Blogolj!

Ha Jupp nem marad a klubnál, akkor Klopp a favorit

Habo Peter

Ezúttal a világbajnok Jürgen Kohler beszélgetett az AZ magazin munkatársával, melyben szó esik a Bayern új csillagáról, Ribery és Robben jövőjéről, Süle lehetőségeiről és a régi-új edzőről.

"Ha Jupp nem marad a klubnál, akkor Klopp a favorit."

Jürgen Kohler 1989-től 1991-ig játszott a Bayern Münchennél, 1990-ben pedig a világbajnoki serleget emelhette a magasba.

AZ: Kohler úr, a Bayernnek ismét esélye van a triplázásra. Ön is bízik abban, hogy a korábbi klubja képes megismételni ezt a bravúrt?

Jürgen Kohler(JK): A jelenlegi helyzet kényelmesnek tűnik, főleg ami a Bundesligát illeti, de még nagyon hosszú az út a triplázásig. Minden feltételnek össze kell állnia és a játékosoknak is a legjobb formájukban kell játszaniuk. Úgy gondolom, hogy a Bayern játékosai még mindig nem érték el a határaikat, pedig a mindent eldöntő hetekig már nem sok idő van.

Nem szabad lebecsülni a Besiktas csapatát

AZ: Van olyan csapat a Bajnokok Ligájában, akik jóval erősebbek a Bayern Münchennél?

JK: Olyan csapatokat látok, akik egy szinten vannak a Bayernnel. Érdekes párosítás lenne a Real Madrid, vagy a Barcelona ellen, bár az angol csapatoknak jól megy az idei szezonban, valamint a Paris Saint-Germainnek is. A párizsi csoportmeccsen azt láthattuk, hogy a Bayernnek esélye sem volt. Nem szabad lebecsülni a Besiktas csapatát sem a nyolcaddöntőben.

AZ: Mi teszi erőssé a török csapatot?

JK: Ez egy tapasztalt, jó csapat. A Bayernnek óvatosnak és ébernek kell lennie az első összecsapáson Münchenben. Fel kell készülni váratlan eseményre is, de nemcsak a pályán. Emlékezzünk csak vissza, amikor Moszkvában ki kellett üríteni a szállodát tűzriadó miatt. Ez ismét megtörténhet.

AZ: Niklas Süle eddigi munkájával meggyőzte a kétkedőket. Hogyan látja a lehetőségeit?

JK: Süle nagyon komolyan fejlődik. Már akkor is magas szinten játszott a Hoffenheimben, mielőtt a klubhoz szerződött volna. A fiatal korban elszenvedett keresztszalag szakadást követően rendkívüli erőnléttel tért vissza. Jerome Boateng is jó formában van. Ha a Bayernt elkerülik a sérülések, akkor még egy nagyon erős fegyvere is bevethetővé válik: Mats Hummels. A Bayern belső védelme nagyon jól "fel van szerelkezve".

AZ: Süle elérte már Boateng és Hummels szintjét?

JK: A nemzetközi tapasztalat még mindig Boateng és Hummels mellett szól. Süle még fiatal, 21 éves, szóval ő a következő generáció tagja. A Bayern jó üzletet csinált vele.

AZ: Leon Goretzkával egy újabb német válogatott csatlakozott a Bayern Münchenhez. 

JK: Ő egy lázadó játékos, nagyon erős, aki a védekezésből is kiveszi a részét. Goretzka ezek mellett bevethető a középpálya több pontján is és nagyon jól lő - rendelkezik mindennel, amire egy játékosnak szüksége van a Bayernben.

AZ: A bajorok jó úton járnak egy új csapat kialakításához?

JK: Egyértelműen. Nincs értelme teljesen felforgatni a csapatot. Olyan játékosok, mint Franck Ribéry vagy Arjen Robben már elérték a korukat, ezért sérülékenyebbé váltak. Hosszú évek óta szolgálják a csapatot, sok meccs van már a lábukban. Teljesen más a helyzet Joshua Kimmich-hel és Leon Goretzkával, ők még a karrierjük kezdetén vannak. Kingsley Coman már beépült a csapatba és Süle is. Mindenképpen a megfelelő irányban haladnak a dolgok a Bayernnél azzal, hogy most az építkezés folyamata zajlik.

AZ: Úgy érti, hogy elsősorban a támadószárny megerősítése és a Robben/Ribéry páros örököseinek megtalálása a cél?

JK: Igen. Mindketten egyedülálló játékosok, akik sokat tettek a Bayernért. De ha a másik oldalról nézzük, akkor a korábbi teljesítmény általában már nem ér semmit a következő nap. Ha Ribéry és Robben egészséges, még mindig kivételes játékra képesek. És hogy képesek-e megtartartani ezt a magas szintet az egész szezonra? Nem tudom.

AZ: A minap Karl-Heinz Rummenigge bejelentette, hogy valamikor a jövőben a Bayern is ki fog fizetni 100 millió eurót egy játékosért.

JK: Láthatjuk, hogy mekkora összegeket fizetnek ki, és azt is, hogy merre mozdul a labdarúgás. Akármennyire is egészséges dolognak tűnik ez, kétségeim vannak. De ez a piac. Ha a Bayern talpon akar maradni a nemzetközi versenyben, akkor a legjobb játékosokba kell fektetnie.

AZ: Ki tudná még erősebbé tenni a Bayernt? Antoine Griezmann a kiszemeltek között volt, ugyanúgy, mint Paulo Dybala az ön korábbi klubjából, a Juventusból.

JK: Dybalát jól ismerem. Ő egy fiatal argentin, aki a karrierjének kezdetén van. Ha a Bayern nagyban akar játszani, akkor aggódhat egy ilyen kaliberű játékos miatt. Dybala az elkövetkező években még drágább lesz.

AZ: Lát valami esélyt arra, hogy Jupp Heynckes marad még egy évet a klubnál?

JK: Bízom benne. Ő egy csúcs edző, de nem csak a 2013-as triplázás miatt. Az elmúlt években kicsit rosszul járt a nyilvánossággal. Ő egy olyan edző, aki pontosan tudja, hogyan kell kezelni az embereket, ugyanakkor rendkívül határozottan hozza meg a döntéseit. Jupp a legjobb választás a Bayern számára, de ami a folytatás ellen szól, az a visszavonulás vágya a feleségéhez és a kutyájához.

AZ: Ha Heynckes nem marad: ki tudná helyettesíteni?

JK: Olyan edzőre van szükség, akinek hírneve és eredményei vannak. Számomra Jürgen Klopp nagyon jó megoldásnak tűnik. Jelenleg ő az egyedüli lehetőség számomra, a favorit.

Forrás: http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47488/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,BAYERN TÖRTÉNELEM,Bayern történelem: legendás játékosok,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich,jupp heynckes,kingsley coman,leon goretzka,niklas süle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?