Blogolj!

A Bayern München kölcsönadta Marco Friedlt a Werder Bremennek

Amint honlapján tudósított róla, a Bayern München 2019. június 30-ig kölcsönadta osztrák U-21-es válogatott játékosát Marco Friedlt a Werder Bremennek. A kölcsönügylettel lehetőséget akarnak adni Friedlnek, hogy a Werder Bremen első csapatánál tovább fejlődjön, ahelyett, hogy David Alaba, Juan Bernat, Joshua Kimmich és Rafnha mögött rekedjen a Bayern München kispadján.

A Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic a következőket mondta a kölcsönügyletről:

„Marco nagyszerűen fejlődött nálunk az utóbbi hónapokban. Reméljük, hogy a Werder Beremennél megteheti a következő lépést és stabil kezdőjátékossá tud válni.”

Friedl ifi karrierjét szülővárosának egyesületében, az SV Kirchbicklben kezdte, mielőtt 2007-ben az osztrák FC Kufsteinhez igazolt. 2008-ban, 10 évesen Friedl a Bayern München akadémiájára került, és 2017-ben aláírta első profi szerződését a Bayernnel.

Friedl, aki a Bajnokok Ligájában 2017. november 22-én az Anderlecht ellen debütált, a Bundesligában is bemutatkozott három nappal később, 2017. november 25-én a Borussia Mönchengladbach ellen.

A fiatal játékos a következőket nyilatkozta kölcsönadásáról:

„Nagyszerű 10 évet töltöttem a Bayernnél, amiért nagyon hálás vagyok. Most új kihívásokra várnak rám Brémában. A Werder híres, különösen Ausztriában, mert olyan játékosok játszottak itt, mint Zlatko Junuzovic, Florian Kainz, Marco Arnautovic és Andreas Herzog.”

Hogy Friedl hogyan illik bele a Werder Bremenbe, arról Frank Baumann sportigazgató azt mondta a klub weboldalának, hogy elképzelései szerint a fiatal osztrák mind a két szélső és középső védő poszton is hozzájárulhat a játékhoz. A váltás mindkét félnek előnyös. Friedlnek, hogy olyan lehetőségei legyenek fejlődni, amit a Bayernnél nem kaphatott volna meg, míg a Werdernek azért, mert a klub egy olyan tehetséget kapott, aki remélhetőleg segít a csapatnak elkerülni az osztályozót.

„Marco fiatal játékos, aki mind belső, mint szélső védőként remek. Profi karrierje első lépéseit a Bayernnél tette meg, itt új tapasztalatokra fog szert tenni, és tovább fejlődik velünk. Örülünk, hogy meg tudtuk szerezni.”

A kölcsönszerződés vételi opciót nem tartalmaz, tehát a Werder nem tudja végleg megszerezni Friedlt, ha a Bayern nem akarja eladni. Friedl szerződése a Bayern Münchennél 2021. június 30-án jár le.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47709/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,marco friedl
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?