Blogolj!

Új inspiráció a digitális bajnokoknak

Török Péter

A Bayern szurkolóknak, éljenek akár Bajoroszágban, vagy a világ bármely más részén, szinte biztosan van internetkapcsolatuk, ezért sokan követik a csapatot a különböző közösségi oldalakon is.

A digitális világ extrémgyorsan fejlődik, a pályán és a pálya mellett is egyreinkább szükség van rá. És ki tudja legjobban, hogy mit várnak a Bayerntől akár holnap, vagy a jövőben? Hát a szurkolók! Az FC Bayern ezért rendezi meg az FC Bayern HackDays nevű eseményt, ami pénteken indult az Allianz Arénában.

„Boldog vagyok, hogy mi rendezhetjük meg az első technikai-napot a club közel 118 éves történetében.”

– mondta Karl-Heinz Rummenigge a Säbeneren.

„Az FC Bayern HackDays kezdeményezés egy fontos stratégiai dolog számunkra. Ez egy jele, hogy van lehetőségünk, egy globális világpiaci erőnk arra, hogy ilyen szintű technikai alkalmazásokat használjunk a mindennapokban.”

220 ember közel 40 országból látogatja ezt az eseményt. A német rekordbajnok több, mint 1300 applikációt mutat be.

„Azért találtuk ki ezt a bemutatót, hogy a különböző technikai módszerek képviselői megoszthassák tapasztalataikat egymással. Az új technológiákat bemutatják a bajor szurkolóknak is."

– mondta Rummenigge.

Értékes impulzusok kívülről

A HackDays vagy a hackathon olyan esemény, amely során a különböző tudományterületek szakértői csapatban dolgoznak műszaki vagy tervezési problémákkal, és együttműködnek innovatív és kreatív szoftverek kifejlesztésében, prototípusok létrehozásában, új ötletek és megközelítések kifejlesztésében.

"Nagyon szívesen látjuk, hogy a csapatok együtt jönnek össze"

- mondta Rummenigge.

A Hackathonok sok cégnél, valamint az NBA-ban és az NFL-ben rendszeresen tesztelésre kerülnek. A vállalatok új impulzusokat kapnak. Az FC Bayern is szeretne új teret nyitni a Telekom, az Adidas, az Audi, az SAP, a Siemens és a DHL partnerekkel együtt. Az UnternehmerTUM innovációs központja segíti az esemény megszervezését és hozzáértését. Rummenigge megköszönte a központnak a segítséget.

A résztvevők összesen hét kihívást kapnak. A feladatok közé tartoznak a személyre szabott rajongói élmények, az adatok elemzése, a virtuális valóság, a kiegészített valóság, a globális rajongói hálózatépítés és az innovatív szolgáltatások. Az eredményeket csoportokban hétfőn egy zsűri előtt mutatják be, és a legjobb csapatokat jutalmazzák. Az FC Bayern célja a legjobb ötletek és megközelítések további támogatása.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47491/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?