3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Visszatér-e a Kapitány? Így látja az utódokat Lahm


A Bayern München legendás csapatkapitánya és hátvédje, Philipp Lahm, egy új interjúban mesélt a visszavonulásának okai mellett arról is, hogy visszatér-e valaha a csapathoz...

A Bayern azon szerencsés klubok közé tartozik, amelyek fennállásuk során számos világklasszis játékosnak adtak otthont. Gerd Müller, Franz Beckenbauer és Lothar Matthaus csupán néhány azok közül a sztárok közül, akik a bajor fővárosban töltötték napjaikat. Van azonban egy játékos akit kötelező megemlíteni ha a Bayern legendáiról beszélünk, ő pedig nem más mint Philipp Lahm, aki múlt nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól.

Lahm döntése megrázta a Bayern híveit. Míg mások azután vonulnak vissza hogy többé már nem tudnak úgy teljesíteni a pályán mint fénykorukban, addig Lahm úgy akasztotta szögre a stoplist, hogy még mindig a világ egyik legjobbja volt a posztján. A SportBildnek adott intejújában Lahm beszélt a visszavonulásának okairól.

"Akárhová mentem az emberek mindig ugyanazt kérdezték: miért vonulok vissza? Számomra nagyon fontos volt hogy minden edzésen és mérkőzésen a legjobb formámat hozzam. Egy idő viszont világossá vált hogy ezt a magas tempót nem fogom bírni még egy szezon erejéig. Ha maradok, az emberek előbb-utóbb észrevették volna a hanyatlást a teljesítményemen. A Bayern mostani játékát nézve pedig egyre biztosabb vagyok abban hogy a döntésem a csapat és saját magam számára is a legjobb volt. A visszavonulásom lehetővé tette a csapat megújulásást és egy új hierarchia kialakulásást."

Lahm visszavonulásával tehát nem csak a saját érdekeit nézte, hanem a csapat jövőjét is szem előtt tartva döntött. Talán Philippnek volt a legnehezebb megbarátkozni azzal a gondolattal,hogy többé nem vezetheti ki a csapatot a pályára. A sportigazgatói pozíció visszautasítását pedig azzal magyarázta a legenda, hogy szükségesnek érezte azt hogy egy kicsit elszakadjon a focitól.

Jó hír viszont hogy nem zárkózik el attól, hogy valamikor a közel jövőben visszatérjen a csapathoz valamilyen munkakörben. Miközben Lahm még mindig nagyon hiányzik és soha nem fogják őt elfelejteni a szurkolók, utódja Joshua Kimmich máris belopta magát mindenki szívébe és napról napra egyre többet nyújt azért, hogy felérjen az egykori kapitányhoz.

Fordította: Molnár Levente

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47453/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Bayern történelem: legendás játékosok,philipp lahm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?