékosoknak megvan a lehetősége, hogy később egy topklubhoz igazoljanak, ez egy kiváló teljesítmény.

t-online: Mi ebben az edző szerepe?

Süle: Julian Nagelsman, egy fiatal ambiciózus edző, aki sokat tud a futballról, jól felrázza a csapatot a beszédeivel, és izgalmas ötletei vannak. Különösen tavaly állt össze ez az egész a legjobban. Mindig is büszke leszek arra, hogy ennek a része lehettem.

t-online: Jupp Heynckes egy nagyon tapasztalt edző. Hogyan sikerült ilyen rövid időn belül újra sikeressé tennie a csapatot?

Süle: Jupp Heynckesnek már sikerült tripláznia a Bayernnel, és még mindig sok játékos itt van abból a csapatból, ők a kezdetektől fogva megbíztak benne. Ezzel egyidejűleg sikerült megnyernie az új játékosok bizalmát is. Sokat beszélgetett a játékosokkal és éreztette velük, hogy mindenki fontos része a csapatnak. Ennek nagyon nagy a jelentősége a Bayernnél, mert sok nagyszerű játékos van a csapatnál, és mindenki szeretne játszani.

t-online: Jupp Heynckes nemrég azt mondta, hogy rendszeresen „élcelődik” Önnel. Ezt hogyan kell elképzelni?

Süle: Ez minden edzésen előfordul. Talán nem is ok nélkül. (nevet) Alapvetően jónak találom, hogy sokat vár tőlem, de ezzel együtt bízik is bennem. Gyakran megkapom a lehetőséget, hogy bizonyítsak. Ez nagyon fontos egy olyan fiatal játékos számára, mint én. Szükségem van a pályán töltött percekre, hogy fejlődhessek.

t-online: A jó kapcsolatuk miatt nem az lenne a kívánsága, hogy még egy szezont maradjon az edző?

Süle: Be kell látni, hogy sokat fejlődtem miatta, és remélem, hogy ez a tavasz során tovább folytatódik, és a végén majd sikereket ünnepelhetünk. Hogy ezután mi fog történni, arról majd Jupp Heynckes és a klub fog dönteni, nem pedig én.

t-online: A bajnokságban nagy az előnyük, a kupából már kiejtették a Dortmundot és a Lipcsét. Ilyen feltételekkel már kijelenthető, hogy kötelező a duplázás?

Süle: Nem, egyik sem magától értetődő. Az álmom, hogy címet nyerhessek a Bayernnel, de előttünk áll még 15 bajnoki, nem lazíthatunk. A Paderborn nem azért jutott be a negyeddöntőbe, mert veszélytelen. Egyszerű sorsolásnak hangzik, de nagyon veszélyes is lehet. És ezután is csak az elődöntő következik.

t-online: A Bajnokok Ligájában a Besiktas lesz az ellenfél. A Bayern a favorit?

Süle: A nyilvánosság biztosan minket tekint esélyesebbnek. De a Bajnokok Ligája egy nagyon magas színvonalú verseny, ott nincsen könnyű ellenfél. Az RB Leipzig példája óvatosságra int. A Lipcse mind a két mérkőzését elveszítette a Besiktas ellen, ez mindent elárul.

t-online: Azonos szinten áll a BL legnagyobb esélyeseivel?

Süle: Minden európai csapattal képesek vagyunk egyenlő ellenfélként játszani. De még nem tartunk ott ahol szeretnénk, és továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Forrás: http://www.t-online.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47668/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jupp heynckes,niklas süle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?