Blogolj!

COMAN INTERJÚ! Tényleg el akarta hagyni Münchent!

Kingsley Coman beszélt arról, hogy miért akart elmenni Münchenből és mi változott annyira, hogy távozás helyett a szerződéshosszabbítás mellett döntött. Ribéryvel való kapcsoltának titkaiba is beavat: nem hogy rivalizálás nincs köztük, de egyenes úgy érzi, Franck olyan, mintha a bátyja lenne.

A Bundesligában nyújtott a Kicker által 2,59-re értékelt teljesítménye, illetve négy gólja és hét gólpassza bizonyítja: a támadó Kingsley Coman, aki 2015-ben a Juventustól igazolt a bajorokhoz, végérvényesen megérkezett a Bundesligába és a Bayernbe.

Kilenc hónappal ezelőtt még azon gondolkodott, hogy egyesületet vált, decemberben pedig már hosszabbított három évvel, 2023-ig. Hogy jött ez a fordulat?

Mindig is jól éreztem itt magam, szerettem az egyesületet, de sport szempontjából az előző szezonom nem volt megfelelő. Ezért kezdeményeztem a párbeszédet annak idején az egyesülettel. Fiatal vagyok, szeretnék továbbfejlődni és a karrieremre kellett gondolnom. Természetes, hogy ha az ember nem tölthet olyan sok időt a pályán, más lehetőségeken is elgondolkodik, még akkor is, ha valaki annyira szeret egy csapatot, mint én a Bayernt.

Mi történt pontosan áprilisban?

Beszéltem az illetékesekkel és jelezték felém, hogy a következő szezonban számítanak rám és több esélyt fogok kapni. Ez az idei szezonban meg is valósult. Több lehetőséget kaptam, és úgy gondolom, hogy ezeket ki is tudtam használni. Ha az ember ilyen sok támogatást kap egy ekkora egyesülettől, természetes, hogy szívesen marad hosszabb ideig. Ezért örültem a szerződéshosszabbításnak.

Pont akkor hosszabbít, mikor nagy klubok figyelmének központjába került...

Egyszerűen jól érzem itt magam. Az egyesület keresett meg a szerződéshosszabbítással. Nem volt rá okom, hogy várjak, vagy mérlegeljek. Mindig fantasztikusan álltak hozzám, és amikor felajánlották a hosszú távú szerződést, rögtön elfogadtam. Szeretnék itt érvényesülni, „nyomot hagyni” és még sok sikeres évet eltölteni Münchenben, erről van szó.

Kapcsolatban állt hazai egyesületével, a Paris St. Germain-nel?

Nem, egyáltalán nem. Azt kell, hogy mondjam, az utóbbi időben a csapat nem panaszkodhat, ami a támadósort illeti, így nincs is olyan nagy szükségük új játékosokra. Természetesen mindent figyelemmel kísérek, ami ott történik, de nem gondolkodom más klubokban.

Az idei szezonban hatékonyabb lett a játéka, különösen elől. Ez szándékos célkitűzés volt?

Ez az önbizalomnak köszönhető. Ha az ember tudja, hogy elnyerte az edző bizalmát, illetve, hogy egymás után több meccsen lehetőséget kap a pályán, akkor fejben egyszerűen felszabadultabb. Ha valaki csak néha kap egy-egy esélyt, és különben a padon ül, az teljesen más helyzet. Nő a nyomás, és fiatal játékosként az ember görcsössé válhat. Most mentálisan felszabadultabb vagyok. A cselközpontú játékomhoz, aminek a kockázatvállalás az alapja, ez elengedhetetlen. Ezen kívül szükségem van arra az érzésre is, hogy néha belefér, ha hibázok.

Mégis: számolt ilyen robbanásszerű fejlődéssel?

A szezon előtt nagyon nagy célokat tűztem ki magam elé, nagyon koncentrált voltam. Pontosan azok miatt a sérülések miatt is, amik az előző szezon során hátráltattak. Meg akartam mutatni, mi minden van bennem. Tudom, hogy ha jó formában vagyok, és érzem az edző bizalmát, akkor jól játszom. Természetes, hogy az ember annál többet fejlődik, minél többet játszik. Ha valaki alig kap egy-egy játéklehetőséget, úgy nehéz jónak lenni. Szükség van játéktapasztalatra. Az én koromban ez gyakran működik így: minél többet játszik az ember, annál inkább tovább tud fejlődni.

Nagy tervei vannak 2018-ra?

Természetesen. Én személy szerint szeretnék továbbfejlődni, a klubbal pedig annyi címet megnyerni, amennyit csak lehet. Emellett természetesen a nyári vb-n való részvétel is fontos cél.

A bal szélen Franck Ribery jelent konkurenciát önnek. Mi a véleménye róla és a kezdő tizenegybe való bekerülésért folytatott versengésről?

Nagyon jól megértjük egymást, csak úgy, mint én, ő is francia, nagyon sok tippet és tanácsot ad nekem. Olyan, mintha a bátyám lenne. Nagy tapasztalata van, amiből én sok mindent hasznosíthatok. Nagyon tiszteljük egymást. Amikor ő játszik, teljes szívből támogatom, és fordítva is ugyanez a helyzet. Fontos, hogy egy csapaton belül mindenki szót értsen a másikkal, és nálunk ez tökéletesen működik. Mindketten azt tartjuk szem előtt, ami a csapat érdekét szolgálja.

Ön az, aki egyszer Ribery utódja lehet?

Egyelőre még itt van, és közösen próbáljuk meg kihozni a legjobbat a csapat és az egyesület számára. Francknak megvan a saját stílusa, illetve én is vagyok, aki vagyok. Nehezen lehet minket összehasonlítani. Azonban, ha csak megközelítőleg olyan sikeres játékos lehetnék egyszer, mint ő, akkor nagyon boldog lennék.

Fordította: Lukács Johanna

Forrás: http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47487/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?