Blogolj!

Wagner érzelmes interjúja a nagy visszatérésről...

Regős András

Az FCB akadémiájáról kikerülő Sandro Wagner 9 és fél évig kalandozott a futball világában, míg egyfajta előzetes ajándékként, újra aláírhatott a Bayern Münchenhez a karácsony előtti napokban. A 30 éves labdarúgó a Bayern Magazinnak beszélt a visszatéréséről. Ebből a terjedelmes interjúból emeltünk most ki néhány részletet.

A futballban általában nincs helye érzelgősségnek, de a visszatérésed Münchenbe kicsit romantikusra sikerült. Nem gondolod, Sandro?

Wagner: Nem tudom mások hogyan élték meg, de rám teljesen igaz. Itt nőttem fel, fiatalkoromban szinte napi rendszerességgel jártam a Säbener Straßé-ra közel tíz éven keresztül. A hazai mérkőzéseket a déli lelátón vagy a pálya szélén labdaszedőként töltöttem még a régi olimpiai stadionban. Már akkor elbűvölt a csapat, és azóta is lenyűgöz. A hazatérésemkor mintha az álmom vált volna valóra.

A karriered első két harmadára visszatekintve van bármi, amit ma már másképp csinálnál?

Wagner: Nagy vágyam volt hogy a kezdetektől fogva itt játsszak, akárcsak Thomas Müller vagy David Alaba. De bizonyos okok miatt nem álltam készen egy ekkora ugrásra, az igazat megvallva. Tehát a kerülőutat választottam, és próbáltam mindenhol valami újat tanulni, nem csak a futballban, hanem az élet területén is. Hálás vagyok a tapasztalatért, amihez így hozzájuthattam. Minden egyes klub és helyzet szerepet vállalt a mai énem kialakulásában, én pedig teljesen elégedett vagyok ezzel.

Mit szól hozzá a feleséged, hogy hirtelen milyen sok időt töltesz otthon?

Wagner: Remek kérdés! (mondja nevetve) Az elején egy hetet edzőtáborban töltöttem, de mostmár lassan kezd hozzászokni.

Komolyra fordítva a szót: az elmúlt néhány évben a családod München déli részén élt, miközben te Darmstadtban és Hoffenheimben játszottál. Ez hogy működött?

Wagner: Nagyon fárasztó volt. Amikor eligazoltam Berlinből 2015 nyarán, a feleségem visszaköltözött Unterhachingba a gyerekekkel. Nem akartuk őket kitenni annak, hogy folyamatosan alkalmazkodniuk kelljen egy új környezethez. Heti két-három alkalommal autóztam haza, ami többezer kilométert jelentett havonta.

De nem csak te mentél keresztül hatalmas fejlődésen az elmúlt tíz évben. A Bayern München is elképesztő mértékben növekedett. Teljesen elölről kellett kezdened a beilleszkedést?

Wagner: Amikor elmentem az összes vezetőségi iroda egy régi adminisztrációs épületben volt, nem volt mélygarázs, a profi csapat részlege pedig a földszinten volt – most pedig egy háromszintes épületben! Nagyon sok minden megváltozott. Másrészről örültem a sok ismerős arcnak, az embereknek, akik már tíz éve is itt dolgoztak. Ez is mutatja hogy a Bayern mindamellett hogy egy hatalmas klub és világszintű márka, még mindig nagy figyelmet szentelnek a családias légkörnek.

62 percet játszottál ezidáig összesen az Allianz Arénában. Várod már, hogy vasárnap visszatérhess a Bréma ellen?

Wagner: Nagyon is! Főleg mivel végre a hazai csapat színeiben léphetek pályára, ahelyett hogy ellenfélként csak kergetném a labdát.

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/47504/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?